Újpest: Csoboth Kevint már ma vitték volna Amerikába – nemet mondott

A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC kétszeres válogatott támadójáért, Csoboth Kevinért bejelentkezett egy, az amerikai profi ligában (MLS) szereplő klub, amely a ma, április 24-én záruló amerikai átigazolási határidő lejárta előtt szerződtette volna a 22 éves támadót, aki azonban nem szeretett volna idény közben távozni Újpestről.

Sportrádió: Kleinheislernek sok megkeresése volt, Nikolicsot meglepték, Varga is válthat

A napokban számos bajnokságban lezárult a téli átigazolási időszak. A mögöttünk hagyott időszak feladatairól, Kleinheisler László, Nikolics Nemanja és Varga Kevin (esetleges) klubváltásáról is beszélt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Flilipovics Vladan, az F-Group játékosmenedzsere.

NB I: „Ma már kétmillió eurós játékos is jöhet, valami mégis hiányzik”

Múlt heti piacelemzésünkben összegeztük a téli átigazolási időszak magyar szempontból legfontosabb tapasztalatait. Megállapíthattuk, hogy a korábbi éveknél jóval értékesebbnek tartott, az ősszel még erősebb bajnokságban vagy éppen a Bajnokok Ligájában is szereplő labdarúgók érkeztek Magyarországra. Viszont továbbra is alacsony a kereslet a nemzetközi piacokon az NB I-es játékosok iránt, pláne a magyar futballisták iránt, miközben az élvonalban a labdarúgók csaknem fele már külföldi. A tanulságokról a magyar játékospiac egyik legrégebbi szereplőjével, Filipovics Vladannal beszélgettünk – a korábbi NB I-es futballista több mint húsz éve dolgozik játékosügynökként a hazai piacon.

Benfica: Csobothnak új szerződést ajánlottak, magyar klubbal nem tárgyalt

Csoboth Kevin ősszel a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott arról, hogy a szerződése nyári lejártával, öt év után elhagyná a portugál Benficát. A klub közben új szerződést ajánlott a 20 éves szélsőnek, aki azonban nem változtat korábbi elhatározásán.

Futballoznak, kosárlabdáznak, szerbek és magyarok – ők a Filipovics fiúk

A naptár szerint 2019. március ötödikét, keddet írunk, lassan két órája, hogy delet harangoztak, de percekkel azután, hogy betoppanunk a Filipovics-házba, nyilvánvalóvá válik: ez korántsem hétköznapi délután.

NS Hosszabbítás: Szerbia és Magyarország, a futball és a kosárlabda döntetlenre áll

A korábbi élvonalbeli futballista, az ismert játékosmenedzser, Filipovics Vladan mindhárom fia tehetséges sportoló – a Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban elolvashatják, miért áll egyelőre döntetlenre a Filipovics fiúk között a labdarúgás és a kosárlabda.

Légiósok: „Futács Márkó egyik magyar klubbal sem tárgyal”

Futács Márkó ügynöke a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, jelenleg nem tárgyalnak magyar klubokkal, a csatár külföldön szeretné folytatni pályafutását.

BL: Filipovics szerint nem a pénzdíj a fontos a csapatoknak

Vladan Filipovics menedzser szerint a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében érdekelt kluboknak nem igazán fontos, mekkora pénzdíjat kapnak az európai szövetségtől (UEFA).

Átigazolások: „Nagy dolognak tartom, hogy Huszti 12 év után hazatért”

Filipovics Vladan játékosügynök a szlovákiai magyar ujszo.com-nak adott interjújában mesélt a téli átigazolási időszakról, ügyfelei, így Huszti Szabolcs és Gyurcsó Ádám klubváltásáról, de megszólalt Eppel Mártonról, Ugrai Rolandról és Nikolics Nemanjáról is. Az interjú a januári az Év Sportolója Gálán készült.

Légiósok: Gyurcsóval kapcsolatban két dolog tűnik biztosnak

A napokban több találgatás és pletyka is megjelent a 18-szoros válogatott labdarúgó, Gyurcsó Ádám lehetséges jövőjével kapcsolatban a lengyel és a hazai sajtóban. A Pogon Szczecin légiósának helyzetéről menedzsere, Filipovics Vladan nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

„Tudomásul kell venni, Magyarország nem célország a futballistáknak”

Itt van a tél, itt van újra – megpezsdül az átigazolási piac. A magyar futballban dolgozó játékos-ügynököket kérdeztünk arról, mire lehet számítani idehaza.

