Jégkorong-vb: az orosz helyett az IIHF-himnusz szól majd Rigában

A jégkorongozók idei elit-világbajnokságán az orosz helyett a nemzetközi szövetség (IIHF) himnuszát játsszák el, a válogatott pedig a nemzeti lobogó helyett az Orosz Olimpiai Bizottság zászlaja alatt lép fel Rigában.

Jégkorong-vb: Litvánia szívesen lenne társrendező a lettek mellett

Litvánia szívesen lenne társrendezője a május-júniusi jégkorong-világbajnokságnak, és ez ügyben felveszi a kapcsolatot a lett szervezőkkel – jelentette be Jurgita Siugzdiniene litván sportminiszter szerdán.

Jégkorong-vb: az IIHF elvette a rendezés jogát Fehéroroszországtól

Biztonsági okokra hivatkozva a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elvette Fehéroroszországtól a május 21. és június 6. között esedékes világbajnokság társrendezői jogát.

Jégkorong-vb: már hétfőn döntés születhet a fehérorosz rendezés ügyében

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke azt mondta, akár már hétfőn, de legkésőbb a hét végéig dönthetnek arról, hogy maradhat-e Fehéroroszország az idei elit-világbajnokság társrendezője.

Jégkorong: nem tud Minszkbe utazni a nemzetközi szövetség elnöke

Pozitív koronavírustesztje miatt el kell halasztani René Faselnek, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) svájci elnökének minszki útját, így egyelőre nem tud személyesen találkozni Aljakszandr Lukasenka államfővel, hogy tárgyaljanak a jövő évi világbajnokság körüli vitákról – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Jégkorong: fehérorosz és orosz hokisokat tiltottak el két évre

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) hét hokist tiltott el két évre egy fehérorosz bajnoki mérkőzést érintő bundázás miatt.

Jégkorong: több vb-t töröltek, köztük a divízió 1/A-t is

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén.

Jégkorong: több mint tíz hónap után rendez tornát az IIHF – jön a junior-vb

Több mint tíz hónap kényszerű kihagyás után december 25-től rendez eseményt a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF): ekkor kezdődik majd az edmontoni (U20-as) junior-világbajnokság.

Jégkorong: nem halasztják el a jövő évi világbajnokságot

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) megerősítette, politikai okokból nem halasztható el a jövő évi elit-világbajnokság, amelyet Minszkben és Rigában rendeznek, az előkészületeket folytatni kell.

Jégkorong: törölték a magyar érdekeltségű korosztályos vb-ket is

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) törölte a 2020–2021-es szezonból az U20-as férfi divízió 1/A világbajnokságot, melyen a magyar csapat is részt vett volna, valamint a női U18-as divízió 1/A vb-t, melynek Győr lett volna a házigazdája.

Jégkorong: az IIHF módosít a kiíráson, mégis indul a Fradi

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben módosítja a Kontinentális Kupa megrendezését, így a magyar bajnok FTC-Telekom mégsem kényszerül a visszalépésre.

IIHF: a vb-t a pandémia miatt bukó Svájc nem kaphatja meg a 2023-as rendezést

A 2021-es elit jégkorong-világbajnokságot lemondó Svájc a 2026-os vb házigazdája lehet, nem a 2023-asé – mondta René Fasel, a sportág nemzetközi szövetségének (IIHF) elnöke.

Koronavírus: törölték a hokisok 2020-as elit-vb-jét is

A Nemzetközi Jégkorongszövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy több korosztályos és alacsonyabb divíziójú világbajnoksághoz hasonlóan a Svájcba tervezett elit-vb-t is törlik.

Jégkorong: újabb magyar tag a Hírességek Csarnokában

Újabb magyar taggal bővül a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) Hírességek Csarnoka: a magyar szövetség korábbi főtitkára, jelenlegi alelnöke, Kovács Zoltán a sportvezetőnek adható legmagasabb elismerésben részesül: a Paul Loicq-díjat veheti át május 24-én az IIHF Hall of Fame idei beiktatási ünnepségén.

Jégkorong: jövőre távozik a nemzetközi szövetség elnöke

A jövő évi svájci világbajnokság után távozik posztjáról René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke.

Jégkorong-vb: változik a lebonyolítás, már jövőre is

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) döntése értelmében a jövőben megváltozik a hosszabbítások formája a világbajnokságon, a módosítás már a májusi, szlovákiai tornán érvényben lesz.

Orosz doppingbotrány: az IIHF a kollektív büntetés ellen

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) tanácsa nem támogatja, hogy az orosz sportolókat kollektíven tiltsák el a jövő évi pjongcsangi téli olimpiától.

Jégkorong: összeurópai bajnokságot indítanak jövőre

Negyven jégkorongklub számára összeurópai bajnokságot indít jövőre a nemzetközi szövetség (IIHF) illetékes kontinentális alszervezete (ECC).

Jégkorong: továbbra is minden évben lesz 16 csapatos vb

René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke bejelentette, hogy továbbra is minden évben megrendezik a világbajnokságot, nincs szó arról, hogy a téli olimpia évében szünet lenne.

Jégkorong-vb: négy év múlva Köln és Párizs lesz a házigazda

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) pénteki döntése értelmében négy év múlva Franciaország és Németország közösen rendezheti a világbajnokságot, a két helyszín Párizs, illetve Köln lesz.