Sznúker: Mark Williams megnyerte a 24. pontszerző tornáját

Mark Williams győzelmével ért véget a Leicesterben megrendezett British Open sznúkertorna. A 17 év után először megrendezett viadal döntőjében a walesi játékos 6:4-re győzte le az angol Gary Wilsont.

Sznúker-vb: Williams legyőzte a világbajnokok csatájában Higginst

A Ronnie O'Sullivant kiejtő Anthony McGill után Mark Williams, Neil Robertson és Kyren Wilson is bejutott a legjobb nyolc közé a sheffieldi sznúker-világbajnokságon.

Sznúker-vb: John Higgins nyert, ott van a legjobb 16 között

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság hétfői játéknapján a négyszeres győztes John Higgins 10:7-re nyert Tien Peng-fej (angol átírással Tian Pengfei) ellen, így bejutott a legjobb 16 közé. Szintén ott van a második körben a Ricky Waldent búcsúztató Anthony McGill és a Gary Wilsont 5:1-es hátrányból 10:8-ra legyőző Kyren Wilson.

Sznúker-vb: Higgins kiesett, és a címvédő Trump is hátrányban

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság hetedik napján hátrányba került a világbajnoki címvédő, világranglista-vezető angol Judd Trump, míg  a négyszeres világbajnok John Higgins meglepetésre kiesett Kurt Maflinnal szemben.

Sznúker-vb: hátrányból várhatja a folytatást a négyszeres bajnok

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság hatodik napja nem kezdődött izgalmasan: Barry Hawkins 10:2-re megverte Alexander Ursenbachert, míg Martin Gould 10:3-ra győzött Stephen Maguire ellen. Mark Williams Stuart Bingham, Kurt Maflin pedig a négyszeres bajnok John Higgins ellen vezet 5:3-ra az első szakasz után.

Sznúker-vb: már van kiemelt búcsúzója a tornának

A második helyen kiemelt Neil Robertson és az ötödikként rangsorolt John Higgins is bejutott a második fordulóba a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokságon. A vasárnapi játéknap nagy nyertese a norvég színekben versenyző Kurt Maflin volt, aki nagy csatában legyőzte David Gilbertet – az angol játékos az idei torna első kiemelt búcsúzója.

John Higgins: Judd élete formájában van, öröm vele sznúkerezni

A négyszeres világbajnok először járt Budapesten, ahol lenyűgözte a telt ház és a lelkes közönség is.

Sznúker: az Ász, a Varázsló és „Öcsisajt” – ilyen volt a gála

A skót John Higgins volt a legnépszerűbb, az angol Judd Trump játszott a legjobban, a magyar tehetség, Révész Bulcsú pedig mindkettőt legyőzte a szétlövéses játékban az immár ötödik budapesti sznúkergálán, ahová Judd Trump a világbajnoki serleget is magával hozta.

Sznúker: Budapesten rendezik meg a vb-döntő „visszavágóját”

A rendszerint januárban sorra kerülő Magyar Snooker Gála rendhagyó különkiadással jelentkezik, ugyanis november 23-án megküzd egymással Budapesten a májusi világbajnoki döntő két szereplője, Judd Trump és John Higgins.

A világbajnok csak másnaposan mond le a sznúkerről

Judd Trump nyolc évvel azt követően, hogy John Higgins ellen elvesztette a 2011-es sznúker-világbajnokság döntőjét, az idén 18:9-re legyőzte a skótot az év legfontosabb mérkőzésén. Ahhoz, hogy ezúttal sikert arasson, meg kellett változtatnia a szemléletét, s ebben nagy segítségére volt a fivére is. A legendák szerint a sportág új korszakát Judd Trump nevével azonosíthatják.

Sznúker-vb: Judd Trump fantasztikus játékkal világbajnok

Az angol Judd Trump nyerte meg az idei sznúker-vb-t, miután a döntőben rendkívül meggyőző teljesítménnyel 18:9-re legyőzte a skót John Higginst.

Sznúker-vb: Judd Trump vezet a finálé első napját követően

Vasárnap lejátszották az idei sznúker-vb fináléjának első felét az angol Judd Trump és a skót John Higgins között, s könnyen előfordulhat, hogy a döntés már a 35. frém előtt megszületik majd, Trump ugyanis meggyőző, 12–5-ös előnyt alakított ki.

Sznúker-vb: megismétlődik a 2011-es döntő, Trump visszavághat

John Higgins és Judd Trump vívja a 2019-es sznúker-világbajnokság döntőjét. Előbbi szoros csatában, 17–16-ra győzte le David Gilbertet a legjobb négy között, utóbbi hat frémmel nyert Gary Wilson ellen.

Sznúker-vb: Gilbert és Trump előnyben az elődöntőben

David Gilbert John Higgins, Judd Trump pedig Gary Wilson ellen vezet kétfrémes előnnyel a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjének szombati zárása előtt.

Sznúker-vb: borzalmas lökés, a világbajnok is nevetett magán – videó

Elkezdődött az elődöntő a Sheffieldben zajló 2019-es sznúker-világbajnokságon. John Higgins az első frémben hosszabbítóval próbált lökni egy pirosat, de célt tévesztett – ő maga is csak mosolygott rajta, ahogy ellenfele, David Gilbert is. Cikkünk írásakor három frém után 2:1-re vezetett az ötödik kiemelt skót játékos.

Sznúker-vb: ilyen van? A világbajnok elaludt meccs közben – videó

Mint arról beszámoltunk, John Higgins 13:10-re legyőzte Neil Robertsont a sheffieldi Crucible színházban zajló sznúker-világbajnokság negyeddöntőjében. Az egyik frém közben az ötödik kiemelt skót unalmában álomra hajtotta a fejét a jelek szerint, miközben ausztrál ellenfele épp egy bontáson gondolkodott.

Sznúker-vb: egy világbajnok és három angol a négy között

Három angol és egy skót játékos jutott be a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjébe. Az angolok között ráadásul egyetlen világbajnok sincs.

Sznúker-vb: Williams parádés döntőben múlta felül Higginst

A walesi Mark Williams 18–16-ra legyőzte a skót John Higginst a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjében, ezzel harmadszor lett világbajnok.

Sznúker-vb: jót tett a hajnali kebab Mark Williamsnek

Elképesztő hullámvasút volt a sznúker-világbajnokság döntőjének vasárnapi etapja. Mark Williams 4–0-ra vezetett, John Higgins feljött 7–7-re, a nap végén mégis megnyugtató előnnyel zárt a walesi, aki 10–7-ről várja a hétfői folytatást.

Sznúker-vb: 40 éveseké a világ, „rutinos” döntőt rendeznek

Az angliai Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság elődöntős meccseinek utolsó szakaszában John Higgins tovább növelte a Kyren Wilsonnal szemben összeszedett előnyét, míg Mark Williams nagyot fordítva jutott túl Barry Hawkinson.