FIFA 23: Yaya Touré, Forlán, Völler… – jönnek az új Heroes-kártyák

Az EA Sports népszerű videójáték-sorozatának következő részében, a FIFA 23-ban ismét visszatérnek az Ultimate Team játékmódba a Heroes-kártyák, ráadásul egészen kiváló nevekkel – mutatjuk őket!  

Franciaország: a negyedosztályban kapott edzői állást az aranylabdás

Jean-Pierre Papin lett a francia negyedosztályban szereplő Chartres labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Voila, minden idők legsumákabb BL-győztes csapata!

Napjaink és a közelmúlt klubfutballját talán majd a Lionel Messi&Cristiano Ronaldo-korszaknak nevezi el a hálás utókor, újonnan induló sorozatunkban a fiatalabbak okulására és a középgeneráció nagy örömére az 1984–2004 közötti időszak (2004 volt C. Ronaldo első teljes manchesteri éve, Messi abban az évben mutatkozott be a Barcelona nagycsapatában, illetve 1984 az utolsó nagy angol siker éve a Heysel-tragédia előtt) legjobb klubcsapataiból alkotjuk meg a Legendák Ligáját, ahová minden klub egy-egy csapatát neveztük, és a 16. alakulatról majd az olvasók döntenek. Két ágon, egyenes kieséses formában zajlanak a küzdelmek, és a gólokat most természetesen az NSO olvasói rúgják! Az előző részben az 1996-ban Bajnokok Ligája-győztes Juventus került górcső alá, ellenfele a legnagyobb és legsumákabb Marseille lesz.

Platini csúcsra vezette a francia futballt, majd ott termett a Marseille is

A 2018-as esztendő kiemelkedő sporteseményeinek összegzése keretében folytatjuk hétrészes sorozatunkat, amelyet a francia válogatott második világbajnoki címe tiszteletére indítottunk: francia futballkalandozásunk negyedik epizódjában Michel Platini és a nyolcvanas évek dicsfényben fürdő válogatottja, valamint egy másik aranylabdás, Jean-Pierre Papin és a Marseille alakítja a főszerepet.

Videó: „Nehéz alapot teremteni külföldre menő labdarúgókkal”

Az egy héttel ezelőtti monte-carlói Golden Foot-gálán exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Jean-Pierre Papin. A franciák aranylabdás klasszisa a sikerei mellett kitért a magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi helyzetére is. Papin szerint minden csapattal előfordulhat, hogy egy rosszul sikerült mérkőzésen kap hat vagy nyolc gólt, és hogy nehéz erős alapot teremteni úgy, hogy a játékosok külföldre szerződnek.

Jean-Pierre Papin: A magyarok ellen volt a legkönnyebb

A monte-carlói Golden Foot-gálán exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Jean-Pierre Papin. A korszakos labdarúgó a Marseille játékosaként öt egymást követő idényben lett a francia élvonal gólkirálya, klubjaival 12 trófeát – közte az 1994-es BL-serleget – nyert, a francia válogatottban 54 mérkőzésen 30 gólt szerzett, közel sem mellékesen 1991 aranylabdása. Ott volt az 1986-os, francia bronzérmet hozó mexikói világbajnokságon, csoportellenfélként közeli szemtanúja volt a magyar válogatott utolsó vb-szereplésének.

NS: Exkluzív interjú Papinnel; hazánkban Nuno Gomes! - csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

BL: A PSG-nek jó esélye van a Barcelona ellen - Papin

Jean-Pierre Papin, a 2009-ben visszavonult francia labdarúgó a Le Parisiennek nyilatkozva elmondta: szerinte a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Paris Saint-Germainnek jó esélye van a továbbjutásra a Barcelona ellen, azonban nem mindenki ilyen derűlátó a sorsolás ismeretében.

Franciaország: Papin 45 évesen tér vissza a pályára

Jean-Pierre Papin, korábbi francia válogatott labdarúgó 45 évesen tér vissza a pályára. A támadó az amatőrbajnokságban szereplő AS Facture-Biganos Boiens csapatában játszik majd, az erről szóló szerződést múlt héten írták alá a felek.


Kézilabda Eb: Tudta-e?