-->
Videó: Lampard szenzációs gólját lemásolták Szaúd-Arábiában

A 2022-es katari világbajnokság ázsiai selejtezőjében Szaúd-Arábia hazai pályán 3–0-ra legyőzte Jement. A találkozó 17. percében a hazaiak játékosa, Fahad al-Muvallad – aki kétszer is eredményes volt – lemásolta Frank Lampard csodagólját, amelyet még a legendás középpályás a Chelsea játékosaként rúgott a Bajnokok Ligájában az FC Barcelonának 2006-ban.

Videó: a csodagól, amiről senki nem beszél, mégis érdemes

Vélhetően nem sokan hallottak róla, de a válogatott játéknapok talán legszebb gólját szerezte kedden a jemeni válogatott játékosa, Mohszen Mohammed. A Szaúd-Arábia elleni mérkőzésen a nyolcadik percben, ollózó mozdulattal talált a kapuba. A győzelemhez mindazonáltal ez sem volt elég, 2–2-es döntetlennel ért véget a találkozó, ám a jemeni polgárháború sújtotta ország nemzeti csapatának már ez is nagy tett.

Ázsia-kupa: Irán kezdésként alaposan kitömte Jement

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló Ázsia-kupa csoportkörének első fordulójában, a D-csoportban Irán 5–0-ra legyőzte Jement – az öt gól között akadt távoli lövés után szerzett találat, peches öngól, szép fejes, vagy éppen hatalmas kavarodás után az alapvonali játékvezető jelzésére megítélt találat is. A közös szinte minden iráni találatban, hogy Szaud el-Szovani, a jemeniek kapusa közre (nem) működőként részt vállalt bennük.

Vb 2022: hat tagszövetség bojkottal fenyegetőzik

Hat arab ország az Öböl menti válság miatt azzal fenyegetőzik, hogy bojkottálja a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot, ha a nemzetközi szövetség (FIFA) nem veszi el a rendezési jogot Katartól.

Videó: légi csapás a pálya mellett, érdemes megnézni a reakciót!

Egészen hihetetlen videó járja az internetet: valaki felvette a telefonjával, ahogy az egyik futballmeccs közben légi csapást mérnek egy közeli épületre, a beszámolók szerint valahol Jemenben. És hogy mi volt a játékosok reakciója? Pánik? Ijedtség? A válasz, semmi! Néhányan arra fordultak megnézni, mi lehetett ez, de a találkozó egy pillanatra sem állt meg emiatt, ami egészen megdöbbentő!

Vb 2018: egy csapattal megint megrövidült a mezőny

Jemen gól nélküli döntetlent harcolt ki Pakisztán vendégeként a 2018-as labdarúgó-világbajnokság hétfői selejtezőjén, és mivel a párharc első mérkőzését megnyerte, továbbjutott az Ázsiai zóna első köréből.

Videó: gyönyörű gólt csavart a 16-os sarkáról a jemeni játékos

Látványos gólt szerzett Ajman Al-Hagri, a jemeni labdarúgó-válogatott játékosa a Malajzia elleni mérkőzésen az Ázsia-kupa selejtezőjében. A találkozó 12. percében Al-Hagri előbb szép cselekkel becsapott két védőt, majd védhetetlent lövést zúdított a malajziai kapuba.

Öböl-kupa: Kuvait legyőzésével Irak bejutott az elődöntőbe

Irak 1–0-ra legyőzte Kuvaitot a labdarúgó Öböl-kupa B-csoportjának 2. fordulójában, ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

Öböl-kupa: Rijkaardék meccsén mutatkozott be Kassai Viktor

Irak 2–0-ra győzött a Frank Rijkaard által irányított szaúd-arábiai válogatott ellen a labdarúgó Öböl-kupa második játéknapján. A mérkőzést Kassai Viktor vezette.


Kézilabda Eb: Tudta-e?