Birkózó Eb: Galambos és Németh is kikapott az első meccsén

Csupán két mérkőzés jutott szerdán, a római birkózó Európa-bajnokság első női versenynapján érdekelt két magyarnak, Galambos Ramónának és Németh Zsanettnek, mert mind a ketten sima vereséget szenvedtek a nyolcaddöntőben.

Birkózás: két magyar érem az emlékverseny első napján

A törökök olimpiai, világ- és Európa-bajnokának tiszteletére rendezett 48. Yasar Dogu-emlékversennyel kezdődött a nemzetközi birkózóidény a mieink számára. A női és szabadfogású viadal első napján két magyar érem született – olvasható a magyar szövetség hírlevelében.

Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

Birkózó Eb: Németh Zsanett bronzérmet szerzett

A 76 kilós Németh Zsanett bronzérmet szerzett a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, mivel 6:1-re legyőzte a norvég Maria Moen Solheimet. Galambos Ramóna az ötödik lett az 59 kilósok mezőnyében.

Birkózó Eb: Galambos tusgyőzelem után küzdhet a bronzért

Az 59 kilós Galambos Ramóna tusgyőzelmet aratott a vigaszágon, így a csütörtök esti programban a bronzéremért küzdhet a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.  

Birkózó Eb: Németh bronzéremért küzdhet, Galambos vigaszágas

A 76 kilós Németh Zsanett 9:3-ra kikapott az elődöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szerdai napján, így csütörtökön a bronzéremért küzdhet.

Birkózó Eb: Németh elődöntős, Galambos a vigaszágban bízhat

A 76 kilogrammos Németh Zsanett negyeddöntős meccsét is megnyerte szerdán, így már mindenképpen éremért birkózhat a bukaresti Európa-bajnokságon, míg az 59 kilós Galambos Ramóna kikapott a nyolc között, de még reménykedhet, hogy vigaszágra kerül.

Birkózás: Galambos az Eb után az olimpiára koncentrál

Galambos Ramóna a hétfőn kezdődő birkózó Európa-bajnokság után az olimpiára koncentrál, emiatt súlycsoportot is vált.

Birkózó Eb: kijelölték a keretet, kötöttfogásban több nagy hiányzó is lesz

A Magyar Birkózószövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslatai alapján kijelölte az áprilisi bukaresti Európa-bajnokságon induló csapatot. A kontinensviadalt több kötöttfogású klasszis (a Lőrincz fivérek, Korpási Bálint, Kiss Balázs) kihagyja, a tavalyi budapesti világbajnok Bácsi Péter pedig edzőként vesz részt rajta. Szabadfogásban és a hölgyeknél viszont ott lesznek a legjobbjaink a román fővárosban.

Birkózás: Sleisz ezüst-, Galambos bronzérmes Svédországban

Svédországban került sor a hagyományos női birkózó Klippan Lady Openre felnőtt és kadet korosztályban.

Birkózás: két magyar női bronzérem az U23-as Eb-n

Galambos Ramóna után Vilhelm Viktória is bronzérmet szerzett az isztambuli U23-as birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Kiss és Korpási is bronzéremért küzdhet este

Mindkét világbajnokunk, a 97 kilós Kiss Balázs és a 72 kg-os Korpási Bálint is megnyerte szerda délelőtti vigaszágas meccsét, az esti programban így Szabó Lászlóhoz hasonlóan a bronzéremért birkózhat. Nem sikerült ugyanakkor a hölgyek bemutatkozása: az Eb-ezüstérmes Németh Zsanett és az Eb-bronzérmes Galambos Ramóna is nyerhető meccset bukott el.

Birkózó-vb: Galambos és Németh egy meccs után kiesett

Nem indult jól a nők versenye magyar szempontból a párizsi világbajnokságon: az 55 kg-ban szereplő Galambos Ramóna és a 75 kilós Németh Zsanett sem tudott nyerni első mérkőzésén szerdán, és hiába reménykedtek a vigaszágban, nem volt több lehetőségük szőnyegre lépni – kiestek.

Birkózás: három magyar érem a spanyol fővárosból

Amíg kötöttfogású válogatottunk Lengyelországban edzőtáborozott, a nők és a szabadfogásúak a hétvégén a Spanyol Nagydíjon szerepeltek. A madridi versenyen három magyar birkózó lett érmes.

Birkózó Eb: három kiválóságunk nem indul – keret

Pénteken elnökségi ülést tartott a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), amelyen több fontos téma megtárgyalása mellett kijelölték a jövő héten kezdődő újvidéki Európa-bajnokságon szereplő válogatottat – tájékoztatott az MBSZ.

Birkózás: többségében javítottak a magyarok a ranglistán

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) közzétette legfrissebb, márciusi világranglistáját, amelyen nagyszerűen állnak, s jellemzően javítottak a magyar birkózók.

Birkózás: magyar sikerek a legnagyobb ukrán viadalon

Amíg kötöttfogású legjobbjaink az országos bajnokságon jeleskedtek, addig a másik két szakág válogatottja Kijevben, a legnagyobb ukrán nemzetközi viadalon szerepelt. A jó eredmények nem maradtak el: a magyar birkózók egy arany- és két-két ezüst-, illetve bronzéremmel térhetnek haza.

Birkózás: Galambos 5. a nem olimpiai súlycsoportok vb-jén

Galambos Ramóna az ötödik helyen végzett a nők 55 kilogrammos kategóriájában a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti BOK (volt Syma) Csarnokban.

Birkózó-vb: Korpási Bálint döntős a budapesti versenyen

A negyed- és az elődöntőben sem tudták megállítani Korpási Bálintot, aki így bejutott a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájának fináléjába a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti BOK (volt Syma) Csarnokban, melynek első napján Galambos Ramóna (55 kg) a bronzéremért mérkőzik majd szombat este.

Birkózás: négy érmet szereztek a mieink a junior-vb-n

A franciaországi Maconban megrendezett junior-világbajnokságon a magyar birkózók kitettek magukért, hiszen minden fogásnemben szereztek érmet.