Sakk: nem lehet Oroszországban a vb-döntő

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) orosz elnöke, Arkagyij Dvorkovics kizárta annak lehetőségét, hogy Oroszország rendezze meg a világbajnoki döntőt Jan Nyepomnyascsij és Ting Li-zsen (Ding Liren) között – írja az MTI.

Sakk: Nyepomnyascsij és Ting Li-zsen vívja a vb-döntőt

Végleges, hogy az orosz Jan Nyepomnyascsij és a kínai Ting Li-zsen vív meg a sakkvilágbajnoki trónért, miután a jelenlegi világbajnok norvég Magnus Carlsen nem vállalta a címért kiírt páros mérkőzést – írja a Magyar Távirati Iroda.

Sakk: a világbajnok fél a vereségtől

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsent riasztja, hogy kikaphat, és már nem leli örömét a címvédő meccsekben – írja az MTI.

Sakk: Carlsen remizett Nyepomnyascsijjal Zágrábban

A kilenc éve regnáló sakkvilágbajnok Magnus Carlsen és a világbajnokjelöltek legutóbbi tornáján győztes, így újfent kihívóvá előlépett Jan Nyepomnyascsij döntetlenre végzett egymással a zágrábi nagymesterverseny nyitófordulójában – írja az MTI.

Sakk: a korábbi Dota-őrült győzheti le Magnus Carlsent

A Dota nevű rendkívül népszerű számítógépes játék rabja lett. Ha az e-sportnál marad, akkor alighanem abban is világklasszisként emlegetné ma mindenki. Végül a sakkban teljesedett ki igazán, de ehhez – milyen meglepő – áldozatokat kellett hoznia. A sakkvilágbajnok-jelöltek tornáját második alkalommal megnyerő Jan Nyepomnyascsij újabb esélyt kapott, hogy elhódítsa a világbajnoki címet Magnus Carlsentől. Már ha a norvég hajlandó kiállni ellene jövő tavasszal. Portré az orosz sakkozás jelenlegi legjobbjáról.

Vb-jelöltek tornája: Rapport vereséggel zárt Madridban

Bár Jan Nyepomnyascsij személyében a tornagyőztes kilétére már a 13. fordulóban fény derült, a második hely még kiadó volt a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi tornájának záró fordulójában hétfőn. Rapport Richárd vereséggel zárta a tornát, a magyar nagymester az azeri Teymur Racabovtól kapott ki.

Vb-jelöltek tornája: Nyepomnyascsij hívhatja ki Carlsent

Döntetlennel zárult Jan Nyepomnyacsij és Rapport Richárd játszmája a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi tornáján, ezzel egy fordulóval a vége előtt matematikailag is eldőlt, hogy az orosz nagymester elsőségével ér véget a viadal.

Vb-jelöltek tornája: Rapport kiharcolta a döntetlent

Döntetlent ért el Rapport Richárd sötéttel a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi szupertornájának 11. fordulójában. A magyar nagymester 96 lépés és közel hat óra után osztozott meg a ponton az amerikai Hikaru Nakamurával.

Vb-jelöltek tornája: Rapport kikapott Nyepomnyascsijtól

A hetedik fordulóban Rapport Richárd elszenvedte első vereségét a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi tornáján. A világossal játszó magyar nagymester 43 lépésben kapott ki az éllovas Jan Nyepomnyascsijtól.

Gyorssakk-vb: 17 éves fiú győzött, Carlsen 3. lett

Meglepetésre a 17 esztendős üzbég Nodirbek Abdusattorov lett a férfiak gyorssakk-világbajnoka Varsóban, ahol Rapport Richárd legjobb magyarként a 10. helyen végzett – írja az MTI.

Sakk-vb: Carlsen őrzi előnyét – döntetlent hozott a 10. parti

Döntetlent hozott a tizedik parti a címvédő Magnus Carlsen és kihívója, az ezúttal a sötét bábukat vezető orosz Jan Nyepomnjascsij sakkvilágbajnoki döntőjén Dubaiban, ahol a norvég nagymester megtartotta hárompontos előnyét, és 6.5:3.5-re vezet – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Sakk-vb: Karpov szerint már mindkét fél nyerhetett volna a döntőben

Az orosz nagymester, Anatolij Karpov úgy látja, hogy a Dubaiban folyó sakkvilágbajnoki döntő mindkét résztvevője nagy lehetőségeket szalasztott el a vezetés megszerzésére.

Sakk-vb: a harmadik parti is döntetlennel ért véget a döntőben

Döntetlennel ért véget a harmadik parti is a címvédő norvég Magnus Carlsen és orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij között a dubaji sakkvilágbajnoki döntőben.

Sakk-vb, döntő: Nyepomnyascsij játszhat világossal a nyitó partiban

A sorsolás eredményeképpen az orosz kihívó, Jan Nyepomnyascsij vezetheti a világos bábukat az első játszmában a címvédő norvég Magnus Carlsen elleni sakkvilágbajnoki döntőben, amely pénteken kezdődik Dubaiban.

Sakk: Nyepomnyascsij nem játszhat orosz zászló alatt a vb-címért

Jan Nyepomnyascsij orosz nemzetközi nagymester nem játszhat orosz zászló alatt a sakkvilágbajnoki elsőségért a címvédő norvég Magnus Carlsen ellen.

Sakk: a győztes Nyepomnyascsij vereséggel zárta a vb-jelölti tornát

A már tornagyőztesként asztalhoz ült Jan Nyepomnyascsij az utolsó, 14. fordulóban első vereségét szenvedte el a sakkvilágbajnok-jelöltek jekatyerinburgi viadalán, amelyet így is fél pont előnnyel nyert meg.

Sakk: Nyepomnyascsij nyerte a világbajnok-jelölti tornát

Jan Nyepomnyascsij döntetlent játszott hétfőn, így a keddi, utolsó forduló eredményétől függetlenül már megnyerte a sakkvilágbajnok-jelöltek jekatyerinburgi tornáját.

Sakk: a világbajnok Carlsen nem jutott döntőbe a saját tornáján

Kikapott az elődöntőben, így a világbajnok Magnus Carlsen nélkül rendezik meg a finálét a 220 ezer dollárral díjazott online villámsakktornán – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Sakk: a világbajnok Carlsen is játszik a cégek vb-jén

A nemzetközi szövetség (FIDE) először rendezi meg a vállalatok online sakkvilágbajnokságát, amelyen a norvég világbajnok, Magnus Carlsen is részt vesz.

Sakk: Lékó Péter armageddonban kapott ki orosz ellenfelétől

Lékó Péter armageddonban kapott ki az orosz Jan Nyepomnjascsijtól a hetedik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.


Kézilabda Eb: Tudta-e?