Rp. gyorskori: Heidum várandósan is ott van a csarnokban

Régi keletű szerelem ez: Heidum Bernadett és a short track kapcsolata sok-sok éve kezdődött és ma is sziklaszilárd.

Rp. gyorskorcsolya: Knoch Viktorékat elbúcsúztatta a MOKSZ

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) pénteken, évi rendes közgyűlése keretében hivatalosan is elbúcsúztatta a visszavonuló Heidum Bernadettet, Keszler Andreát, Knoch Viktort és Knoch Martát.

Rp. gyorskorcsolya: visszavonul az olimpiai bajnok Knoch Viktor

Knoch Viktor olimpiai aranyérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó teljesnek érzi pályafutását, bár azt fájlalja, hogy egyszer sem állhatott az Európa-bajnoki dobogó felső fokán. Nemcsak Knoch Viktor vonul vissza hivatalosan, hanem Heidum Bernadett és Keszler Andrea is befejezi pályafutását.

Rövid pályás gyorskorcsolya: Heidum Bernadett visszavonult

Heidum Bernadett, Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónk szerda este az egyik közösségi oldalon bejelentette, hogy véget ért profi sportolói pályafutása.

Téli olimpia: utoljára szerepelt Heidum ötkarikás játékokon

Heidum Bernadett a harmadik olimpiáján vett részt Pjongcsangban, ez valószínűleg egyben az utolsó volt. Az Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó az NSO Tv-nek beszélt arról, hogy a márciusi világbajnokságra még biztosan elutazik, de a 2022-es pekingi téli olimpia már nem szerepel a tervei között. Ezenkívül a negyedik helyen végzett női váltóról és az olimpiai bajnok férfiváltóról is esett szó.

Téli olimpia: 4. lett a magyar női váltó Pjongcsangban!

Az 2. helyen végzett a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpia B-döntőjében, ezzel a hatodik pozíciót szerezte meg elsőre. Ám az A-döntőben két csapatot is kizártak, így a magyar váltó a negyedik helyre lépett előre, és három olimpiai pontot szerzett!

Téli olimpia: Keszler továbbjutott, Jászapáti kiesett női 1000-en

Keszler Andrea bejutott a csütörtöki negyeddöntőbbe a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőjéből a pjongcsangi téli olimpián. Jászapáti Petra kiesett.

Téli olimpia: a magyar női 3000 váltó a B-döntőbe jutott

A magyar női 3000 méteres váltó a harmadik helyen végzett az elődöntős futamában a pjongcsangi téli olimpián rövid pályás gyorskorcsolyában, így a B-döntőbe jutott.

Korán kell majd kelni a magyarokért – a mieink programja

Amikor Pjongcsangnak ítélték oda a 2018-as téli olimpia rendezési jogát, már akkor is tudni lehetett, hogy a nyolcórás időeltolódás miatt a versenyek jelentős része magyar idő szerint éjjel zajlik majd. Most, hogy már kialakult az is, hogy a magyar versenyzők mely versenyszámokban indulhatnak, kiderült, hogy kiért mikor szurkolhatunk a következő két hétben. Mindenesetre érdekes, hogy majdnem minden napra jut legalább egy magyar.

Téli olimpia: „Nem szeretnék hangosan kimondani semmit”

Az előző két olimpián pontszerző helyen végzett a női rövid pályás gyorskorcsolyaváltónk, soraiban a Pjongcsangban is csapattag Heidum Bernadett-tel és Keszler Andreával.

Rp. gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó döntős

Mindkét magyar váltó könnyedén, futamgyőztesként jutott be a fináléba a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

Rp. gyorskorcsolya-vk: összesen öt magyar jutott tovább

Az 500 és 1500 méteres selejtezőkből csütörtökön összesen öt magyar jutott tovább a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Szöulban zajló negyedik, utolsó állomásán.

Rp gyorskorcsolya-vk: „Ádónak két kör jutott a végére, de van akkora klasszis, hogy...”

Szinte a sírból hozta vissza a férfiváltó az elődöntőbe jutást a budapesti rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa-versenyen. Miután Burján Csaba elesett, a fiúknak mindent bele kellett adni, hogy elcsípjék az első két hely valamelyikét; Knoch Viktor matekozott a futam közben, Liu Shaoang pedig bravúrosan előzött – a versenynapon már másodszor. A női váltó egyszerűbb úton jutott az elődöntőbe a kanadaiak mögött másodikként célba érve. A hosszú ideig sérüléssel bajlódó Heidum Bernadettel beszélgetett az NSO Tv stábja az előfutam és a negyeddöntő tapasztalatairól, a hazai közönségről és a futamok alatt dübörgő zenéről.      

Rp gyorskorcsolya-vk: „Nem sikerült túltenni magam az első futam kudarcán...”

Burján Csabának a tervek szerint időeredménnyel kellett volna továbblépnie 1500 méteren az erős selejtező futamából, de későn reagált arra, hogy lassú a tempó. Ráadásul a magyar válogatott vezetőedzőjével, Csang Li-nával is félreértették egymást. Bár 500 méteren bejutott a negyeddöntőbe, az első versenynap estéje arról szól, hogy feldolgozza az első futam kudarcát. Az 1500 méteren elődöntős, 500 méteren negyeddöntős Jászapáti Petra versenyzőtársával ellentétben természetesen elégedett volt a teljesítményével. Az NSO Tv-nek elmondta, hogy egy-egy verseny vagy versenynap között filmezéssel, sorozatnézéssel kapcsolódik ki, jelenleg a Trónok harca a kedvence. 

Rp gyorskorcsolya-vk: Liu Shaolin és Jászapáti Petra – hibátlan kezdés Budapesten

Drámai események sorával kezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók négyállomásos, olimpiai kvalifikációs világkupa-versenysorozata Budapesten. A nap legnagyobb negatív szenzációját a holland Suzanne Schulting szolgáltatta, miután 500 és 1500 méteren sem jutott túl az előfutamokon. A magyarok háza táján Liu Shaoang járt balszerencsésen: 500 méteren verseny közben elesett egy bójában.

Rp. gyorskorcsolya vk: rekordlétszámú mezőny Budapesten

Mennyiségét és minőségét is tekintve kiemelkedő lesz a mezőny a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának első, budapesti állomásán.