Női kézi BL: a címvédő ellen kezd a Győr, Németországba utazik az FTC – menetrend

Elkészült a női kézilabda Bajnokok Ligája 2021–2022-es idényének menetrendje – számolt be a hírről hivatalos oldalán az Európai Kézilabda-szövetség (EHF). A Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Vipers Kristiansand, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria a német Borussia Dortmund ellen kezdi meg a csoportkört.

Kézilabda NB I: novemberben jön a Veszprém–Szeged és a Győr–FTC – sorsolás

A férfiaknál a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I következő idényében – írja az MTI.

Női kézi: két hét múlva kezdődik a rendhagyó felkészülés az ETO-nál

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy két hét múlva kezdődik a felkészülés az együttesnél, ám a tokiói olimpia miatt mindössze öt felnőttjátékos lesz majd csak jelen az első edzésen.

Női kézi: Martín szívesen látna magyar vezéreket az ETO-ban

Viszontagságos időszakon van túl Ambros Martín, de már előretekint, és minden sorozatban visszaszerezné az első helyet a nyáron átalakuló Győri ETO női kézilabdacsapatával.

Női kézilabda: a Győr hosszabbított norvég beállójával

A Győri ETO női kézilabdacsapata két évvel, 2024-ig meghosszabbította a norvég világklasszis Kari Brattset szerződését.

Kézi BL: halálcsoportban a Veszprém, a Győr megkapta a címvédőt

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették a női és a férfi Bajnokok Ligája 2021–2022-es idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a Veszprém a PSG-vel, a Barcelonával, a Kielcével és a Flensburggal is egy csoportba került. A Szeged kedvező sorsolást kapott az A jelű nyolcasban. A nőknél a Győr többek között a címvédő Vipersszel került egy csoportba, az FTC a CSM Bucuresti és a Rosztov-Don ellen is pályára lép.

Kézilabda BL: megvan a kalapbeosztás a csoportkör sorsolása előtt

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a sorozat hivatalos honlapján tette közzé a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportkörének július 2-án esedékes sorsolásához szükséges kalapbeosztásokat. Előbbinél a Szeged, utóbbinál a Ferencváros került az első kalapba.

Női kézi: győri szakembert választottak meg a WFCH elnökének

Szabó Tamást, a Győri Audi ETO nemzetközi igazgatóját választották meg a női kézilabdaklubok 2014-ben alapított érdekvédelmi szervezete (WFCH) vezetőjének – számolt be róla a gyorietokc.hu.

Kézi BL: a Szeged biztos induló, a Veszprém még nem

Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján jelezte, mely együttesek indulhatnak biztosan a férfi és a női Bajnokok Ligája következő idényében. A Mol-Pick Szeged, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO helye biztos, a Telekom Veszprémnek még várnia kell a döntésre.

A szélen is vezér volt – így vált Görbicz Anita klasszisból legendává

Mindent a génjeiben hordoz, ami megtanulhatatlan, és mindent elsajátított, ami megtanulható. Képesség és szándék, tehetség és elhivatottság tökéletes ötvözete. Ezért hagy maga után pótolhatatlan űrt a visszavonuló Görbicz Anita. Még nem tudni, kinek, minek lesz nehezebb; neki a kézilabda nélkül vagy a kézilabdának nélküle. Sorozatunk befejező része a kiteljesedés esztendeiről mesél.

Most vagy soha – amikor Görbicz Anita a nyerő útra lépett

Mindent a génjeiben hordoz, ami megtanulhatatlan, és mindent elsajátított, ami megtanulható. Képesség és szándék, tehetség és elhivatottság tökéletes ötvözete. Ezért hagy maga után pótolhatatlan űrt a visszavonuló Görbicz Anita. Még nem tudni, kinek, minek lesz nehezebb; neki a kézilabda nélkül vagy a kézilabdának nélküle.

Eduarda Amorim: Ugyan most búcsúzom Győrtől, de nem örökre

Tizenkét sikerekben gazdag év után távozik a Győri Audi ETO-tól Eduarda Amorim. A mindig mosolygó brazil átlövőért rajonganak a szurkolók, és ő is fájó szívvel int búcsút, de mint mondja, biztosan nem örökre. Összegzésként arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

Női kézi: A kisfiam könyörgött, hogy ne hagyjam abba – Görbicz

Mint beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO korszakos legendája, Görbicz Anita befejezte pályafutását. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyaróvár elleni idényzáró bajnokival tett pontot kivételes karrierjére. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Görbicz mesélt az érzéseiről, de az NSO Tv két csapattársát, Fodor Csengét és Estelle Nze Minkót is megkérdezte, hogy mit gondolnak a legenda visszavonulásáról.

Videó: Görbicz könnyei potyogtak, a közönség tombolt, a mezét visszavonultatták

Mint beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO korszakos legendája, Görbicz Anita befejezte pályafutását. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyaróvár elleni idényzáró bajnokival tett pontot kivételes karrierjére. A lefújás után Bartha Csaba klubelnök bejelentette, hogy visszavonultatják Görbicz 13-as számú mezét. Nézze meg velünk a találkozó utáni megható, egyben ünnepi pillanatokat!

Női kézilabda: Görbicz Anita lejátszotta utolsó meccsét, az ETO visszavonultatta a mezét

A Győri Audi ETO korszakos legendája, Görbicz Anita befejezte pályafutását. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyaróvár elleni idényzáró bajnokival tett pontot kivételes karrierjére. Háromszor volt eredményes a meccsen, amelyet jelképes módon irányítóban fejezett be. A lefújás után Bartha Csaba klubelnök bejelentette, hogy visszavonultatják a 13-s számú mezét. 

Női kézi: „A szívem fáj”; „Csak szépet kaptunk” – a szurkolók Görbiczről és Amorimról

A biztosan bronzérmes Mosonmagyaróvár ellen zárta a női kézilabda NB I-et az ezüstérmes Győri Audi ETO KC. A találkozó után búcsúzhatnak el a szurkolók a visszavonuló Görbicz Anitától, illetve az Oroszországba távozó Eduarda Amorimtól. A mérkőzés előtt beszélgettünk a győri szimpatizánsokkal a két játékosról.

Görbicz Anita: Úgy érzem, kerek a pályafutásom

Több mint két évtizedes csodálatos játékos-pályafutás végén vonult vissza Görbicz Anita, aki kétségtelenül a magyar női kézilabdázás egyik legjobbjaként írta be magát a történelembe. Nagyinterjú a győri klasszissal.