Barcelona: Veszélybe kerülhet Lionel Messi szerződése – Javier Tebas

A Mundo Deportivónak adott interjújában beszélt az elmúlt idény veszteségéről a La Liga elnöke, Javier Tebas. A liga első embere elmondta, hogy a Barcelonának cselekednie kell, ha meg akarja tartani Lionel Messit.

La Liga: már tervezik a szurkolók áprilisi visszatérését

Javier Tebas, a La Liga elnöke úgy véli, van remény arra, hogy – amennyiben a vírushelyzet úgy alakul – áprilisban bizonyos számú néző visszatérhet a spanyol labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának mérkőzéseire.

La Liga: forrong a ligaelnök Bartomeu kijelentése miatt

A Real Madridot irányító Florentino Pérezt hibáztatja Javier Tebas, a La Liga elnöke amiatt, hogy a jelek szerint belátható távolságba került az Európai Szuperliga elindítása. A spanyol sportvezető szerint egy ilyen bajnokság megrendezése katasztrofális hatással lenne a nemzeti ligákra – ezért nem szabad engedni a gigaklubok nyomásának. Az ügy a hét elején lemondó Josep Bartomeu beszédét követően került a fókuszba: a távozó elnökség Bartomeu szerint anyagi okokból már igent mondott a koncepcióra.

La Liga: akkor térhetnek vissza a szurkolók, ha lesz oltóanyag

A szurkolók jövő év elején, a koronavírus elleni oltóanyag várható piacra dobása után térhetnek vissza a lelátóra a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Barcelona: „Szó sincs 700 milliós záradékról” – Messiék levele

Nem úgy fest, hogy csillapodnának az indulatok Lionel Messi és az FC Barcelona ügyében. Bár az argentin sajtó a minap arról számolt be, a hatszoros aranylabdás meggondolhatja magát és mégis maradhat a katalánoknál, most a Messi apja (aki egyúttal az ügynöke is) által Javier Tebas ligaelnöknek küldött nyílt levél ismét a távozási szándékról árulkodik.

La Liga: az idény végéig nem lehetnek nézők a stadionokban

Irene Lozano spanyol sportállamtitkár és Javier Tebas, a La Liga elnöke szerint biztosan nem engednek be nézőket a stadionokba a spanyol labdarúgó-bajnokság mostani szezonjának végéig, hogy ezzel is csökkentsék a koronavírus terjedésének kockázatát.

La Liga: már ebben az idényben visszatérhetnek a szurkolók

A spanyol labdarúgóliga nem zárja ki, hogy már ebben az idényben visszatérhetnek a nézők a stadionokba.    

La Liga: június 11-én folytatódik a jelenlegi, szeptember 12-én rajtol az új idény

A tervek szerint szeptember 12-én indulna a spanyol labdarúgó-bajnokság 2020–2021-es idénye. Ami viszont ennél is fontosabb hír: az állami sportvezetés elfogadta a liga tervezetét, így június 11-én folytatódhat a jelenlegi évad.

La Liga: sevillai derbivel folytatódna a bajnokság június 11-én

A spanyol labdarúgó-bajnokság vezetője abban bízik, hogy június 11-én a Real Betis és a Sevilla városi rangadójával kezdődhetnek újra a La Liga küzdelmei.

Spanyol foci: rajt június 12-én, 35 meccsnap egyhuzamban?

Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga (LFP) elnöke vasárnap este egy televíziós műsorban a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított élvonalbeli (La Liga) és másodosztályú bajnokság újraindításának általa remélt menetrendjéről beszélt.

La Liga: közlemény – így indulhat újra a spanyol bajnokság

Hivatalos közleményt adott ki a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga, ebben gyakorlatilag megerősítik Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök korábbi szavait a bajnokság újraindítását illetően.

La Liga: „Mindenképp lesznek kiesők” – ha lesz folytatás, ha nem

Javier Tebas, a La Liga elnöke kijelentette, mindenképpen lesznek kieső és feljutó csapatok a spanyol első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság között a jelenlegi idényben is, akár be tudják fejezni a pályán a bajnoki küzdelmeket, akár nem.

La Liga: ezeket a csapatokat indítanák a BL-ben, ha nem lesz folytatás

Helyi sajtóértesülések szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség csütörtökön többek között arról egyeztetett, mely élvonalbeli klubok induljanak a nemzetközi kupaporondon, ha a koronavírus-járvány miatt nem lehet folytatni a 2019–2020-as idényt.

La Liga: május vége előtt nem várható az újrakezdés

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a spanyol La Liga elnöke, Javier Tebas újságírókkal folytatott videokonferencia keretén belül elmondta: kizártnak tartja, hogy az élvonal küzdelmei május vége előtt folytatódjanak, ám ő maga eltökélt a 2019–2020-as idény befejezése mellett.

La Liga: az elnök úgy saccol, május közepén folytatódik a bajnokság

Spanyolországban úgy számolnak, május közepén (vagy akár korábban) folytatódhat a La Liga, amely a koronavírus megfékezése érdekében ugyancsak szünetel.

La Liga: további négy évre Tebas az élvonal elnöke

A napokban ellenszavazat nélkül harmadszor is megválasztották a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) elnökének Javier Tebast.

La Liga: mégsem Miamiban rendezik a Villarreal–Atlético bajnokit

A La Ligának tovább kell várnia az első Egyesült Államok-túrájára, miután a madridi bíróság nem engedélyezte, hogy Miamiban játsszák le a Villarreal–Atlético Madrid spanyol élvonalbeli mérkőzést – számol be róla a Marca.

La Liga: a Villarreal és az Atlético Miamiban akar játszani

A Spanyol Labdarúgóliga (LFP), valamint a Villarreal és az Atlético Madrid azzal a kéréssel fordult a spanyol szövetséghez (RFEF), hogy járuljon hozzá a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzésének Miamiban való megrendezéséhez.

Világfutball: az állami tulajdonú klubokat kritizálta a La Liga elnöke

Az állami tulajdonú topklubok működését bírálta kedden Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga elnöke.

La Liga: „Az Atlético Griezmann játékengedélyének megvonását kérte”

Javier Tebas, a spanyol La Liga elnöke elismerte, az Atlético Madrid hivatalos panasz formájában arra kérte a ligát, ne adja ki Antoine Griezmann játékengedélyét az FC Barcelonának.