Kézilabda: 32 gólos győzelemmel nyitott a Barca a Super Globe-on

A Barcelona hatalmas különbségű, 50–18-as diadalt aratott a mexikói Club Ministros felett a Szaúd-Arábiában zajló férfi kézilabda-világtorna, az IHF Super Globe keddi nyitónapján, amelyen a brazil Taubaté és a német Magdeburg is győzött.

Hoki: az IIHF továbbra sem engedélyezi orosz csapatok szereplését

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) fegyelmi bizottsága elutasította az Orosz Jégkorongszövetség fellebbezését, amelyet az orosz válogatottaknak és klubcsapatoknak a nemzetközi eseményekről való kitiltása miatt nyújtott be.

Kézi: az MKSZ együttműködik az amerikai szövetséggel

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a 2024-es, párizsi olimpia végéig terjedő időszakra háromoldalú szakmai együttműködési megállapodást kötött a sportág nemzetközi (IHF), valamint az Egyesült Államok nemzeti (USATH) szövetségével.

IHF: az Orosz Kézilabda-szövetség fellebbezett a nemzetközi szövetségnél

Az Európai (EHF) után a Nemzetközi Kézilabda-szövetséghez (IHF) is fellebbezést nyújtott be az Orosz Kézilabda-szövetség (FHR), amiért válogatottjait és klubcsapatait kitiltották a nemzetközi versenyekről.

Kézilabda: az IHF is kizárta az oroszokat és a fehéroroszokat

Az ukrajnai háború miatt a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) minden versenysorozatából kizárta az orosz és a fehérorosz csapatokat – számolt be a hírről az MTI.

Férfi kézilabda: két dán is jelölt az IHF-nél az év játékosa címre

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) kihirdette a 2021-es év legjobb férfi játékosa címre pályázók ötös listáját.

Női kézi-vb: továbbra is marad a 32 csapatos világbajnokság

Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöke leszögezte, a továbbiakban is 32 válogatott alkotja majd a női világbajnokság mezőnyét. A vasárnap véget érő 25. női vb az első, amit 32 csapattal rendeztek meg. A mezőny felhígulását jól mutatta, hogy a csoportkörben, sőt még a középdöntőben is voltak negyvengólos, vagy annál is nagyobb különbséggel véget ért mérkőzések – jelentette az MTI.

Kézilabda: újraválasztották a nemzetközi szövetség elnökét

Továbbra is az egyiptomi Hasszan Musztafa tölti be a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöki posztját – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Kézilabda: „Musztafa diktatórikus rendszert hozott létre, amely a félelemre épül”

A Nemzetközi Kézilabda-szövetségtől (IHF) távozó Javier Moure Fernández egy interjúban tálalt ki Hasszan Musztafa elnök kegyetlen módszereiről. Az egyiptomi sportvezető szerinte rettegésben tartja a szövetségben dolgozókat.

Kézilabda: újabb lemondás az IHF-nél, a szövetség közleményt adott ki a vitákról

Nem sokkal azután, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) játékvezetői bizottságának elnöke, Ramón Gallego bejelentette a távozását, egy másik, a szervezetet régóta szolgáló tisztségviselő is hasonlóan döntött. Az IHF közben közleményben igyekezett feltárni a bíróküldés körül a háttérben zajló vitákat.

Kézilabda: botrány az IHF elnökségében, távozna a bírók főnöke

Az egyiptomi Hasszan Musztafa elnök ellen tüntetve távozik a Nemzetközi Kézilabda-szövetségből Ramón Gallego, a szervezet játékvezetői bizottságának spanyol elnöke – tudta meg a dán TV2.

Tokió 2020: a női kéziseink az oroszokkal és a franciákkal is egy csoportba kerültek

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) csütörtökön elkészítette a tokiói olimpia férfi és női kézilabdatornájának csoportbeosztását. A magyar női válogatott Spanyolországgal, az orosz csapattal, Svédországgal, Franciaországgal és Brazíliával került egy hatosba.

Női kézilabda: megvan, mikor sorsolnak az olimpiára

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a hivatalos honlapján kihirdette, hogy – magyar idő szerint – április 1-jén 10 órakor készíti el a tokiói nyári olimpia kézilabdatornájának csoportbeosztását.

Női kézi olimpiai sel.: Schatzl Nadine gólja és Janurik Kinga dupla védése – videó

Mint ismert, Magyarország legyőzte Szerbiát a női kézilabda olimpiai selejtező győri csoportjának 2. fordulójában, és mivel az olimpiai címvédő Orosz csapat is diadalmaskodott az este Kazahsztán ellen, a mieink kijutottak az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. Mérkőzésünk után a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) Facebook-oldalán felelevenítette a szerbek elleni csata legemlékezetesebb pillanatait!

Férfi kézi-vb: az IHF azonnali hatállyal felfüggesztette az egyiptomi szövetség elnökét

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsa azonnali hatállyal eltiltotta minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől az egyiptomi szakági szövetség elnökét, Hisám Naszrt, miután a januári, egyiptomi férfi világbajnokságon többször is súlyosan megszegte a koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket.

Női kézi: csak három csapat vesz részt a montenegrói olimpiai selejtezőben

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Kína helyett Kazahsztán szerepel majd Magyarország, Oroszország és Szerbia mellett a 2. számú olimpiai selejtezőcsoportban, amelyet Győrben rendeznek meg. Emellett arról is beszámoltak, hogy a montenegrói minitornán négy helyett csak három csapata vesz majd részt.

Női kézi: a Bonaventura ikrek is fújnak a győri olimpiai selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) nyilvánosságra hozta a márciusi, férfi és női olimpiai selejtezőtornák bíróküldését. Ennek értelmében a legjobbnak tartott női páros, a francia Bonaventura ikrek is közreműködnek a győri viadalon. 

Kézi: az IHF törölte a magyarországi junior férfi vb-t

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsának döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így a többi között a 2021. június 22. és július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi U21-es férfi junior-világbajnokság sem kerül sorra a koronavírus járvány miatt – olvasható az MKSZ tájékoztatásában.

Férfi kézi-vb: felülvizsgálják a nézők beengedésének tervét

Mint beszámoltunk róla, az Európai Kézilabdázók Uniója (EHPU) levelet írt a nemzetközi szövetségnek és elnökének, Hasszan Musztafának, mivel kockázatosnak tartja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben nézők beengedésével tervezik megrendezni Egyiptomban a január 13-án kezdődő férfi világbajnokságot. Az IHF vezetője reagált a megkeresésre – írja a dán TV2 sportportálja.

Férfi kézi-vb: a játékosok levelet írtak az IHF-nek a nézők miatt

Az Európai Kézilabdázók Uniója (EHPU = European Handball Players Union) levélben fordult a nemzetközi szövetséghez (IHF) és Hasszan Musztafa elnökhöz, hogy a szervezet gondolja át a döntését, mely szerint a jelenlegi járványügyi helyzetben részben nézők előtt rendezik meg a január 13-án kezdődő férfi világbajnokság mérkőzéseit. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?