Tereprali: Mulec, Varga és Vanagas pezsgőzött a HunGarian Baja végén

Toni Mulec (motor), Juraj Varga (quad) és Benediktas Vanagas (autó) győzelmével ért véget a 19. HunGarian Baja, amelynek záró napján két 66 kilométeres szelektív szakaszt teljesített a mezőny.

HunGarian Baja: hőségben melegített a mezőny a lőtéren

A rövid kvalifikációs szakasszal és az impozáns környezetben, a várpalotai Thury-vár előtt megtartott látványos rajtceremóniával kezdődött el pénteken a HunGarian Baja, amelynek eredménye az autósoknál a Baja Európa-kupa, míg a motorosoknál a Baja világkupába számít bele.

Tereprali: az utolsó métereken (sem) dőlt el a vk-győzelem

Az autós mezőnyben a lengyel Krzysztof Holowczyc, a motorosoknál a német Sebastian Bühler nyerte meg a magyar tereprali világkupa-futamot, a HunGarian Baját, amely Várpalota környékén zajlott az elmúlt három napban.

Tereprali vk: 100 versenyző érkezik a hétvégi HunGarian Bajára

Tizenkilenc ország versenyzői állnak rajthoz Magyarország egyetlen tereprali-világkupa futamán, a hétvégén Várpalotán és környékén sorra kerülő HunGarian Baján, amely egyben a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ), valamint a nyílt magyar bajnokság következő fordulója is.

Tereprali: elmarad az idei HunGarian Baja vk-futan

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az idén augusztus közepére tervezett HunGarian Baja tereprali-világkupa futamot, amelyre 17. alkalommal került volna sor, a tavalyi évhez hasonlóan Várpalotán és környékén.

Tereprali: harc az utolsó méterekig a HunGarian Baján

Az autósoknál Orlando Terranova nyerte meg a HunGarian Baját – az argentin ezzel átvette a vezetést a világkupa összetett pontversenyében –, míg a motorosoknál a győzelemnek Adam Tomiczek, az összetett világkupa-sikernek Benjamin Melot örülhetett.

Tereprali: ilyen hosszú magyar szakasz még nem volt

Késhegyre menő küzdelmet vívnak egymással a világ élversenyzői a magyar világkupafutamon, a HunGarian Baján.

Tereprali: 208 km-es gyorsasági is várja a Hungarian Baja indulóit

Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a tizenhatodik Hungarian Baja terepralifutamon indulókat a hétvégén.

Autósport: Fernando Alonso Magyarországon is készül a 2020-as Dakarra

Spanyol lapértesülés szerint a kétszeres F1-világbajnok Fernando Alonso a 2020-as Dakarra készül, s jó eséllyel részt vesz az augusztusi Hungarian Baja terepralin.

Tereprali: Joan „Nani” Roma nyerte a 15. Hungarian Baját

Joan „Nani” Roma nyerte az autósoknál a 15. Hungarian Baja terepralit, melyet pénteken és szombaton rendeztek Veszprémben és környékén.

Tereprali: egyelőre második a Dakar-győztes a magyar vk-n

Az év legrangosabb terepraliversenye, a világkupa-sorozatba is beszámító HunGarian Baja kezdődött el pénteken késő délután, kora este Pápa környékén. Az autós és a motoros mezőnyben is itt van mindenki, aki számít – a Dakar-győztes Nasszer al-Attijah (Toyota Hilux) a legnagyobb név, ám rajthoz áll négy gyári Mini (soraiban a világkupa-éllovas Vlagyimir Vasziljevvel), s az egyik legérdekesebb induló kétségkívül a síugróként világkupagyőztes és világbajnok Adam Malysz, aki jó ideje már a terepralisok között is a világ egyik legjobbjának számít.

Roma hidegvére aranyat ért Pápán

Kis híján ütközött a vasárnap délelőtti szakaszon, de végül csont nélkül behúzta a versenyt a spanyol Dakar-győztes Joan „Nani" Roma, csapattársa, Krzysztof Holowczyc előtt. A legjobb magyar a Lónyai Pál, Nyeste Róbert kettős.

Tereprali: tűzijáték, pengeéles csata a Minik között

Hatalmas küzdelmet hozott a magyar világkupa-futam, a Pápa környékén zajló Hungarian Baja első igazi versenynapja (a péntek csak bemelegítés volt), s ahogyan az várható volt, a gyári Minik produkálták a tűzijátékot, aminek folytatása várható. A legjobb magyar a BMW-vel száguldó Lónyai Pál az ötödik helyről várja a folytatást.

Külcsín és belbecs, a brutális BMW „új ruhát” kapott

Felkészülni, vigyázz... Rajtra kész a magyar világkupa-futam, a Hungarian Baja népes nemzetközi mezőnye, tagjai között Lónyai Pállal, aki nem a megszokott navigátorával indul (lévén Garamvölgyi Zoltán a verseny főszervezője), habár Nyeste Róberttel is van már némi rutinja. És van még egy újdonság vele kapcsolatban: a kettes számú autóját egy rendkívül szimpatikus venezuelai páros vette bérbe. José Ferraz és Jorge Bonini nem tette még le a névjegyét a nemzetközi terepraliban – eddig mindketten motokrosszban csillogtatták a tudásukat, ám most úgy döntöttek, profilt váltanak, vagy legalábbis járműtípust.

Rali ob, Hungarian Baja: Szalayék kiéheztek a versenyzésre

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős legutóbb a július eleji, romániai ob-futamon állt rajthoz, úgyhogy mindketten nagyon várják már az országos bajnoki sorozat legrangosabb viadalát, a Hungarian Baját, amelyet ezen a hét végén rendeznek meg Jutaspuszta környékén.


Kézilabda Eb: Tudta-e?