Eb 2020: Hogy is mondják? Hajrá, magyarok! – Georges Leekens

A belga szakember a televízió előtt szurkol a magyar válogatottnak, legutóbb a Formula–1-es versenyen járt hazánkban.

Újpest: belga válogatott szélsőt szerződtettek – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Yassine El Ghanassyt. A kétszeres belga válogatott szélső szabadon igazolható játékosként érkezett a lilákhoz, mivel 2019 októbere óta nem volt csapata.

El: Leekens szerint a Fehérvárnak agresszíven kell futballoznia

Georges Leekenst, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát a Blikk szólaltatta meg, s többek között a Fehérvár esélyeit is latolgatta a Standard Liege elleni Európa-liga-playoffmeccse kapcsán.

Edzősors: Georges Leekens bejelentette visszavonulását

Nem vállal többé edzői munkákat Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya – árulta el a 70 éves belga szakember az egyik helyi lapnak.

Eb 2021: Leekens szerint a belgáknak jól jön a halasztás

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint hazája nemzeti csapatának, a belga együttesnek jól jön, hogy az UEFA 2021-re halasztotta az Európa-bajnokságot.

Klopp, Mourinho, Zidane, de Leekens és Dárdai is reklámarc lett

Mi a közös Jürgen Kloppban, José Mourinhóban és Georges Leekensben? Sportszakmai szempontból nem is különbözhetnének jobban egymástól, a marketingértékük ugyanakkor bizonyos időszakokban nagyvállalatok számára jelentett vonzó lehetőséget, és reklámkampányt építettek ismertségükre. Az úgynevezett „márkanagyköveti” státusznak évtizedek óta hagyománya van a sportban, hiszen a sztárok tömegeket képesek befolyásolni ajánlásukkal, és ha mindezt jól és hitelesen csinálják, a vállalat is jelentős haszonra tehet szert. A kimagasló teljesítményt nyújtó sportolók esetében ezt a fogyasztó már megszokta, sőt kíváncsi is rá, hogy milyen termékekkel veszi körül magát aktuális kedvence. De hogyan jönnek a képbe a hatalmas nyomás alatt dolgozó, a kirúgástól mindig pár meccsre lévő futballedzők? Az egyre gyakrabban fel-feltűnő edzői promóciók alkalmából jártunk utána a jelenség hátterének.

Belgium: Leekens szerint Kompany sokban hasonlít rá

Georges Leekens, a korábbi magyar szövetségi kapitány a Sport/Voetbalmagazine című belga lapnak érdekes részletet árult el az edzői pályafutása elején álló Vincent Kompanyval kapcsolatban. Mégpedig abból az időszakból, amikor ő – Leekens – volt a belga szövetségi kapitány, a jelenleg pedig az Anderlechtnél játékos-edzői feladatokat ellátó Kompany 24 évesen pályafutása legnagyobb sikerei előtt állt.

Guinea: Leekens is versenyben a kapitányi posztért

Georges Leekens is versenyben van a guineai szövetségi kapitányi pozícióért.

MU: Lukakunak Solskjaer miatt távoznia kell – Leekens szerint

A korábban többek között a belga és a magyar válogatottat is irányító Georges Leekens Romelu Lukakuról, a Manchester United csatáráról nyilatkozott az angol sajtóban. A szakember úgy véli, a futballistának nem tett jót az idény közben José Mourinho helyére kinevezett új szakvezető, Ole Gunnar Solskjaer érkezése, ezért jobban tenné, ha távozna az MU-tól.

Edzősors: első a biztonság – Leekens ezért távozott Iránból

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a belga napilapnak, a Het Laatste Nieuwsnak adott interjújában elmondta, biztonsági okok miatt távozott az iráni Traktor Szazitól.

Irán: a Traktornál döntöttek, Leekens újra munka nélkül

Az iráni Traktor Szazi labdarúgócsapata elköszönt a 70 esztendős Georges Leekenstől – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Irán: ellentmondásos hírek Leekensről, Wilmots nem írt alá

Bár sajtóhírek szerint az iráni Traktor Szazi elköszönt a 70 éves Georges Leekenstől, a klub az Instagram-oldalára kitett bejegyzésben cáfolta a hírt. Közben eldőlt, hogy Leekens korábbi segédje, Marc Wilmots nem lesz iráni szövetségi kapitány.

MLSZ: Csányi a legjobb és a legrosszabb döntéseiről beszélt

„Más az MLSZ feladata, és más a kluboké (...) a játékosok fejlődéséért, a profi futball színvonaláért a klubok a felelősek” – jelentette ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, aki úgy érzi, 2010-es kinevezése óta sikerült megteremteni a minőségi munka hátterét a magyar labdarúgásban és a produktivitási index bevezetésével a kellő motiváció is megvan a saját nevelésű fiatalok csapatba állításához. A sportvezető-üzletember az Indexnek elárulta, nem George Leekens kinevezését tartja a legrosszabb döntésnek az elmúlt évekből, bár a belga szakember már Fehéroroszországban elveszítette a bizalmát. 

Világfutball: több mint 100 ezer néző Leekens csapatának a meccsén

Az iráni élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a korábbi magyar szövetségi kapitány, Georges Leekens által irányított Traktor Szazi az Eszteghlal csapatával csapott össze. A belga szakember a mérkőzés végén nemcsak az 1–0-s győzelemnek örülhetett, hanem annak is, hogy együttese 100 ezer néző előtt játszott – írja az As az ország ügynökségeire hivatkozva. 

Világfutball: Úgy fogadtak, mint egy királyt – Leekens

Georges Leekens ma mutatkozik be tétmérkőzésen az iráni labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Traktor Szazi vezetőedzőjeként – a belga média ez alkalomból szólaltatta meg a korábbi magyar szövetségi kapitányt.

Edzősors: megvan Leekens 26. munkahelye, aláírt a traktorosokhoz

Alig másfél hónappal azután, hogy távozott a patinás tunéziai klubtól, az Étoile du Saheltől Georges Leekens, máris megvan az új munkahelye.

Edzősors: Európa-bajnok kapitány lett Leekens utódja

A francia labdarúgó-válogatottal 2000-ben Európa-bajnokságot, 2001-ben Konföderációs Kupát, a tunéziai gárdával 2004-ben Afrikai Nemzetek Kupáját nyerő Roger Lemerre lett a patinás tunéziai labdarúgócsapat, az Étoile du Sahel vezetőedzője.

Edzősors: Fantasztikus munkát végeztünk – Georges Leekens

Először szólalt meg Georges Leekens, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, miután hét mérkőzést követően menesztették a tunéziai élvonalban szereplő Étoile du Saheltől.

Világfutball: ez gyors volt – hét meccs után menesztették Leekenst!

Nem sokáig volt Georges Leekens a patinás tunéziai labdarúgócsapat, az Étoile du Sahel vezetőedzője: az október közepén kinevezett trénert hétfőn menesztette a klub.

Fél év ment a levesbe, de Rossival visszatért a remény

Három győzelem, két döntetlen, öt vereség és egy kapitányváltás, avagy ami a magyar labdarúgó válogatott 2018-as teljesítménye mögött van: amit Georges Leekens elrontott, Marco Rossi igyekszik helyrehozni.