Vízilabda: ingyen megnézhető a Halassy Olivérről szóló dokumentumfilm

Néhány nap híján két éve mutatták be a több nemzetközi filmfesztiválon is díjazott „A csodafedezet – Vitéz Halassy Olivér” című 50 perces dokumentumfilmet, amely most egy hónapig ingyen elérhető és megnézhető – számolt be róla a film egyik producere, a háromszoros olimpiai bajnok pólós, Kiss Gergely.

Féllábú torpedó – száztíz éve született Halassy Olivér

A száztíz éve született, fegyver által halt Halassy Olivér csonkolt bal lábbal jutott a csúcsra olimpiákon és Európa-bajnokságokon, ugyanakkor leszámolunk a párizsi Eb-n 1500 méter gyorson szerzett aranyához kötődő legendával.

Vízilabda: bemutatták a Halassy Olivérről szóló filmet

Bemutatták csütörtökön a kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó és vízilabdázó Halassy Olivérről készült dokumentumfilmet.

Vízilabda: dokumentumfilm készült Halassy Olivérről

Film készült a kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó és vízilabdázó Halassy Olivérről, az alkotás producere a háromszoros ötkarikás aranyérmes pólós, Kiss Gergely.

Két magyar a sporthősök között: csonkolt végtaggal az olimpiai aranyig

Érdekes sporttörténeti visszatekintést közölt a Vice Sports a paralimpia alkalmából: olyan sportolókról készítettek gyűjtést, akik ma paralimpián szerepelhetnének, miután egyik végtagjukat csonkolták, ám ők az épek között lettek sporthősök, hiszen korukban még nem létezett paralimpia. Két magyar olimpiai bajnok is a bemutatottak között van, a vízilabdázó és úszó Halassy Olivér, valamint a sportlövő Takács Károly.

Férfi vízi: újabb hat magyar a Hírességek Csarnokában

Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán személyében újabb hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág hírességeinek csarnokába.

Halassy Olivér, a tragikus sorsú pólóklasszis

A minap a régi olimpiákra visszatekintő sorozatunk Los Angeles-i epizódja kapcsán, a magyar pólósként először ötkarikás bajnoki címet szerző vízilabdacsapatunk fényképe láttán egy sporttörténetben jártas kommentelő felvetette, hogy a fotó szélén álló Halassy Olivér életéből Amerikában már filmet készítettek volna. Könnyen lehet, hogy igaza van, bár happy endet nehezen hozta volna ki a sztoriból. Viszont teljesen helyénvalónak tűnik legalább e rovatban megemlékezni róla – ám az eset különlegessége előtt is meghajolva ezúttal nem a világverő Komjádi-együttessel elért sikereire fókuszálunk.