Vb 2022: nem nyűgözték le Van Gaalt a brazilok

Brazília 4–1-re győzte le Dél-Koreát és továbbjutott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol Horvátország lesz az ellenfele. A kanárik játékát sokan dicsérték, de Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya ellentmondott a többség véleményének.

Hogy lett egy „skót kisváros” a hollandok vb-sztárja?

Az arubai származású Denzel Dumfries katari labdarúgó-világbajnokságon nyújtott teljesítménye a brit humort is megihlette.

Videó: amikor vb-döntőben találkozott Argentína és az oranje

Mint ismert, Hollandia Argentínával játszik jövő pénteken a katari világbajnokság negyeddöntőjében. A két ország korábban már több emlékezetes meccsen is összecsapott a vb-k történetében, ezeket idézzük fel videók segítségével.

Vb 2022: megvan az első negyeddöntő párosítása – ágrajz

A szombati Hollandia–Egyesült Államok (3–1) és Argentína–Ausztrália (2–1) mérkőzések végeztével kialakult az első negyeddöntő párosítása a katari labdarúgó-világbajnokságon. December 9-én a hollandok és az argentinok mérkőznek meg egymással az elődöntőért.

Vb 2022: Van Gaal a kamerák előtt puszilta meg a meccs legjobbját – videó

Mint ismert, Hollandia 3–1-re legyőzte az Egyesült Államokat a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A mérkőzés legjobbjának a hollandok szélső védőjét, Denzel Dumfriest választották meg, aki két gólpassza mellett egy gólt is szerzett, s a védekezésben is remek teljesítményt nyújtott. A találkozót követő sajtótájékoztatón Louis van Gaal szövetségi kapitány a kamerák előtt puszival köszönte meg a futballistának a nagyszerű szereplését.

Vb 2022: szárnyaló hollandok, szomorú amerikaiak – galéria

Mint ismert, Hollandia 3–1-re legyőzte az Egyesült Államokat a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Íme, a mérkőzés legfontosabb, legszebb és legdrámaibb pillanatai képekben!

Vb 2022: Van Gaal elmondta, mi kell a holland aranyéremhez

Amint arról beszámoltunk, Hollandia az Egyesült Államok 3–1-es legyőzésével továbbjutott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe. A lefújást követően így értékeltek az érintettek.

Vb 2022: a hollandok húsz vb-meccse nem kaptak ki Európán kívüli ellenféltől

Mint ismert, Hollandia jutott elsőként a katari világbajnokság negyeddöntőjébe, miután a nyolcaddöntőben 3–1-re legyőzte az Egyesült Államokat. Íme, néhány érdekesség a párharcról!

A szélső védők eldöntötték – Hollandia kiejtette az Egyesült Államokat

Hollandia 3–1-re legyőzte az Egyesült Államokat a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Vb 2022: kétarcú ellenfél vár a hollandokra a nyolcaddönőben

A statisztikákból kiindulva óriási ugyanis a különbség az Egyesült Államok első és második félidei játéka között; a fordulás után rendkívüli módon visszaesik az amerikaiak teljesítménye, a hollandok azonban nem becsülik le őket.

Vb 2022: a brazil után a holland válogatott is megbetegszik?

Már csütörtökön írtunk arról, hogy a fél brazil válogatott lebetegedett a katari labdarúgó-világbajnokságon. Ma az Algemeen Dagblad holland napilap arról adott hírt, hogy az oranje több tagja is megfázásos tünetekre panaszkodott az Egyesült Államok elleni nyolcaddöntőt megelőzően.

Vb 2022: Pulisic remekelt, történelmi meccs a hollandokkal – érdekességek

Mint arról beszámoltunk, az Egyesült Államok 1–0-ra legyőzte Iránt a katari labdarúgó-világbajnokság B-csoportjában a harmadik fordulóban. Az amerikaiak ezzel a sikerrel a második helyen továbbjutottak Anglia mögött. Néhány érdekesség a keddi meccs vonatkozásában.

Vb 2022: Louis van Gaal szerint nem unalmas a hollandok játéka

Amint arról beszámoltunk, a katari világbajnokságon kedden Hollandia 2–0-ra legyőzte a házigazdát, és az A-csoport első helyén zárva került a kieséses szakaszba. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a holland kapitány, Louis van Gaal kisebb nézeteltérésbe keveredett egy az oranje játékát kritizáló újságíróval.

Vb 2022: Gakpo és Van Gaal rekordja Katar ellen – érdekességek

Mint azt megírtuk, Hollandia simán, 2–0-ra legyőzte a házigazda Katart a labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának záró fordulójában, és csoportelsőként továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Lássuk a találkozó érdekességeit!

Gakpo harmadszor is betalált, Hollandia nyerte meg az A-csoportot

A csoportkör utolsó fordulójában az A jelű négyesben Hollandia 2–0-ra legyőzte a házigazda Katart a labdarúgó-világbajnokságon, ezzel megnyerte a csoportját.

NL: Hollandiában lesz a négyes döntő jövő nyáron

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos felületein számolt be róla, hogy 2023-ban június 14. és 18. között Hollandiában, Rotterdamban és Enschedében rendezik a Nemzetek Ligája négyes döntőjét, melyen a házigazda mellett Horvátország, Olaszország és Spanyolország vesz részt.

Döntetlen a kérlelhetetlenség és az őszinteség rangadóján – Csillag Péter jelenti Dohából

A világbajnokság eddigi talán legtüzesebb szurkolótábora, az ecuadori közönség hangulatát „másfél” gól fokozta a Kalifa Nemzetközi Stadionban a hollandok elleni mérkőzésen, az elsőt azonban hiába ünnepelte a nép, les miatt nem adták meg. Az A-csoport első körös győzteseinek rangadóján Hollandia és Ecuador 1–1-es döntetlenre végzett egymással.

Vb 2022: 56 éve nem lőtt olyan keveset európai csapat, mint a hollandok

Mint ismert, Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Ecuadorral a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának 2. fordulójában. Nézzük a legérdekesebb statisztikákat a mérkőzéssel kapcsolatban!

Vb 2022: korán vezetett, majd nem bírt Ecuadorral Hollandia

Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Ecuadorral a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának 2. fordulójában.

Hiába a korai és szép vezető gól, Hollandia nem bírt Ecuadorral

Hollandia korán vezetést szerzett, de nem tudta legyőzni Ecuadort a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának pénteki második mérkőzésén: a két válogatott csatája 1–1-es döntetlenre végződött. Mivel azonos pontszám esetén elsőként a gólkülönbség dönt, továbbjutója még nincs a csoportnak, csak egyvalami vált biztossá: az egyelőre pont nélküli házigazda, Katar kiesése. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?