„Dolgozom azon, hogy elhiggyem magamról, igenis jó vagyok”

Remek hétvégét zárt Jászapáti Petra, a vb-ezüstérmes short trackes a pályakerékpáros ob-n, három győzelmet szerzett – és a tanulságokat is levonta.

Pályakerékpáros ob: micsoda nők – megdőlt a pályacsúcs!

Megdőlt a Millenáris Velodrome pályacsúcsa női csapatsprintben a pályakerékpáros országos bajnokság vasárnapi napján.

Pályakerékpár: Jászapáti Petra kétszeres országos bajnok lett

Szombat délelőtt a 200 méteres repülőrajtos időfutamversenyen, este pedig az 500 méteres állórajtos viadalon is aranyérmet szerzett a világbajnoki ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra a pályakerékpárosok országos bajnokságán a Millenáris Velodrome-ban.

Pályakerékpár: nyeregben a rövid pályás gyorskorcsolyázók is

Szombaton és vasárnap a Millenáris Velodrome ad otthont a pályakerékpárosok országos bajnokságának – a versenyen két rövid pályás gyorskorcsolyázó, Jászapáti Petra és Oláh Bence is elindul.

Rp. gyorskori: Nem fér bele a kétség, a hosszabb pihenő – Bánhidi Ákos

Nem lazítanak a gyeplőn: az edző-menedzser, Bánhidi Ákos szerint a short track válogatott az ilyenkor megszokottnál is egy fokozattal feljebb kapcsolt. Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra eközben a pályakerékpáros ob-n is megméretteti magát.

Rp. gyorskori: Klasszisok árnyékában – interjú Jászapáti Petrával

A szegediek vb-ezüstérmese, Jászapáti Petra egyre bátrabb a jégen, és örül, hogy testközelből figyelheti a Liu testvéreket.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándorék kerékpárral buktak a 26-os busz miatt

A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerda délelőtt a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott…

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti és Lockett utazhat a vb-re

A drezdai világkupaverseny után immár hivatalossá vált, hogy a márciusi szöuli világbajnokságon két női short trackesünk léphet jégre: az indulási jogot Jászapáti Petra és Lockett Deanna szerezte meg.

Rp. gyorskori Eb: Nem kő-papír-ollóval döntjük el, ki nyerjen – Liu Shaolin

Az 1500 méteres távon Liu Shaoang rendkívül okos futással megnyerte az A-döntőt a debreceni Európa-bajnokságon, míg bátyja, Shaolin a finisben bukott, és hetedik lett. 500 méteren kettős magyar siker született, Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang pedig ezüstérmet nyert. Az érmesek mellett a női váltó tagjával, Jászapáti Petrával és Bánhidi Ákos edzővel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: túl a minimumon

Frontembereink tartják magukat, éremesélyeink élnek, Krueger John-Henry bemutatkozott, és még Csang Csing Lina is ott van a válogatott mellett  – a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki versenynapjáról jelentjük.

Rp. gyorskorcsolya Eb: remek magyar kezdés Debrecenben

Majdnem hibátlan mérleggel zárt a délelőttöt a magyar short track csapat a debreceni kontinensviadal első napján: 1500 méteren mind a hat indulónk továbbjutott, ötszázon négyen jártak sikerrel.

Rp. gyorskori Eb: megvannak a magyar egyéni indulók

Bánhidi Ákos a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott csapatvezetője megnevezte a pénteken kezdődő debreceni Európa-bajnokság egyéni indulóit.

Rp. gyorskorcsolya: Jobb formában vagyok, mint tavaly! – Liu Shaolin Sándor

Vasárnap délelőtt elutazott a magyar rövid pályás gyorskorcsolya válogatott Debrecenbe, az idei Európa-bajnokság helyszínére. A csomagok bepakolása közepette Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is elmondta az NSO Tv-nek, hogyan sikerült a felkészülésük, valamint a magyar színekben első világversenyére készülő John-Henry Krueger is beszélt a várakozásairól. 

Rp. gyorskorcsolya Eb: a Liu és a Krueger testvérek is csapattagok

A Liu testvérek – Shaolin Sándor és Shaoang –, illetve a Krueger fivérek – Cole és John-Henry – is tagjai a jövő péntektől vasárnapi tartó debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

Rp. gyorskori: három magyar dupla a pénteki selejtezőn

A montreali világkupaverseny pénteki selejtezős napján Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Jászapáti Petra mindkét egyéni távján (500 és 1000 méter) továbbjutott a negyeddöntőbe.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang és Jászapáti megvédte címét az ob-n

A tavalyi összetett győztesek megvédték címüket, akárcsak 2018-ban, idén is Liu Shaoang és Jászapáti Petra állhatott a dobogó felső fokára a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságán.

Rp. gyorskori-vb: Liu Shaolin Sándort harmadszor is kizárták

Egyik magyar sem került döntőbe 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, a legmesszebb Liu Shaolin Sándor jutott, akit az elődöntőben kizártak.

Liu Shaolint előbb 1500-on zárták ki, majd az 500-as fináléban is

A három magyar közül egyik sem jutott fináléba 1500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságának szombati napján: Burján Csaba a kisdöntőbe került, míg a váltóval hozzá hasonlóan olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, illetve a nőknél Jászapáti Petra az elődöntőben búcsúzott. 500 méteren Liu Shaolin magabiztos versenyzéssel jutott el a döntőig, de abban rossz rajt miatt kizárták. Burján és a nőknél Jászapáti nem jutott túl a negyeddöntőn, ellenben férfiváltónk futamelsőként került be a vasárnapi fináléba.