Gyémánt Liga: tizennégy verseny a jövő évi programban

Négy kontinens 14 városa szerepel az atlétikai Gyémánt Liga kedden közzétett 2021-es naptárában.

Atlétika: Duplantis a Gyémánt Liga dohai állomásán is nyert

Szerhij Bubka 1994-es világcsúcsának múlt heti megdöntése után pénteken a Dohában rendezett atlétikai Gyémánt Liga-versenyen is győzött a svéd Armand Duplantis.

Atlétika: Világcsúcs, végre. Ez nagyon menő – Duplantis

Armand Duplantis azt mondta: őrület, hogy megdöntötte Szerhij Bubka legendás, 6.14 méteres szabadtéri rúdugró rekordját a csütörtöki római Gyémánt Liga-viadalon.

Gyémánt Liga: veszélyben a nagy-britanniai versenyek

Joanna Coates, a Brit Atlétikai Szövetség elnöke szerint anyagi okok miatt előfordulhat, hogy jövőre sem tudnak Gyémánt Liga-versenyt rendezni.

Gyémánt Liga: minden idők második legjobb idejével nyert Warholm

Karsten Warholmnak nincs ellenfele a világon, a Gyémánt Liga stockholmi állomásán nagyot hibázva is újabb Európa-csúcsot döntött 400 gáton.

Gyémánt Liga: világcsúcs férfi 5000 méteren

Joshua Cheptegei világcsúccsal győzött férfi 5000 méteren az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat pénteki monacói nyitányán.

Atlétika: koronavírusos lett az olimpiai bajnok Kipruto

Koronavírus-fertőzés miatt kihagyja a Gyémánt Liga jövő pénteki nyitányát az olimpiai bajnok középtávfutó, Conseslus Kipruto.

Gyémánt Liga: hamarabb rendezik meg a dohai versenyt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) október 9-ről szeptember 25-re hozta előre a Gyémánt Liga-sorozat dohai versenyét.

Atlétika: újabb két törlés és egy halasztás a Gyémánt Ligában

A koronavírus-járvány miatt ismét módosult a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) legrangosabb egynapos versenysorozatának, a Gyémánt Ligának a menetrendje: törölték a párizsi és a eugene-i viadalt.   

Atlétika: szeptemberben rangos rúdugróverseny Lausanne-ban

Szeptember 2-án Lausanne belvárosában nagyszabású nemzetközi rúdugróversenyt rendeznek, amely a koronavírus-járványt követő leállás után az első nagy ilyen jellegű esemény lesz.

Gyémánt Liga: augusztus közepétől október közepéig lesznek a versenyek

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) közzétette legrangosabb egynapos versenysorozatának, a Gyémánt Ligának a módosított menetrendjét és állomásait, melyek közül az első Monacóban lesz augusztus 14-én.

Atlétika: Gyémánt Liga híján jön a „Lehetetlen játékok”

„Lehetetlen játékok” néven rendez Oslo nemzetközi atlétikai viadalt azután, hogy a Gyémánt Liga-sorozat részeként hagyományos keretek között nem kerülhet sor az ottani fordulóra.

Gyémánt Liga: elhalasztottak két júniusi versenyt

Elhalasztottak két júniusi versenyt az atlétikai Gyémánt Ligában.

2020 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

A koronavírus-világjárvány sajnos ebben a sportágban is átírta a programot – pillanatnyilag így fest 2020 legfontosabb atlétikai eseményeinek műsora.

A jó és a rossz küzdelme – egy különleges rivalizálás története

A két éve visszavonuló nyolcszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok, világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogyan vált a talán túlságosan is laza, kényelmes kissrácból legyőzhetetlen bajnok. A hatodik részben a 2013-as moszkvai és a 2015-ös pekingi világbajnokságon történteket idézzük fel.

Atlétika: „Gyarapítania kellene a sportágat, de ezzel a reformmal megöli”

Yohan Blake olimpiai és világbajnok jamaicai atléta a Gyémánt Liga jövő évi, új lebonyolítását, valamint Sebastian Coe-t kritizálta.

Gyémánt Liga: négy versenyszám is kikerül a programból

Az ideinél nyolccal kevesebb, nemenként csak 12-12 szám lesz állandóan programban az atlétikai Gyémánt Ligában.

Gyémánt Liga: jövőre 14 versenyt és egy döntőt rendeznek

Jövőre 14 plusz 1 versenyből áll majd az atlétikai Gyémánt Liga.

Gyémánt Liga: Lyles a 100 után a 200 métert is megnyerte

Noah Lyles amerikai sprinter nyerte meg a férfiak 200 méteres versenyszámát pénteken az atlétikai Gyémánt Liga brüsszeli döntőjében.

Gyémánt Liga: Warholm újabb Európa-csúcsa 400 gáton

Karsten Warholm 46.92 másodperces Európa-csúccsal győzött Zürichben férfi 400 gáton az atlétikai Gyémánt Liga döntőjében.