-->
Ekl: előnyben az Inter Turku és a Víkingur is az 1. selejtezőkörben

Az Inter Turku 1–0-ra legyőzte a koszovói Dritát, a Víkingur pedig ugyancsak ennyire az Europa FC-t a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében, az első kör első mérkőzésén.

PAFC: Edzéseken is elvállal ilyeneket – Kiss Tamás Van Nieff bombagóljáról

Az Európa-konferencialiga selejtezőjében az 1. forduló visszavágóján a Puskás Akadémia 2–0-ra legyőzte Felcsúton a finn Inter Turkut, ezzel továbbjutott. A találkozó után Kiss Tamással beszélgetett az NSO Tv stábja.

Ekl: eldőlt, lett ellenfél vár a Puskás Akadémiára

A lett RFS lesz a Puskás Akadémia ellenfele a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában. A Sepsi OSK a Spartak Trnava ellen lép pályára, Tamás Márk együttese, a Slask Wroclaw a Mol Fehérvárt kiejtő Ararattal találkozik.

Ekl: Kicsit idegesebbek voltunk, de szépen megoldottuk a feladatot – Hornyák

Az Európa-konferencialiga selejtezőjében az 1. forduló visszavágóján a Puskás Akadémia 2–0-ra legyőzte Felcsúton a finn Inter Turkut, ezzel továbbjutott a magyar csapat. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Videó: fantasztikus lövés – ezzel a góllal vált biztosra a PAFC továbbjutása

Mint ismert, az Európa-konferencialiga selejtezőjében az 1. forduló visszavágóján a Puskás Akadémia 2–0-ra legyőzte Felcsúton a finn Inter Turkut, ezzel továbbjutott a magyar csapat. A PAFC második, mindent eldöntő gólja egy szemet gyönyörködtető lövés után született meg. Yoell van Nieff minden bizonnyal élete egyik legnagyobb bombáját eresztette meg, a kapusnak esélye sem volt.

Videó: ilyen öngólt aligha látott még! Furcsa találattal szerzett vezetést a PAFC az Ekl-ben

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 1. fordulójában a Puskás Akadémia 1–1-es első mérkőzés után hazai pályán fogadta a finn Inter Turkut. A magyar csapat már a 4. percben megszerezte a vezetést, méghozzá egy egészen hihetetlen jelenetsor végén. A vendégek menteni igyekvő becsúszó játékosa a távolabbi kezével sodorta be a labdát a saját kapujába…

Emlékezetes gólok, felcsúti siker, továbbjutott a Puskás Akadémia!

Az Európa-konferencialiga selejtezőjében az 1. forduló visszavágóján a Puskás Akadémia 2–0-ra legyőzte Felcsúton a finn Inter Turkut, ezzel továbbjutott a magyar csapat.

Ekl: Nemcsak a Puskás Akadémiát, hanem az egész országot képviseljük – Hornyák

A Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Hornyák Zsolt elárulta: mire van szükségük ahhoz, hogy az idegenbeli 1–1-es döntetlen után a Pancho Arénában kivívják a finn Inter Turku ellen a továbbjutást az Európa-konferencialigában. A csapat kapusa, Tóth Balázs a többiek nevében is elmondta: történelmet szeretnének írni.

PAFC: Plsekben kavarognak az érzelmek a finnországi döntetlen után

A Puskás Akadémia cseh gólszerzője, Jakub Plsek szerint többet akartak kihozni az Inter Turku elleni Ekl-selejtező mérkőzésből (1–1), túl sok ziccert puskáztak el, de ha a visszavágón javul a helyzetkihasználásuk, továbbjutnak.

Ekl: döntetlennel kezdte az új kupasorozatot Turkuban a Puskás Akadémia

Nem bírt az  Inter Turkuval Finnországban a Puskás Akadémia az Európa-konferencialiga selejtezőjének első fordulójában: a gól nélküli első félidő után a finnek Benjamin Källmann találatával szereztek vezetést, amire Jakub Plsek válaszolt, a végeredmény 1–1 lett.

Nem bírt a Turkuval Finnországban a Puskás Akadémia

Nem bírt az Inter Turkuval Finnországban a Puskás Akadémia az Európa-konferencialiga selejtezőjének első fordulójában: a gól nélküli első félidő után a finnek Benjamin Källmann találatával szereztek vezetést, amire Jakub Plsek válaszolt, a végeredmény 1–1 lett.

Ekl: így kezd az Inter Turku otthonában a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt és a finneket felkészítő spanyol kollégája, José Riveiro is kijelölte kezdőcsapatát, amelyet az Európa-konferencialiga selejtezőjének első mérkőzésén pályára küld.

Ekl: a turkui napilap szerint a PAFC a párharc esélyese

A Turun Sanomat hosszú cikket közölt a Puskás Akadémia finnországi Európa-konferencialiga-mérkőzése kapcsán, a többi helyi sajtótermékben azonban nem írnak a találkozóról.

Ekl: szenvedélyes futballt ígér a Puskás Akadémia ellenfele

A nyugalom „szigetére” vetette a sors a Puskás Akadémiát, az együttes ugyanis a Finnország délnyugati tengerpartján fekvő, 186 ezer lakosú Turkuban játssza le csütörtökön az első mérkőzését a labdarúgó Európa-konferencialiga első selejtezőkörében.

Ekl: norvég bíró a PAFC, moldovai a Fehérvár meccsén

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kijelölte az Európa-konferencialiga-selejtezőjében az első forduló játékvezetőit: a Puskás Akadémia mérkőzésein norvég és görög, a Mol Fehérvár találkozóin moldovai és horvát bíró fújja a sípot.

Finnország: a PAFC ellenfele csak egyet nyert meg előző négy bajnokijából

A Puskás Akadémiára váró Inter Turku 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Lahtival a finn labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján.

Ekl: Ott kell lennünk a következő körben – Szabics

Mint beszámoltunk róla, a Mol Fehérvár FC az örmény Ararat Jerevánnal, a Puskás Akadémia a finn Inter Turkuval találkozik a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének első fordulójában. Íme, két rövid magyar értékelés a keddi sorsolásról!

Lapszemle: „Félprofi csapattól nem lehet többet várni", „A Hammarby áthajtott a PAFC-on”

A svéd sajtó a Puskás Akadémián átgázoló Hammarbyről és 13 év utáni könnyed visszatérésről ír. Az ír média a bátor és büszke Bohemians lehető legfájdalmasabb búcsúját siratja. A finnek számára tucatnyi jégkoronghír és Kimi Räikkönen mellett csak néhány sort ért a Honvéd és a Turku összecsapása.

Videó: nem mindennapi öngóllal jutott tovább a Honvéd

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata a hosszabbításban, öngóllal győzte le az Európa-liga selejtezőjében a finn Inter Turkut: Boubacar Traoré elöl a becsúszva menteni igyekvő Juuso Hämäläinen talált a saját kapujába.   


Kézilabda Eb: Tudta-e?