Eb 2020: Gera Zoltán bekerült a torna különleges álomcsapatába

A magyarul is megjelenő FourFourTwo magazin angol kiadásának Facebook-oldala az edzői stábokból állított össze egy álomcsapatot: az illusztris társaságba Gera Zoltán is bekerült.

Nemzedéki futballélmény – az Eb, amikor az éjjel tényleg soha nem érhetett véget

Az Henri Delaunay-trófeáért zajló Európa-bajnokságok (pontosabban 1968 előtt az Nemzetek Európa-kupája) 1960 óta íródó története telis-tele van emlékezetes csatákkal. Hasonló varázslatot várunk a nyári, 11 helyszínen rendezendő tornától is – a rajtig felidézzük az eddigi tizenöt futballünnep legcsodásabb pillanatait.

Panenka, Van Basten, Gera, avagy az Eb-k legemlékezetesebb góljai – videókkal

Természetes, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságokon is születtek olyan gólok, amelyekre hosszú évtizedek múltán is mindenki emlékszik. Idézzük fel tehát a legszebbeket és a legkülönlegesebbeket!

Válogatott: Nagyon sokat tanulhatok Marcótól – Gera Zoltán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európa-bajnokság végéig Gera Zoltán is Marco Rossi segítője lesz a válogatottnál. Az U21-es válogatott irányító szakember most az MLSZ hivatalos oldalának beszélt arról, hogy hatalmas megtiszteltetés számára, hogy ismét bekerült a nemzeti csapat szakmai stábjába.

Gyász: Puhl Sándor nem ellenünk, értünk bíráskodott – Gera Zoltán

Mint ismert, 65 éves korában elhunyt a világhírű magyar játékvezető, Puhl Sándor – adta hírül honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség. A nagyszerű szakember halálhíre mindenkit megrázott, ez különösen igaz kollégáira, de a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt is lesújtotta a tragikus hír.

Eb 2020: még 42 nap a rajtig – Budapesten az Eb-trófea!

A labdarúgó Európa-bajnokság győztesének járó Henri Delaunay-kupa három napig állomásozik Magyarországon, bemutatják néhány hivatalos eseményen, illetve több nevezetes budapesti helyszínen is fényképezik. A Puskás Arénában tartott pénteki sajtóeseményen Marco Rossi szövetségi kapitány, Fürjes Balázs államtitkár és Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

MLSZ: Gera Zoltán marad az U21-es szövetségi edző

Több napirendi pontot is megvitatott a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége, amely úgy határozott, hogy továbbra is Gera Zoltán irányítja az U21-es válogatottat.

FTC: úgy szaltózik, mint Gera – az amerikai támadó gólöröme ismerős lehet a szurkolóknak

Másfél héttel ezelőtt megszerezte második gólját a Ferencváros NB III-as csapatában Zyen Jones, aki tavaly októberben az Egyesült Államokból igazolt a zöld-fehérekhez. A 20 éves amerikai támadó a Szegedi VSE elleni találatát Gera Zoltánra emlékeztető látványos hátraszaltóval ünnepelte. A FradiMédia ennek apropóján beszélgetett a korábban a Schalke U19-es együttesénél is pallérozódó szélsővel.

U21-es Eb: ismét szembejött a valóság – értékelés

A magyar korosztályos válogatott futballjában több hiányosság is megmutatkozott a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon.

U21-es Eb: Nem kell a játékosokat bántani, a felelősség az enyém – Gera

Vereséggel búcsúzott a félig hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságtól a magyar labdarúgó-válogatott, amely 6–1-re kikapott a két döntetlen után a tornán először győző Hollandiától. A mieink szövetségi edzője, Gera Zoltán a találkozó után nagyon csalódott volt, ugyanakkor magára vállalta a felelősséget.

U21-es Eb: Le voltak törve a játékosok, de egyre pozitívabb a hangulat – Gera

Megfogta a játékosokat a románok elleni vereség, de már a hollandokkal foglalkoznak. A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán szerint nem igaz, hogy nincs tétje az Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsének Hollandia ellen, még ha már nem is harcolhatják ki a továbbjutást. Elmondta: a tornán a legnehezebb meccs vár rájuk.

U21: Sajnálom a csapatot. Vesztettünk, de jó mérkőzés volt – Gera

A félig hazai rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon Magyarország 2–1-re kikapott Romániától Budapesten, a Bozsik Arénában. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem juthat tovább a csoportjából. A találkozó után a románok trénere, Adrian Mutu elismerte, hogy Szőke Adrián kiállítása volt a találkozó fordulópontja. Gera Zoltán szerint a vereség ellenére jó mérkőzést játszott csapata.

U21: A románoknak is vannak gyengéik, ezeket kell kihasználnunk – Gera Zoltán

Szombaton 18 órától Budapesten, a Bozsik Arénában mérkőzik meg egymással az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar és a román válogatott. A találkozó előtti napon Gera Zoltán és Balogh Botond válaszolt az újságírók kérdéseire. 

U21-es Eb: Meg kell védenem a játékosaimat – Gera

Elkezdődött a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 3–0-ra kikapott Németországtól. A találkozó után védelmébe vette játékosait Gera Zoltán szövetségi edző, akinek még az ellenfél trénere is mondott a meccs után néhány bátorító szót. A győztes csapat duplázója, Ridle Baku szerényen a csapategységet emelte ki, míg Szendrei Norbert szerint a tempót össze sem lehetett hasonlítani a hazai élvonaléval.

U21: Tiszteljük a németeket, de nem félünk tőlük – Gera

Szerda este, 21 órakor a németek ellen kezdi meg a szereplését a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A mérkőzés előtti napon Gera Zoltán szövetségi edző válaszolt az újságírói kérdésekre.

U21: Gera csapatkapitánya vitatja a teszteredményt, nem mondott le az Eb-ről

Demjén Patrikot meglepte, hogy az Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottnál pozitív teszteredményt produkált, a ZTE kapusa, a korosztályos válogatott csapatkapitánya néhány héttel korábban ugyanis átesett a betegségen, s azóta ötször is vizsgálták.

U21-es Eb: Nem keresek kibúvót, megbízom az új játékosokban is – Gera Zoltán

Telkiben készül a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra a magyar U21-es válogatott. Gera Zoltán szövetségi edző feladata nem egyszerű, és nemcsak azért, mert Németországgal, Romániával és Hollandiával szerepel egy csoportban, hanem azért is, mert sorra veszíti el a játékosait. Összesen 7 labdarúgóról kellett már lemondania, köztük csapatkapitányáról, Demjén Patrikról, illetve sérülés miatt Dárdai Palkóról is. Az NSO Tv videójában beszél erről, illetve arról is, hogy érzi magán a nyomást a kontinenstorna miatt.

U21-es Eb: újabb kényszerű változás, Gera elveszítette a csapatkapitányát

A hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott csapatkapitánya, Demjén Patrik koronavírustesztje pozitív lett, ezért a kapus elhagyta a csapat telki edzőtáborát – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség. A helyén a Puskás Akadémia játékosa, Auerbach Martin csatlakozott a válogatotthoz.

U21-es Eb: az utolsó pillanatban is változott – íme, Gera Zoltán kerete

„A koronavírus is alakította az U21-es Eb-keretünket” – írja hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség, amely közzétette a véglegesnek szánt játékoskeretet a közelgő – részben hazai rendezésű – korosztályos kontinensbajnokságra. Gera Zoltán szövetségi edzőnek a vírusfertőzés miatt három helyen kellett változtatnia az előzetesen tervezett csapathoz képest.