Légiósok: „Nikolics a Bayern Münchenben is megállná a helyét”

Nem lepte meg Filipovics Vladan játékosügynököt, hogy a mértékadó transfermarkt.de Nikolics Nemanját többre értékeli, mint bármelyik másik magyar labdarúgót, ideértve Dzsudzsák Balázst. A játékosmenedzser a DIGI Sport Sport 24 műsorában beszélt erről.

Filipovics Vladan: A szívem a Partizan, az eszem a Videoton továbbjutását diktálja

A gyerekként a Partizanban futballozó és egy fájó vereséget követően a csapatindulót zokogva, de teli torokból éneklő menedzser évek óta a magyar futballért dolgozik, ezért az egyik szeme biztosan nevet az Európa-liga-csata után.

MLS: „Luxus, hogy nincs helye a válogatottban Nikolicsnak”

Nikolics Nemanja bombaformában van az MLS-ben, a napokban az első fél év újoncának választották, és vezeti a góllövőlistát, a magyar válogatottban viszont 2016 októbere óta nem lépett pályára. Filipovics Vladan FIFA-licences menedzser, az F-Group ügynökség tulajdonosa a Sport Tv Mai helyzet című műsorában elmondta, luxus, hogy nincs a játékosnak helye a nemzeti csapatban, a kapitány pedig még nem nézte meg élőben Amerikában a csatárt.

Légiósok: ügynöke elárulta, hogy Nikolics miért Chicagóba igazolt

Nikolics Nemanja menedzsere, Filipovics Vladan volt a Sport Televízió Mai helyzet című műsorának vendége. A játékosügynök egyebek mellett azt is elárulta, a Legia Warszawától távozó magyar válogatott támadó miért döntött úgy, hogy az MLS-ben szereplő Chicago Fire-be szerződik.

Légiósok: Egy sikeres Eb vagy két-három jó meccs nem elég – Filipovics

Filipovics Vladan, a napokban a kínai Csangcsun Jatajhoz szerződő Huszti Szabolcs menedzsere a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, nem anyagilag volt nagy siker számára Huszti Kínába szerződése. Hozzátette, légiósaink jó teljesítménye segítheti más magyar játékosok külföldre szerződését, és bár az Európa-bajnokság után picit csalódott, de bebizonyosodott, hogy több kell egy Eb-nél és néhány jó meccsnél ahhoz, hogy felfigyeljenek a magyar futballistákra.

„Amikor Fülöp Márton megszólalt angolul…” – ezért kell nyelvtudás a magyar légiósnak

No, most azért jött haza Kleinheisler László a Ferencvárosba, hogy németül tanuljon, vagy sem? A válasz sokkal inkább az utóbbi, ha csak az igen-nem párból kell választanunk, de a kérdéskör ennél azért jóval összetettebb. Mondjuk úgy: nem, de a kommunikációs és nyelvi nehézségek valóban szerepet játszhattak abban, hogy a Darmstadt az őszi kölcsönjáték után visszaengedte a Werder Bremenhez magyar válogatott középpályását, a brémaiak pedig azonnal „postázták” Budapestre. Az eset, illetve annak kommunikációja után felvetődhetnek kérdések a hazai játékosok felkészültségével és a felkészítéssel kapcsolatban. Futball, nyelv, tanulás, beilleszkedés – körképre invitáljuk az olvasót.

Légiósok: „Számomra Huszti Szabolcs egy igazi példakép!”

Mint azt korábban jeleztük, Huszti Szabolcs kínai visszatérésének ténye hivatalos: a futballista átesett az orvosi vizsgálaton és mindkét fél aláírta az 1+1 éves szerződést (a plusz egy év akkor lép életbe, ha a játékos a folytatás mellett dönt). Huszti Szabolcs mától együtt is készül a Csangcsun Jataj csapatával a koreai edzőtáborban. A transzfer részleteiről a 33 éves futballista menedzsere, Filipovics Vladan számolt be.

NS Hosszabbítás: Filipovics Vladan – messzelátó

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Légiósok: Husztiért volt klubja tett ajánlatot – sajtóhír

A német sge4ever.de kínai sajtóértesülésekre hivatkozva arról írt, hogy az Eintracht Frankfurt magyar labdarúgójáért, Huszti Szabolcsért a kínai Csangcsun Jataj tett ajánlatot. A Bild közben ugyancsak élő kínai szálról számolt be. Huszti menedzsere a Nemzeti Sportnak korábban már megerősítette, hogy érkezett ajánlat a szélsőért, de konkrétumokkal nem akart szolgálni.


Kézilabda Eb: Tudta-e?