Kerékpár: Pinot kihagyja a Tourt, viszont a Girón elindul

Valter Attila csapattársa, Thibaut Pinot idén kihagyja a Tour de France-t, és az olasz országúti kerékpáros-körversenyre, a Giro d'Italiára koncentrál.

Kerékpár: csigolyatörést szenvedett a tavalyi Giro harmadik helyezettje

Csigolyatörést és agyrázkódást szenvedett a tavalyi Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny harmadik helyezettje, Wilco Kelderman a szombati edzésbalesetben.

Kerékpár: edzés közben ütötték el a Giro-harmadikat és társait

Edzés közben ütötte el egy autó a BORA-hansgrohe országúti kerékpároscsapatának több tagját, köztük a friss igazolást, a tavalyi Giro d'Italián harmadik Wilco Keldermant.

Kerékpár: Nibali idén a Giróval és a Tourral is tervez

Vincenzo Nibali tervei szerint a Giro d'Italián és a Tour de France-on méreti meg magát az idei országúti kerékpáros idény háromhetes körversenyei közül – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A „csömöri havasokból” a Stelvio-hágóig – Valter Attila a legjobbak között

Októberben olyasmi történt, ami a Giro d'Italia 111 éves története alatt csupán egyszer: 13 esztendő után újra magyar résztvevőért szoríthatott az ország a világ egyik legnagyobb versenyén. Valter Attila Bodrogi László után második magyarként indulhatott az országúti kerékpársport csúcseseményének számító három nagy háromhetes körverseny egyikén: a CCC kerekese álomdebütálásán az összetett 27. helyén végzett 176 indulóból, a fiatalok versenyében pedig 11. lett alig 22 évesen. S ez még csak a kezdet...

Kerékpár: „A számat sem volt kedvem kinyitni” – így néz ki a Girón a fáradtság

Valter Attila 22 évesen mindössze második magyarként vehetett részt háromhetes országúti kerékpáros körversenyen, de rögtön minden idők legjobb magyar Grand Tour-eredményével az összetett 27. helyén végzett a 176 induló között! A fiatal kerékpáros az NSO Tv stábját avatta be annak részleteibe, hogyan is néz ki a fizikai és mentális fáradtság egy háromhetes verseny során, de szóba kerültek a kettesével vett lépcsőfokok és a múltja is, köztük a deszkázás és a dobolás. Ha még többet szeretne megtudni Valter Attiláról, akkor keresse a Nemzeti Sport szombati számát!

Kerékpár: versenyzői rémálmok – a tíz legcombosabb emelkedő

Az Origo összeállított egy listát, amelyen a legelképesztőbb emelkedőket mutatja be, melyeket még a profi kerékpárosoknak is igazi kihívást jelent megmászniuk.

Kerékpár: A „csömöri havasokból” a Stelvióig – Valter Attila

A Magyar Kerékpáros Szövetség „virtuális kerekasztal-beszélgetést” szervezett a vasárnap véget ért Giro d’Italián minden idők legjobb magyar Grand Tour-eredményével az összetett 27., és a fiatalok versenyének 11. helyén végző Valter Attilával. A legérdekesebb kérdésekből és válaszokból szemezgettünk.

Giro d'Italia: folynak a tárgyalások a 2021-es vagy 2022-es magyarországi rajtról

Folynak a tárgyalások a Giro d'Italia szervezőivel arról, hogy Magyarország adjon helyet az olasz országúti kerékpáros-körverseny Nagy Rajtjának 2021-ben vagy 2022-ben – mondta Révész Máriusz az MTI-nek kedden.

Giro: Motivál, ha nagy nevek szakadnak le – Valter Attila

Fiatalok és erősek: az új korosztály végleg megérkezett, és kiszorítja a kerékpársport nagy öregjeit, akik már nem tudják tartani a lépést – ezt maga Vincenzo Nibali is elismeri.

Giro: az igazgató szerint jövőre a teljes verseny Olaszországban lesz

A 2021-es Giro d'Italia várhatóan teljes egészében Olaszországban zajlik majd az országúti kerékpáros-viadal versenyigazgatója szerint.

Giro: Geoghegan Hart nyerte a viadalt, Valter 27. összetettben

A brit Tao Geoghegan Hart nyerte meg a 103. Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyt, míg a vasárnapi záró időfutam a szám világbajnoka, a negyedik etapgyőzelmét arató olasz Filippo Ganna sikerét hozta. Valter Attila pályafutása első háromhetesén a 27. helyen zárt összetettben – írja az MTI.

Giro d'Italia: Valter a kilencedik, holtverseny az összetett élén

Valter Attila kilencedik lett a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 20. szakaszán, amelyet Tao Geoghegan Hart nyert meg nagy csatában, összetettben pedig Jai Hindley állt az élre a britével azonos idővel.

Giro: Valter Attila csapata nyerte meg a „lefelezett” szakaszt

Josef Cerny szökés végén diadalmaskodott a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny pénteki, kaotikus körülmények között megrendezett 19. szakaszán, amelyen csapattársa, Valter Attila 64. lett, míg Wilco Kelderman megtartotta első helyét összetettben – számolt be róla az MTI.

Kerékpár: csapatot vált a Giro szerdai szakaszgyőztese

Ben O'Connor, aki szerdán megnyerte a Giro d'Italia 17. szakaszát, a következő idényben az AG2R La Mondiale színeiben versenyez – adta hírül az MTI.

Giro d'Italia: felfüggesztették az egyik olasz kerékpárost

Felfüggesztették a versenyzési engedélyét az olasz kerékpáros körversenyen szereplő Matteo Spreaficónak – írja az MTI.

Giro: a Stelvio átrendezte az erőviszonyokat, Kelderman élre állt

A holland Wilco Kelderman átvette a vezetést összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny csütörtöki, 18. szakaszán, amelyet csapattársa, az ausztrál Jai Hindley nyert meg – írja az MTI.

Giro: Franciaország kimarad, módosították a királyszakaszt

Módosították a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny utolsó előtti, 20. szakaszának útvonalát, így a mezőny szombaton nem teker át Franciaországba, ami azt is jelenti, hogy három hegy is kikerült a királyetapból – írja az MTI.

Giro d'Italia: másodszorra összejött a siker O'Connornak

Ben O'Connor nyerte meg szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 17. szakaszát, amelyen Valter Attila 38. lett, míg az összetett élén változatlan különbséggel áll Joao Almeida – írja az MTI.

Giro d'Italia: Tratnik szökésből nyert szakaszt, Valter a 60.

Jan Tratnik szökésből nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 16. szakaszát kedden, amelyen Valter Attila 60. lett, míg az összetett élén Joao Almeida másodpercekkel növelte előnyét – írja az MTI.