Triatlon: külön helyszínen rendezik a női és férfi Ironman-vb-t

A következő két évben nem egy, hanem két helyszínen rendezik meg a női és férfi triatlonosok Ironman-világbajnokságát.

Triatlon: norvég győzelem született az Ironman-vb-n

Az előző évhez hasonlóan a férfiaknál ismét norvég versenyző bizonyult a legjobbnak a triatlonos Ironman-világbajnokságon, amelyet ellentétben az egy évvel ezelőtti viadallal ezúttal ismét a hagyományos hawaii helyszínen rendeztek meg.

Videó: meg akarta kérni barátnője kezét, de görcsöt kapott

Kevés romantikusabb pillanat létezik annál, mint amikor valaki megkéri a barátnője kezét. Egy sportoló ezt úgy képzelte el, hogy miután teljesítette az Ironmant Észtországban, közvetlenül a verseny után teszi fel szerelmének a nagy kérdést. Terve kiötlésekor azonban egy dolgot nem vett számításba – hívta fel a figyelmet a triathlonmagazine.ca.

Csupasport: a végén nem akart mást, csak egy széket

A civilben tűzoltóként dolgozó Szilágyi Péter gőzerővel készül az októberi hawaii Ironman-világbajnokságra.

Koronavírus: nem rendezik meg a halasztott hawaii Ironman-vb-t

Jövő év elején sem rendezik meg a 2020-as hawaii Ironman-világbajnokságot, amelynek 32 éves történetében először töröltek versenyt.

A Southampton magyar konyhaigazgatója a járvány idején a rászorulóknak főz

A Southampton konyhaigazgatója, Szálas Zoltán egy átlagos meccsnapon 8000 adag ételért felel, a koronavírus-járvány kitörése óta azonban nem a labdarúgóknak, nézőknek, vendégeknek, hanem a nélkülözőknek főz.

Dopping: négy év eltiltás fenyegeti az ukrán vasembert

EPO-használaton érték a legjobb ukrán triatlonosok közé tartozó Danilo Szapunovot, akit négyéves eltiltás fenyeget.

Kovács István kapcsolata az amatőr ökölvívással Tokióban véget ér

Bár egykori sportágával Kovács István már csak a Bokszvilágszervezet, a WBO európai alelnökeként áll kapcsolatban, éppen azon dolgozik, hogy a tokiói olimpia amatőr ökölvívótornáját a NOB-nak sikerüljön normális mederben lebonyolítania. De ez csak munka, Kokó szeme akkor csillan fel, amikor a családjáról, az argentin steakekről vagy a jövő nyári rothi ironmanről beszél.

Ironman: Szőnyi Ferenc olyat tett, amit előtte soha senki

Szőnyi Ferenc a második helyen végzett a mexikói hússzoros Ironman triatlonversenyen, és a világon elsőként teljesítette másodszor is a 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és 844 kilométer futásból álló távot.

Ironman: kettős német siker a hawaii világbajnokságon

Jan Frodeno és Anne Haug révén a férfiaknál és a nőknél is német triatlonos bizonyult a legjobbnak a hawaii Ironman-világbajnokságon.

Triatlon: Lukács kategóriagyőztes az Ironman-versenyen

Lukács Levente az összetettben az ötödik helyen végzett, kategóriájában, a 25-29 évesek között pedig az első lett a New Orleans-i Ironman 70.3-as középtávú versenyen.

Ironman: 74-gyel elszállt az erdőbe, de 31. lett korosztályában a vb-n Lukács

A végig szakadó esőben versenyző székesfehérvári triatlonos kerékpárjával önhibáján kívül előbb bukott, majd defektet kapott, mégis végigment, és korosztályában 4 óra 20 perces idővel harmincegyedikként ért célba a dél-afrikai Port Elizabeth-ben rendezett 70.3-as Ironman világbajnokságon, ahol 90 országból több mint 10 ezren rajtoltak el.

Két éve triatlonozik, vasárnap már IRONMAN 70.3 világbajnokságon képviseli Magyarországot

Lukács Levente 2016 augusztusában váltott öttusáról triatlonra, és most vasárnap már az IRONMAN 70.3 világbajnokságon indulhat Port Elizabethben. Korosztályos öttusa-válogatottság és -sikerek után elszántan az Ironman fél távra specializálta magát, s már tavaly a világ legjobb egy százalékába sorolták és invitálták, júniusban pedig indulási jogot szerzett a világ legjobbjainak e hétvégi versenyére. Dél-Afrika egyik legkedveltebb óceáni partján tartózkodik, ahol 90 ország több mint 10 ezer indulója között képviseli Magyarországot és szülővárosát, Székesfehérvárt az IRONMAN 70.3 világbajnokságon.

Ironman: Hankó Dávid előtt megnyílt az út Hawaiin

A tiszaújvárosi Hankó Dávid az egyik legígéretesebb tehetségű triatlonversenyző, aki előtt megnyílt az út, hogy idővel részvevője lehessen a legendás, Hawaiin rendezendő Ironman-küzdelemnek.

Triatlon Ironman-vb: versenycsúcs a férfiaknál, címvédés a nőknél

A férfiaknál a német Patrick Lange, a nőknél a címvédő svájci Daniela Ryf nyerte triatlon Ironman-világbajnokságot Hawaii szigetén.

Triatlon: idén nem lesz Ironman 70.3 verseny Budapesten

Idén nem rendezik meg az Ironman 70.3 Budapest nemzetközi triatlonversenyt.

Videó: ennél zseniálisabb Ironman-befutót kitalálni sem lehetne

Azt hinné az ember, egy 225 km hosszú Ironman-verseny után a sportolóknak már levegőt venni is alig van erejük. A walesi Sam Davisnek azonban maradt energiája egy tökéletes lánykérésre.

Triatlon: a szövetség szerint alaptalanok az Ironman 70.3 szervezőjének vádjai

A Magyar Triatlonszövetség (MTSZ) alaptalannak nevezte az Ironman 70.3 szervezőjének vádjait, melyek szerint az MTSZ félretájékoztatott és pánikot keltett a Lágymányosi-öböl vízminősége kapcsán.

Triatlon: az Ironman 70.3 szervezője szerint kiváló volt a víz minősége

A Lágymányosi-öböl vize hetekkel és közvetlenül az Ironman 70.3 verseny előtt, valamint azután is kiváló minősítést kapott – közölték a verseny szervezői pénteken az ÁNTSZ-től átvett dokumentumokra hivatkozva.

Triatlon: a szervezőknek más a véleményük a fertőzésveszély kapcsán

A Magyar Triatlon-szövetség (MTSZ) szerint a tisztifőorvos szóbeli tájékoztatása alapján a Lágymányosi-öböl vize sportolásra alkalmatlan, ezért nem lehetett volna megrendezni a hétvégi budapesti triatlonverseny úszószámát, ugyanakkor a szervezők szerint nem volt baj a víz minőségével.


Kézilabda Eb: Tudta-e?