Szijjártó Péter: Nekünk, magyaroknak a sport óriási erőforrásunk

Lapunk vendége volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszélt a napi futóprogramjáról, a minisztériumban dolgozó volt sportolókról és arról, lobbizik-e Dzsudzsák Balázsnál a Honvéd érdekében.

Ki lesz a MOB elnöke? Váratlan tisztújítás június 20-án

A Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges helyzetre reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, s a szabályok szerint 10-ig még bárki pályázhat az elnöki posztra és az elnökségi tagságra.

Tokió 2020: Ez a kisebbik rossz, ami történhetett – Gyurta Dániel

Gyurta Dániel szerint a sportolóknak nagyon nehéz elfogadniuk, hogy elhalasztják a tokiói nyári olimpiát, ugyanakkor arra kéri őket, ne fogják fel tragédiaként a szervezők és a NOB bátor döntését.

Koronavírus: Gyurta Dániel is otthon maradásra buzdít!

Otthon maradásra szólít fel mindenkit a koronavírus-járvány miatt a Facebookon szerdán közzétett videójában Gyurta Dániel olimpiai bajnok.

Úszás: Hosszú Katinka előkelő helyen a szaklap listáján

Hosszú Katinka a harmadik, Gyurta Dániel pedig a huszadik azon a listán, amelyen a swimswam.com szaklap gyűjtötte össze a 2010-es évek legjobb úszóit.

Képek: mézeskalácsot sütöttek az olimpiai és világbajnokok

Ismét óriási mézeskalácsszív-sütési akcióval startolt az Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi adománygyűjtése. Olimpiai és világbajnok sportolók sora segített elkészíteni az adományvonal hívószámát jelképező első 1353 darab mézeskalácsszívet.

Teqball: Kínában is hódít a magyar fejlesztésű sportág

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára vezetésével magyar kormányzati és üzleti delegáció érkezett Kínába, hogy a Teqball magyar fejlesztésű sportágat népszerűsítsék.

Úszás: Jobban izgultam a testvérem versenyein – Gyurta Dániel

A Gyurta testvérek, az olimpiai bajnok Dániel és a vb-bronzérmes Gergely voltak a Családvarázs című műsor vendégei. Többek között az edzéseken egymás mellett úszásról, az egymásnak való szurkolásról és a családi vitákról is szó esett.

Túlzott akarás, végsőkig kitartás, borzasztó mélység, és rengeteg csoda

A babérkoszorús ezüstérmes kisfiú, a világrekorddal győztes olimpiai bajnok, Széles Sándor tanítványa, háromszoros világbajnok, a Nagy Józsefet választó klasszis – ez mind-mind Gyurta Dániel. És még mennyi minden más! Az életrajzi könyv ugyan még várat magára, de a mellúszás hat éven keresztül uralkodó királya újabb szemszögből engedett bepillantást hosszú pályafutásába.

NS Hosszabbítás: A diplomatikus válaszokat kerülő sportdiplomata

Szinte gyerekként ismertük meg, miután 2004-ben Athénban olimpiai ezüstérmes lett. Csodáltuk sportága világklasszisaként, miután 2012-ben Londonban világcsúccsal lett olimpiai bajnok. És sokat várunk tőle azután, hogy a jövőben sportdiplomataként kamatoztatja tudását, kapcsolatrendszerét. Gyurta Dániel az elmúlt tizenöt évről beszélt a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében – diplomatikus fordulatok nélkül.

Budapest Urban Games: hat sportág a szombati utcalimpián

Negyedszer tartják meg szombaton a Budapest Urban Gamest (BUG), amelynek keretében hat sportágat lehet kipróbálni különleges környezetben.

Vizes vb 2027: Budapest akár holnap készen állna a rendezésre – Fürjes

A magyar főváros akár már most képes lenne újra vizes világbajnokságot rendezni a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért, illetve a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár szerint.

Tusványos: a Kolozsvári Góbék lettek a legjobbak

Folytatódtak a sportprogramok a tusnádfürdői szabadegyetemen. Sport határok nélkül címmel tartott előadást csütörtökön Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó.

Úszás: olimpiai bajnokok népszerűsítették a vizes sportokat

Csobbanj, Budapest! elnevezéssel vizes családi napot tartottak szerdán a kívül-belül megújult Dagály fürdőben. A program célja a vizes sportok népszerűsítése volt, a szervezők igyekeztek minél több embernek megmutatni az úszás, a búvárkodás és a vízilabda szépségeit.

Sportdiplomácia: Gyurta Dániel miniszteri főtanácsadó lett

Gyurta Dániel miniszteri főtanácsadóként dolgozik mostantól a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban – jelentette be Szijjártó Péter azon az aláírási ünnepségen, amelyen a Testnevelési Egyetem rektorával, Mocsai Lajossal írt alá együttműködési megállapodást minisztériuma nevében.

Súlyemelés: Gyurta szerint a sportág nincs veszélyzónában

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) iránymutatónak tartja azt a határozott fellépést, amelyet a doppingellenes harcban az Aján Tamás vezette Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) végez – jelentette ki Gyurta Dániel, a NOB tagja.

Kihívás Napja: Gyurta Dániel is kivette a részét a mozgásból

Újpest igazi sportos város(rész). A kihívás napján ezt rendre bizonyítja is. Az elmúlt öt évben mindig elnyerte a legsportosabb város címét, idén pedig a jeles napon még magasabb fokozatba kapcsolt a kerület, hiszen szerda reggel nyolc órakor az újpesti főtéren Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó hívó szavára kezdődtek meg a programok, és lendült mozgásba több száz ember.

Nagy József: A magyar úszósportnak nincs szüksége rám

A tanítványa visszavonult, míg ő minden bizonnyal újra külföldön folytatja. Nagy József úszóedző csak a Nemzeti Sportnak beszélt az elmúlt másfél év kapcsán az érzéseiről, a tapasztalatairól – nem túl vidáman.

Gyurta Dániel: A magyar sport fénykora jelenleg is tart

Gyurta Dánielnek a riói olimpia nemcsak óriási csalódást jelentett, hanem örömteli fordulópontot is az életében: beválasztották az egyik legexkluzívabb testület, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai közé, s amikor egy héttel ezelőtt bejelentette visszavonulását, már másfél éve dolgozott új funkciójában. Az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok mellúszó a Magyar Időknek nyilatkozott.

Úszás: olimpiai bajnok társak búcsúztatták Gyurtát az ob-n

Gyurta Dániel kedden jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását. A debreceni országos bajnokságon olimpiai bajnok társak, köztük Darnyi Tamás, Kovács Ágnes, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szabó József és Wladár Sándor búcsúztatta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót.