HFL: Továbbra is az a célom, hogy Amerikában játszhassak – Zilai

Mint ismert, a Fehérvár Enthroners 31–24-re legyőzte a Budapest Wolvest a magyar amerikaifutball-bajnokság döntőjében, vagyis a Hungarian Bowlon szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzés után a győztes csapat két játékosa, Madaras Erik és Zilai János nyilatkozott az NSO Tv-nek.

„Büszke magyar férfi vagyok!” – Jim Tomsula, a 49ers korábbi vezetőedzője

Összesen tizenhárom évig edzős­ködött az NFL-ben, ebből egyet vezetőedzőként töltött a San Francisco 49ersnél Jim Tomsula, akinek apai dédszülei vándoroltak ki Magyarországról az Egyesült Államokba szerencsét próbálni – a magyarságtudat azóta is fontos alappillére a család életének. 

HFL: elképesztő izgalmak után bajnok a Fehérvár Enthroners

A Fehérvár Enthroners 31–24-re legyőzte a Budapest Wolvest a magyar amerikaifutball-bajnokság döntőjében, vagyis a Hungarian Bowlon szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

„Fizetünk, hogy üssenek…, de megéri!” – az amerikai futball Magyarországon

Amerikai futball. Sok embernek már a sportág nevétől is feláll a szőr a hátán, mondván, hogyan lehet ezt a játékot futballnak hívni, hiszen a labda nem gömbölyű és a főszereplők többnyire nem rúgják azt. Míg az Egyesült Államokban magasan a legnépszerűbb sportnak számít, Európában, mondhatni, a labdarúgás mellett sokáig labdába sem rúghatott az amerikai foci. De mi a helyzet Magyarországon? Mióta van szervezett bajnokság, és mennyire számít profi sportnak hazánkban? Hol tart most a válogatottunk Európához képest, illetve mekkora esélyünk lenne egy NFL-csapat ellen?

HFL: a címvédő legyőzésével a Budapest Wolves a bajnok

A Budapest Wolves nyerte meg a XV. Maker’s Mark Hungarian Bowl-t, azaz a magyar amerikaifutball-liga élvonalának (HFL) nagydöntőjét – számolt be róla az MTI.

HFL: tehetségeket keres a Cowbells

Több mint hét hónapnyi szünet után ismét előkerül a tojáslabda a fővárosi Tichy Lajos sportcentrumban, ahol vasárnapra hirdetett toborzót a Budapest Cowbells. Mivel az egyesület a flag football csapat indítását is tervezi, tízéves kortól várják a jelentkezőket a mostani hétvégén.

HFL: a Budapest Wolves amerikai fociban és baseballban is toborzót tart

A Budapest Wolves amerikai futball, baseball és softball sportágakban nyílt toborzót tart kezdők és újoncok számára szombat délután, 15 órakor.

HFL: virtuális négyes döntő szombat este a Dob utcában!

1 bajnokság. 6 csapat. 15 játékos és 18 mérkőzés. Összesen 505 pont és közel 30 000 néző. A végén viszont itt is csak egy maradhat, aki megnyeri a Magyar Amerikaifutball-szövetség által 2020-ban a koronavírus miatt a kibertérbe áthelyezett HFL bajnokságot, vagyis az e-HFL-t. A négyes döntőt, az I. Score! e-HUNGARIAN BOWL-t július 25.-én szombaton rendezik meg, a névadó szponzor Score! Sport Bárban, este 18 órától.

HFL: visszaléptek a csapatok, elmarad a 2020-as szezon

A magyar amerikaifutball-liga első osztályának (HFL) küzdelmeit 2020-ban nem rendezik meg, mivel a koronavírus-járvány miatt az élvonalbeli csapatok visszaléptek.

HFL: ingyenes toborzót tart a Budapest Cowbells

A kényszerszünet utáni első esemény következik a hazai amerikai futballban, a kétszeres bajnok Budapest Cowbells június végén toborzót tart.

HFL: magyar online bajnokságot szervez a szövetség

A Magyar Amerikafutball-szövetség (MAFSZ) a HFL csapataival karöltve elindítja az első magyar online bajnokságot – olvasható a szervezet hírlevelében.

Gyász: 31 évesen elhunyt a Budapest Cowbells korábbi játékosa

A HFL-ben szereplő Budapest Cowbells a hivatalos Facebook-oldalán számolt be a szomorú hírről, miszerint a koronavírus-járvány következtében elhunyt a csapat korábbi játékosa, Bryce Anthony Wilson.

HFL: toborzót tart a kétszeres bajnok Budapest Cowbells

A kétszeres HFL-bajnok Budapest Cowbells kitárja a kapuit az amerikai futball kedvelői előtt, és a március végén rajtoló új idény előtt toborzón keresi azokat, akik tavasztól segítségére lehetnek a csapatnak.

HFL: a Fehérvár Enthroners korábbi NFL-edzőt szerződtetett

Hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a Magyar Amerikaifutball-ligában (HFL) szereplő Fehérvár Enthroners, hogy szerződtetett egy 11 éves NFL-tapasztalattal bíró edzőt támadókoordinátori pozícióba. Bob Palcic korábban négy csapatnál is dolgozott a tengerentúli profiligában.

HFL: Bencsics Márk lett a 2019-es idény legjobbja

Bencsics Márkot, a Budapest Wolves amerikaifutball-csapatának irányítóját választották meg a 2019-es HFL-idény legjobb felnőtt játékosának.

HFL: a Fehérvár Enthroners a liga győztese

Meglepetésre az alapszakasz harmadik és negyedik helyezettje találkozott a XIV. Hungarian Bowlban, miután a Fehérvár Enthroners a Budapest Cowbells csapatát győzte le az elődöntőben, a másik ágon pedig a Kijev Capitals diadalmaskodott a tavalyi bajnok Budapest Wolves ellen.

HFL: a kijeviek meglepték a címvédőt, a Fehérvár a magyar bajnok

A Kijev Capitals meglepetésre legyőzte a Bencsics Márk vezette címvédő Budapest Wolves csapatát a magyar amerikaifutball-liga (HFL) kiemelt osztályának elődöntőjében.

HFL: legyőzte a Wolvest, a Kijev Capitals az első finalista

A Kijev Capitals 35–27-re győzött a Budapest Wolves otthonában a magyar amerikaifutball-liga (HFL) szombaton lejátszott első elődöntőjében.

HFL: fölényesen győzött a Kijev Capitals

A Kijev Capitals 32–0-ra győzött a Győr Sharks otthonában a magyar amerikaifutball-liga (HFL) vasárnapi mérkőzésén.

HFL: elődöntőbe jutott a Fehérvár Enthroners

A Fehérvár Enthroners 33–28-ra legyőzte a vendég Miskolc Steelerst a magyar amerikaifutball-liga (HFL) rájátszásának 1. fordulójában, ezzel bejutott az elődöntőbe.


Kézilabda Eb: Tudta-e?