Strandbirkózás: Hatos Gábor szép jövőt jósol a sportágnak

Miután a nemzetközi szövetség (UWW) szándékai szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon bemutató sportágként ott lehet a strandbirkózás, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) megálmodta az első, háromfordulós országos bajnoki sorozatát: a második állomásra augusztus 1-én, tehát most szombaton, Balatonfüreden a Füred Kemping & Üdülőfaluban kerül sor.

Birkózás: két 5. hely és legendák köszöntése az U23-as vb zárásaként

Vasárnap véget ért a budapesti Ludovika Arénában rendezett U23-as birkózó-világbajnokság. A flottul zajló versenyhez, a nagyszerű hangulathoz már csak a magyar érem hiányzott, amit két ifjú kötöttfogású honfitársunk, a még egyaránt junior korú Kecskeméti Krisztián (60 kg) és Lévai Tamás (82 kg) igyekezett megkaparintani.

Birkózás: két magyar arany a veterán világbajnokságon

Tbilisziben, a grúz fővárosban zajlott az idei veterán birkózó-világbajnokság, a hagyományoknak megfelelően jelentős magyar részvétellel és sikerekkel: honfitársaink két arany-, három ezüst- és két bronzérmet hoztak haza – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség.

Birkózó-vb: nyolc magyar, tíz meccs, egyetlen győzelem

Nem lehetnek túlzottan büszkék eddigi teljesítményükre szabadfogású birkózóink, a budapesti világbajnokság közönsége csak vesztes magyar meccseket láthatott vasárnap délelőtt.

Birkózó-vb: Hatos Gábor a rutinban és a rengeteg munkában bízik

A budapesti világbajnokság mezőnyének egyik rangidőse lesz a visszatérő Hatos Gábor, aki 35 évesen és 92 kilósan szeretne újra bizonyítani a hazai közönségnek. (x)

Birkózás: Hatos Gábor vb-arannyal melegített a vébére

Két arany-, egy ezüst és két bronzérmet szerzett a szabadfogású veterán birkózó-világbajnokságon a magyar küldöttség. Szkopjéban Hatos Gábor is győzött, aki az októberi világbajnokságra szintén készül.

Birkózás: Sastin Marianna aranyéremmel tért vissza

Egy év kihagyás után aranyéremmel tért vissza Sastin Marianna a birkózók szabadfogású és női országos bajnokságán, Kecskeméten.

Hatos Gábor 97 kilóban is magyar bajnok lett

Április utolsó vasárnapján rendezték a felnőtt szabadfogású birkózók országos bajnokságát Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban, ahol a férfiak küzdelmei mellett a kadet lányok is megküzdöttek a címeres mezekért.

Birkózás: Hatos a 74 kiló után 97 kilóban is bajnok lett

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Hatos Gábor eredeti súlycsoportjánál, a 74 kilogrammnál kettővel magasabb kategóriában, a 97 kilósok között indult, ám így is aranyérmet szerzett a szabadfogású birkózók Miskolcon rendezett országos bajnokságán.

Birkózás: négy magyar bronz a párizsi nagydíjon

Szabadfogásban Hatos Gábor és Ligeti Dániel, kötöttfogásban Szabó Martin, a nőknél pedig Barka Emese nyert bronzérmet a birkózók második alkalommal megrendezett párizsi Grand Prix-viadalán.

Birkózó-vb: Hatos és Szmik is kikapott első meccsén

A szabadfogásúak második napja is rosszul kezdődött magyar szempontból a taskenti birkózó-világbajnokságon, mivel mindkét magyar, Hatos Gábor és Szmik Attila is rögtön az első mérkőzésén kikapott.

Birkózó Eb: Módos, Hatos és Deák Bárdos is hiányzik

Huszonegy fős magyar csapat indul az április 1. és 6. között sorra kerülő birkózó Európa-bajnokságon a finnországi Vantaában.

Videó: „Kicsit igazán lejthetett volna a magyar pálya...”

A budapesti birkózó-világbajnokság harmadik napján nem örülhettünk magyar éremnek. Olimpiai bronzérmesünk, Hatos Gábor a legjobb nyolc között, a hölgyeknél Kőrösi Kitti és Dénes Mercédesz egyaránt az 1. fordulóban búcsúzott. Az NSO Tv-nek a főszereplők értékeltek.

Birkózó-vb: Hatos a nyolc között búcsúzott, nincs magyar érem

Az üzbég Rashid Kurbanov a vártnál sokkal jobban bírta a Hatos Gábor által diktált iramot, és egy jogosnak tűnő intésnek köszönhetően 3:2-re legyőzte a magyar birkózót a szabadfogású 74 kilósok negyeddöntőjében a budapesti világbajnokságon. Kurbanov az elődöntőben kikapott iráni ellenfelétől, így Hatos Gábor nem jutott a vigaszágra.

Birkózó-vb: Hatos újabb sima sikerrel negyeddöntős

Gondolkodásban és mozgásban is jóval gyorsabb volt a kínai Csang Csong-jaónál, és 5:1-es győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe Hatos Gábor a 74 kilogrammos szabadfogásúak között a budapesti birkózó-világbajnokságon

Birkózó-vb: Hatos sikerrel mutatkozott be, a hölgyek kikaptak

A női versenyek szerdai nyitó napján érdekelt mindkét magyar, a 48 kg-os Dénes Mercédesz és az 51 kg-ban szereplő Kőrösi Kitti is kikapott első meccsén, így már csak a vigaszágban reménykedhet a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon.Könnyed bemelegítést jelentett ugyanakkor Hatos Gábor első ellenfele, a görög Georgiosz Szavvulidisz, akit 4:28 perc alatt 7:0-val ejtett ki londoni olimpiai bronzérmesünk.

NS: megújult a lap; ünnepre készülnek Győrött; Szivics slágere - szombat

A megújult Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

Birkózó Eb: Hatos kikapott a döntőben orosz ellenfelétől

Noha életében először döntőbe jutott világversenyen, ezúttal csak ezüstérem jutott Hatos Gábornak. A 74 kilogrammos szabadfogású birkózó két menetben, szoros csatában kapott ki az orosz Andijar Gedujevtől a tbiliszi birkózó Európa-bajnokság döntőjében.

Birkózó Eb: Hatos először világversenyen a fináléban!

Életében először jutott világverseny fináléjába Hatos Gábor. A 74 kilogrammos szabadfogású birkózó mindhárom ellenfelét különösebb gond nélkül győzte le a tbiliszi Európa-bajnokság délutáni programjában.