Férfi kosárlabda: a finnek is legyőzték a magyar válogatottat

Második mérkőzését is elveszítette a magyar férfi kosárlabda-válogatott a nahai felkészülési tornán Japánban. Ivkovics Sztojan együttese 17 ponttal kapott ki Finnországtól.

Férfi kosár: újabb fertőzöttek a magyar válogatottnál

Ferencz Csaba után két másik játékos és egy stábtag teszteredménye is pozitív lett a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén karanténba kényszerült magyar férfi kosárlabda-válogatottnál.

Férfi kosár: Ferencz pozitív, karanténban a válogatott

Karanténba került a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott, miután kedden egyik tagjának pozitív lett a koronavírustesztje.

Kosárlabda: Matthias Zollner a Körmend lelkes szurkolója marad

Az Egis Körmend korábbi német edzője szerint csapatával az idén is bejutottak volna a bajnoki döntőbe, és úgy véli, a magyar élvonal erősebb annál, mint amit külföldön gondolnak róla. 

Férfi kosár NB I: jöhet a klasszikus – kezdődik a döntő!

Elképesztő presztízs, hatalmas tét: szombaton megkezdődik a magyar férfi kosárlabda-bajnokság döntője, Vas megye két együttese csap össze egymással. A két csapatkapitánynak, Ferencz Csabának (Körmend) és Váradi Benedeknek (Falco) ugyanazokat a kérdéseket tettük fel.

Férfi kosár: sok a sérült a válogatottnál, visszatérnek az „öregek”

Nincs könnyű dolga a kerethirdetéssel Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánynak a Koszovó, illetve a Litvánia elleni vb-selejtezőre. A sérülések miatt három, már visszavonult játékos siet a válogatott segítégére.

Három férfi, egy eset: Wittmann, Tóth és Ferencz is elbúcsúzott

Három kulcsemberét, Wittmann Krisztiánt, Ferencz Csabát és Tóth Norbertet is elbúcsúztatta a magyar férfi kosárlabda-válogatott – búcsú ide vagy oda, mind a hárman továbbra is a nemzeti csapat rendelkezésére állnak. Segítenek az utódaiknak.

Ivkovics: Az érdekel, kinek mennyire fontos a címeres mez, és nem az, hogy...

A rutinos játékosok közül Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián sem lép pályára a férfi kosárlabda-válogatott pénteki, lengyelek elleni vb-selejtező mérkőzésén. Ivkovics Sztojan azonban fontosnak tartja, hogy a közeljövőben a válogatottnak búcsút mondó játékosok részt vegyenek az összetartásokon, hiszen példaként szolgálhatnak a fiataloknak. Az Eb-re ugyanis hosszú idő után a szorgalmas és megfelelő hozzáállású csapatemberek juttatták ki a válogatottat, hiába voltak korábban neves, egyénileg jobban képzett kosaraink. A szövetségi kapitánynak egyébként sem az a fontos, hogy ki mennyire jó játékos. Az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogy éli meg a csapat, hogy Hanga Ádám klubkötelezettsége miatt nem tud részt venni a Lengyelország, majd a Koszovó elleni mérkőzésen. 

Kosár: Engem lehet, a fiúkat viszont bűn bántani – Ivkovics

Hazaérkezett Isztambulból a kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig jutó magyar férfiválogatott. A reptéren az NSO Tv stábja Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánnyal beszélgetett, aki szerint itthon néhányan fanyalognak a szereplésük miatt. Ferencz Csaba kameránk előtt gyakorlatilag bejelentette a válogatottól való visszavonulását, ugyanakkor a kapitány úgy látja: ő dönti el, hogy meddig van rá szüksége a nemzeti csapatnak.

Kosár Eb: Ferencz Csabának lesz néhány álmatlan éjszakája

Ferencz Csaba a magyar férfi kosárlabda-válogatott egyik legjobbja volt a szerbek elleni Eb-nyolcaddöntőn. A triplaspecialista még nem tudja, folytatja-e a nemzeti csapatban.

Kosár Eb: Fejvesztve nekiszaladtam a gyűrűnek – Hanga

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott második csoportmérkőzésén is kikapott az Európa-bajnokságon: Montenegró 72–48-ra győzte le a mieinket. A találkozó után Hanga Ádám önkritikusan értékelt az NSO Tv-nek Kolozsváron.

Kosár Eb: Dobtam 20 pontot, de nem nagyon vigasztal – Vojvoda

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott második csoportmérkőzésén is kikapott az Európa-bajnokságon: Montenegró 72–48-ra győzte le a mieinket. A találkozó után a meccs legjobb magyarja, Vojvoda Dávid értékelt az NSO Tv Kolozsváron tartózkodó stábjának.

Kosár Eb: „Felemelő érzés, hogy a szurkolók a vereség után is kiálltak mellettünk”

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott második csoportmérkőzésén is kikapott az Európa-bajnokságon: Montenegró 72–48-ra győzte le a mieinket. A találkozó után Perl Zoltán és Ferencz Csaba értékelt az NSO Tv Kolozsváron tartózkodó stábjának.

Férfi kosár: „Kint vagyunk az Eb-n? Csak nem rontjuk el!”

Vojvoda Dávid és Hanga Ádám mellett a négy triplát értékesítő Ferencz Csaba is 18 pontig jutott a magyar férfi kosárlabda-válogatottban szombat este, ő is kulcsembere volt a briteket idegenben Eb-selejtezőn 88–80-ra legyőző, az Európa-bajnoki kvalifikációhoz karnyújtásnyira kerülő csapatnak. Rövid interjú a Nemzeti Sportból.


Kézilabda Eb: Tudta-e?