Kegyelet: így olvasta a bazilikában a könyörgést Franz Beckenbauer és Détári Lajos – videó

Ezekben a percekben vetíti az m4sport.hu teljes egészében A nemzet búcsúja címet viselő műsorfolyamot, amely több mint öt órán át közvetítette a legismertebb magyar, Puskás Ferenc búcsúztatását, 2006. november 17-én bekövetkezett halála után. Ebben a rövid részletben azt mutatjuk meg, hogy a Szent István-bazilikában rendezett gyászmisén miként olvasták barátok, kollégák, tisztelők az úgynevezett egyetemes könyörgéseket, amelyek a katolikus liturgia szerint a hitvallást, a credót követik. Sorrendben Grosics Gyula, Szöllősi György, Bozsik Péter, Détári Lajos, Frangiszkosz Szurpisz (a Puskással, mint edzővel BEK-döntős Panathinaikiosz görög játékosa), Franz Beckenbauer és Gellei Imre látható a felvételen.

Vb 2022: Matthäus Beckenbauerhez hasonlítja Flicket

Lothar Matthäus, az 1990-ben világbajnok német labdarúgó-válogatott középpályása szerint Hansi Flick szövetségi kapitány most hasonló módon tudja lelkesíteni a Nationalelf játékosait, mint az ő idejében Franz Beckenbauer tette azt – írja a Magyar Távirati Iroda.

Gyász: Beckenbauer szinte testvérként tekintett Gerd Müllerre

Franz Beckenbauer, aki a Bayern Münchenben és a német válogatottban is csapattársa volt a vasárnap elhunyt Gerd Müllernek, úgy fogalmazott: ők ketten olyanok voltak, mint két testvér – írja az MTI.

Az egyéniség varázsa – az Európa-bajnokságok legjobb mezőnyjátékosai

Almát a körtével könnyebb összehasonlítani, mint mondjuk Franz Beckenbauert Cristiano Ronaldóval, mi most mégis megpróbáljuk. Európa-bajnoki felvezető sorozatunkban ezúttal a torna történetének legjobb mezőnyjátékosait mutatjuk be.

FFT: Egy pofon miatt szerződtem a Bayernbe – Beckenbauer

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Franz Beckenabuer válaszolt az olvasók kérdéseire. Hogyan „ölte meg” Bobby Charlton a Wembleyben? Miért nem ment a Barcába? Miért tartja unalmasnak az edzősködést? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a Kaiser!

Épp csak kapus nem volt – 60 éves Lothar Matthäus, az egyik utolsó all-round futballista

A március 21-én 60. életévét betöltő Lothar Matthäus igazán nem panaszkodhat arra, hogy rövid és eseménytelen lenne a pályafutása. Amihez nyúlt, előbb-utóbb arannyá vált – csak BL-t nem nyert, és persze magyar kapitányként sem vitte sokra. Négyrészes sorozatunk első epizódjában jobbára a vesztes döntőiről esik szó.

Németország: Beckenbauer szerint Lothar Matthäus jó kapitány lenne

Franz Beckenbauer reméli, hogy a korábban a magyar nemzeti csapatot is irányító Lothar Matthäus lesz a német labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitánya.

FIFA: lezárták a vizsgálatot Beckenbauerékkel szemben

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) úgy döntött, hogy elévülés miatt lezárja az eljárást a 2006-os labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának vezetőjével, Franz Beckenbauerrel, valamint a német szövetség (DFB) két volt vezetőjével, a korábbi elnök Theo Zwanzigerrel, valamint az egykori főtitkárral, Horst Schmidttel szemben – számolt be róla az MTI.

Gyász: Beckenbauer elismeréssel és kritikával emlékezett Maradonára

Franz Beckenbauer, a német és a világ labdarúgásának ikonja elismeréssel és kritikával emlékezett a szerdán 60 éves korában elhunyt argentin világklasszisra, Diego Maradonára.

Németország: Most rajtunk nevet a világ – Beckenbauer

Franz Beckenbauer szerint a 6–0-s vereség ellenére Joachim Löwnek, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának maradnia kell a posztján, de vissza kell hoznia a csapatba Thomas Müllert – írja az MTI.

A Császár és a többiek – a hetvenes évek világverő Bayernje

Manuel Neuer a lisszaboni Estadio da Luzban augusztus 23-án magasba emelhette a világ első számú klubtrófeáját, a Bajnokok Ligája serlegét. Új sorozatunk második részében a hetvenes évek világverő Bayernjét mutatjuk be.

75 éves Franz Beckenbauer, akinek majdnem minden sikerült

A labdarúgás történetének legnagyobbjairól lehet vitatkozni, van, akinél Pelé, másnál Puskás, Cruyff, Maradona, sőt Messi a legjobb, egyben azonban mindenki egyetért: az elit elitjében mindössze egy olyan játékos neve vetődhet fel, akinek nem a gólszerzés volt a feladata: Franz Beckenbaueré.

Németország: Matthäus gratulált a 75 éves Franz Beckenbauernek

Hetvenöt éves lett minden idők egyik legjobb német labdarúgója, Franz Beckenbauer. A Császárnak becézett korábbi játékost Lothar Matthäus is felköszöntötte a közösségi média oldalain.

Videó: „a vesztesek kupája” – kínos beszólás az El-sorsoláson az exbayernestől

Mint arról beszámoltunk, pénteken az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában elkészítették az Európa-liga augusztusi negyeddöntőjének és elődöntőjének párosítását. A sorsolásnál a Borussia Dortmund és a Bayern München korábbi védője, Thomas Helmer segédkezett, majd miután elvégezte a feladatát, egy kínos beszólást is elengedett.

Pokolból a mennybe – Jupp Heynckes útja a 2013-as történelmi triplázásig

A rutinos szakvezető erőt merített a 2012-es „ezüstös” évből, majd a nyári szabadságáról lemondva elkészítette élete fő művét a Bayern Münchennél. A német futball 75 éves edzőlegendájáról szóló sorozatunk 4. része.

Bayern: Beckenbauer plexivel védekezik a vírus ellen – kép

A 74 éves Franz Beckenbauer hétről hétre megtalálja a módját a koronavírus elleni védekezésnek a Bayern München hazai mérkőzésein.

A rebellisek csatára, aki Gerd Müllerrel versengett

Jupp Heynckes oroszlánrészt vállalt a Borussia Mönchengladbach aranykorának sikereiből, a válogatottal Európa-bajnoki és világbajnoki címnek örülhetett, miközben történelmi jelentőségű mérkőzéseknek is részese lehetett. A német futball 75 éves edzőlegendájáról szóló sorozatunk 2. része.

Bundesliga: Beckenbauer unokája az élvonalba vágyik

A német labdarúgó Bundesligában szeretne játszani Luca Beckenbauer, a legendás Franz Beckenbauer 19 esztendős unokája.

Nem lett közös ásza a Barcának és a Realnak, Bond-no az MU-nak

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

Vb 2006: korrupció, vádat emeltek a német szövetség volt vezetőivel szemben

A svájci ügyészség vádat emelt a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) három volt vezetőjével szemben a 2006-os németországi világbajnokság rendezésével kapcsolatos vesztegetési ügyben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?