-->
F1: a 2025-ös idény végéig segíti a Honda a Red Bull motorprogramját

A 2025-ös idény végéig segíti technikai partnerként a Formula–1-es világbajnoki sorozatban szereplő Red Bull istálló motorprogramját a Honda.

WTCR: Girolami pole-ban; Michelisz harmadik az olaszországi időmérőn

Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Mikel Azcona és Michelisz Norbert zárt, míg az első ötös sorát Nathanaël Berthon és Esteban Guerrieri egészítette ki. Tassi Attila a hatodik helyet szerezte meg.

WTCR: Michelisz a leggyorsabb az olaszországi időmérő előtt

Michelisz Norbert készülhet a legjobb idővel a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjére. A magyar versenyző mögött Mikel Azcona és Nathanaël Berthon zárt a délutáni edzésen, míg az első ötös sorát Mehdi Bennani és Néstor Girolami egészítette ki. Tassi Attila két hetedik hellyel hangolhat a kvalifikációra.

MotoGP: Álex Rins Hondával folytatja pályafutását – hivatalos

Kedden végre megérkezett a hivatalos bejelentés, miszerint Álex Rins Hondával folytatja MotoGP-s karrierjét 2023-ban és 2024-ben, Lucio Cecchinello csapatában, az LCR alakulatnál, ahogy azt várható volt már a nyári szünet előtt.

WTCR: Szenzációs érzés lenne itthon nyerni – Tassi Attila

Negyven kiló pluszsúlyt cipel az autójában, úgyhogy bízik az esős versenyben Tassi Attila, aki szeretne valami látványos és jó eredménnyel kirukkolni hazai közönség előtt a hétvégén, a Hungaroringen tartandó ingyenes Super Racing Fesztiválon.

F1: mégis a Honda gyártja a Red Bull-motorokat, 2025-ig

Az eredeti tervekkel ellentétében 2025-ig a Honda gyártja a Formula–1-ben szereplő Red Bull és AlphaTauri motorjait – közölte Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója.

WTCR: Ehrlacher bajnok lett; a Zengő Motorsport nyert Szocsiban

Mikel Azcona aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Jean-Karl Vernay és Frédéric Vervisch látta meg a kockás zászlót, ami azt jelentette, hogy a hatodik helyen befutó Yann Ehrlacher bebiztosította a bajnoki címét. Ami a magyar indulókat illeti, Tassi Attila a hetedik, Michelisz Norbert a tizenkettedik, míg Boldizs Bence a tizenhetedik pozícióban ért célba.

WTCR: Ehrlacher pole-ban; Michelisz hetedik Olaszországban

Yann Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Frédéric Vervisch, valamint Thed Björk zárt, míg a magyar versenyzők közül Michelisz Norbert a hetedik, Tassi Attila a 11., Boldizs Bence a 18. rajtpozíciót szerezte meg.

WTCR: Michelisz harmadik a franciaországi időmérőn

Yvan Muller szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Jean-Karl Vernay és Michelisz Norbert végzett, míg a másik két magyar versenyző közül Boldizs Bence a 17., Tassi Attila a 18. legjobb időt futotta.

F1: motort kellett cserélni Verstappennél a Magyar GP előtt

A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen új Honda-erőforrással kénytelen nekivágni a 15 órakor kezdődő Magyar Nagydíjnak, és noha megtarthatja a harmadik helyét, a cserével nagyon közel került az esetleges rajtbüntetéshez.

WTCR: Michelisz negyedik a spanyolországi időmérőn

Frédéric Vervisch szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Thed Björk és Gilles Magnus érkezett, míg Michelisz Norbert a negyedik rajthelyet kaparintotta meg. A másik két magyar versenyző közül Boldizs Bence 18. lett, míg Tassi Attila mért kört sem tudott futni a Honda meghibásodása miatt.

WTCR: fölényben az Audi; Michelisz ötödik lett Spanyolországban

A túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének első szabadedzésén még Tom Coronel, míg a  másodikon Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak. A mieink közül Michelisz Norbert az ötödik, Tassi Attila a tizennyolcadik, míg Boldizs Bence huszadik lett az utóbbi trénigen.

F1: jövőre is a Honda szereli össze a Red Bull motorjait

Az év végén a Honda elhagyja a Formula–1-et, ám vállalta, hogy jövőre még összeszereli a világbajnoki pontversenyben jelenleg vezető Red Bull motorjait.

WTCR: Tassi először nyert; Michelisz dobogón Portugáliában!

Tassi Attila aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének második futamán Estorilban. Mögötte Jean-Karl Vernay futott be, míg a dobogó harmadik fokára Michelisz Norbert állhatott fel. A másik magyar pilóta, Boldizs Bence tizenkilencedik lett.

WTCR: Ehrlacher nyert; Tassi hetedik, Micheliszt kiütötték Portugáliában

Yann Ehrlacher aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének fordított rajtrácsos futamán. Mögötte Yvan Muller és Santiago Urrutia végzett, a mieink közül Tassi Attila hetedik, Boldizs Bence tizennyolcadik, míg Michelisz Norbert huszadik lett.

F1: Nem biztos, hogy a következő pályákon is erősek leszünk – Red Bull

A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu is arra számít, hogy a Mercedes visszavág a soron következő helyszíneken.

F1: Nehéz lesz valamennyi futamot megnyerni, de... – Honda

A Formula–1-es Honda ügyvezető igazgatója, Jamamoto Maszasi arra számít, hogy a Red Bull több győzelmet is arathat az idén, és végig versenyképes lehet.

F1: a Red Bull a teszt királya, de mire lesz ez elég a Mercedes ellen?

Vasárnap véget ért a 2021-es Formula–1-es idényt megelőző teszt, amelyen minden eddiginél kevesebb idő állt a csapatok rendelkezésére. A csupán három napot felölelő gyakorlás során a Red Bull nyújtotta a legerősebb teljesítményt, míg a fő esélyesként számon tartott Mercedes tőle szokatlanul sok hibával találta szemben magát, s az alakulatok közül a legkevesebb kilométert gyűjtötte. Hozzájuk hasonlóan az Aston Martinra is sok munka vár, főleg, hogy a középmezőnyben a tavalyinál is szorosabb harc várható. A Haas a viszonylag sima teszt után sem számíthat túl sok jóra, nagy eséllyel a Williams mögé szorult vissza az erősorrendben.

F1: Honda-motorral folytatja a Red Bull és az AlphaTauri – hivatalos

Miután megszavazták a csapatok a motorfejlesztések befagyasztását 2022-től, hivatalossá vált az is, hogy a Red Bull és fiókcsapata, az AlphaTauri egészen a 2024-es idény végéig használhatja jelenlegi motorpartnere, a Honda erőforrásait.

F1: fellélegezhet a Red Bull – befagyasztják a motorfejlesztést

A Formula–1 csütörtökön tartott bizottsági ülést, amelynek keretein belül a résztvevők megszavazták a motorfejlesztés 2022-es befagyasztását, illetve tárgyaltak a sprintversenyek rendezéséről is. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?