Vb 2022: kiszámolták – 59 százalék Szalaiék esélye a pótselejtezőre

A mögöttünk hagyott egy hétben elkezdődött a 2022-es vb európai kvalifikációs sorozata, s ahogy az a két évvel ezelőtti Eb-selejtezők során is előfordult, időről időre jelentkezünk a széria egy-egy periódusának végén a labdarúgás statisztikáival is foglalkozó cég, a Gracenote, a FIFA statisztikai adatszolgáltatójának „jóslataival”.

Tokió 2020: a Gracenote szerint 27 érmet nyernénk idén

A Gracenote szerint a magyar sportolók 27 érmet nyernének, ha idén nyáron rendeznék a tokiói olimpiát, ezzel pedig az éremtábla 12. helyén végeznének.

Eb 2020: kicsivel javult Magyarország kijutási esélye

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság múlt csütörtöki kezdete előtt számoltunk be róla, hogy a FIFA statisztikai adatszolgáltatója, a Gracenote átfogó szimulációja szerint a magyar válogatott 29 százalék eséllyel jutna ki az Európa-bajnokságra valamilyen módon – közvetlenül a csoportból, vagy a Nemzetek Ligája rájátszása után. Az első két forduló után a mieink némi javulást mutattak, hiszen jelenleg 37 százalék a sansz, hogy akár így, akár úgy ott leszünk a 2020-as kontinenstornán, míg csoportunk élén változás történt.

Eb 2020: 100-ból 29-szer jutna ki a magyar válogatott a tornára

Csütörtökön tíz mérkőzéssel – köztük a Szlovákia–Magyarország találkozóval – megkezdődik a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozata. A labdarúgás statisztikáival is foglalkozó cég, a Gracenote, a FIFA statisztikai adatszolgáltatója a sorozat indulása alkalmából átfogó, egymilliószor lefuttatott szimulációval próbálta megjósolni, mely csapatok lesznek ott a jövő nyári kontinenstornán. Eszerint a magyar válogatott esélyei nem kiemelkedőek.