Joe Calzaghe szó szerint elvert mindenkit

Bernard Hopkins legyőzésével Joe Calzaghe lett a felső súlycsoportok legjobbja. A nagyközépsúly vitathatatlan urát sokáig nem ismerték el Amerikában, mert két környékbeli kivételt leszámítva nem mozdult ki Britanniából, négy éve viszont átkelt az óceánon. Las Vegasban debütált a tengerentúli piacon, egyúttal félnehézsúlyban is, és bár a produkciója messze nem volt hibátlan, az eredmény önmagáért beszélt. Floyd Mayweather mellett sokan immár őt tartották a szervezetektől és kategóriáktól függetlenül legjobb bokszolónak a világon, amire még majd rá is tett egy lapáttal. Mérlege és önértékelése irigylésre méltó.

Ökölvívás: Calzaghe-Hopkins visszavágó következik októberben?

A veretlenül visszavonult brit Joe Calzaghe a hétvégén a helyszínen követte figyelemmel a Mayweather–Mosley rangadót.

Ökölvívás: újra Calzaghe visszatéréséről cikkezik a brit sajtó

Brit lapok ismét arról írnak, hogy visszatérhet a szorítóba a korábbi nagyközépsúlyú és félnehézsúlyú világbajnok, Joe Calzaghe.  

Profi ökölvívás: Joe Calzaghe beismerte, hogy kipróbálta a kokaint

A korábbi négyszeres nagyközépsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Joe Calzaghe beismerte, hogy 2008-as visszavonulása óta fogyasztott kokaint.

Hosszú hezitálás után Joe Calzaghe eldöntötte, hogy visszavonul

Tartotta magát korábbi ígéretéhez Joe Calzaghe nagyközépsúlyú profi világbajnok ökölvívó, s csütörtökön bejelentette visszavonulását, így veretlenül hagyja el a szorítók világát. A walesi bunyós hosszú hezitálás után döntött úgy, hogy befejezi rendkívül sikeres pályafutását, amely során mind a 46 mérkőzését megnyerte.

Ökölvívás: Calzaghe a Brit Birodalom Rendjének parancsnoka

II. Erzsébet brit királynő az egyik legnagyobb állami kitüntetésben részesítette Joe Calzaghe-t, a félnehézsúlyú ökölvívás koronázatlan királyát.

Joe Calzaghe tündöklése tovább tart: legyőzte Roy Jonest

Vasárnapra virradóra a brit Joe Calzaghe egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Roy Jonest a New York-i Madison Square Gardenben rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen, és tovább őrzi veretlenségét.

Héroszok csatája a szentélyben: Joe Calzaghe vs. Roy Jones

Joe Calzaghe és Roy Jones félnehézsúly összecsapása kiérdemli a szupercsata jelzőt. A walesi és az amerikai fenomén nem akárhol bunyózik vasárnap hajnalban, hanem az ökölvívás szentélyében, a New York-i Madison Square Gardenben.

Ökölvívás: visszavonul a világbajnok Joe Calzaghe

Befejezi 15 éves pályafutását a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka, a walesi Joe Calzaghe, aki utolsó mérkőzésén Roy Jones Juniorral csap össze november 8-án New Yorkban.

Ökölvívás: november 8-án jön a Calzaghe–Roy Jones mérkőzés

November 8-án a New York-i Madison Square Gardenben kerül sor az év egyik leginkább várt profi ökölvívó összecsapásra a walesi Joe Calzaghe és az amerikai Roy Jones Jr között.

Ökölvívás: a sérült Calzaghe elhalasztotta mérkőzését

Sérült jobb keze miatt Joe Calzaghe kénytelen elhalasztani Roy Jones Juniorral tervezett mérkőzését.

Balzsay kiütötte az „állatot”, és elfoglalhatja Calzaghe trónját

Balzsay Károly Hallében az ötödik menetben kiütéssel győzött az argentin José Alberto Clavero ellen, ezzel megvédte a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki övét. A következő fellépésén a magyar bokszoló már a vb-címért szállhat ringbe, ugyanis Joe Calzaghe, a súlycsoport uralkodója felmegy félnehézsúlyba, és az üresen maradt trónért kiírt címmérkőzésnek Balzsay lehet az egyik résztvevője.

Erdei Zsolt súlycsoportjában átrajzolódhatnak az erőviszonyok

Az elmúlt hetekben, hónapokban jelentősen átrajzolódtak az erőviszonyok Erdei Zsolt súlycsoportjában, a félnehézsúlyban. Április elején Antonio Tarver győzött a 2005 óta IBF-világbajnok Clinton Woods ellen, most pedig már a vasárnap félnehézsúlyú meccsen Bernard Hopkinsot verő Joe Calzaghe-ról nyilatkozott. Mindeközben Erdei a nevenincs DeAndrey Abronnal mérkőzik szombaton.

Joe Calzaghe 45 győztes meccs után sem fejezi be pályafutását

Miközben a Las Vegas-i Joe Calzaghe–Bernard Hopkins összecsapás vesztese azon kesergett, hogy ő volt a jobb, a győztes sportszerűen nyilatkozott. Ezek után nem sokkal Roy Jones bejelentette, szívesen ringbe szállna Calzaghe ellen.

Joe Calzaghe nyerte a Bernard Hopkins elleni szupermeccset

Joe Calzaghe nyerte az Amerikában a Legendák Összecsapásaként beharangozott profi ökölvívó mérkőzést. A brit bunyós megosztott pontozással nyerte el a Ring magazin félnehézsúlyú, világbajnoki címét.

Calzaghe-Hopkins: következik a Legendák Összecsapása

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor az idei év egyik kimagasló érdeklődésre számot tartó bokszmeccsére, amikor is Las Vegasban a walesi Joe Calzaghe és az amerikai Bernard Hopkins lépnek szorítóba. A találkozó a Ring magazin félnehézsúlyú, világbajnoki címéért zajlik majd.

A veretlen Joe Calzaghe pályafutása legnehezebb meccsére készül

Április 19-én Las Vegasban kerül megrendezésre a Joe Calzaghe (44-0)–Bernard Hopkins (48-4-1) nagyközépsúlyú mérkőzés. A veretlen wales-i első amerikai fellépésére készül, míg az elmúlt 10 év legjobb középsúlyú bunyósának, a "Hóhérnak" lehet, hogy ez lesz utolsó nagy ütközete.

Ökölvívás: Balzsay Károly akár Joe Calzaghét is kihívhatja

Balzsay Károly a 15. helyen áll a Boksz Világtanács (WBC) legfrissebb világranglistáján, ami azt jelenti, hogy a magyar ökölvívó elméletileg kihívhatja a nagyközépsúly vitathatatlan bajnokát, a három szervezet (WBC, WBA, WBO) vb-övét birtokló Joe Calzaghét is.

Nagy-Britannia: a BBC-nél Joe Calzaghe az év sportolója

A BBC-nél meglepetésre a walesi Joe Calzaghe-t választották az év legjobb brit sportolójának.

Profi ökölvívás: Calzaghe nyerte a címegyesítő mérkőzést

A walesi Joe Calzaghe nagy csatában legyőzte a dán Mikkel Kesslert a vasárnap hajnalban Cardiffban rendezett profi ökölvívógálán, s ezzel a Boksz Világszervezet (WBO) bajnoki öve mellé megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) nagyközépsúlyú világbajnoki címét is.