Videó: a legnagyobb magyar klubsiker a Juventus ellen született

A magyar klubfutball legnagyobb sikerét éppen a Juventus ellen aratta a Ferencváros 1965. június 23-án: a Vásárvárosok Kupája (VVK) döntőjében 1:0-ra nyert Torinóban. Az akkori gólszerző, Fenyvesi Máté sok sikert kíván az utódoknak.

FTC: múlt nélkül nincs jövő – elnöki díszvacsorát adott a klub

Akár történelminek is mondható a kezdeményezés, amely a Groupama Arénában valósult meg csütörtök kora este: FTC-elnököket hívott díszvacsorára a klub 120 éves jubileuma apropóján a zöld-fehérek jelenlegi első embere, Kubatov Gábor.

FTC: Böde megelőzte Fenyvesit – a klub 10. legeredményesebbje

Böde Dániel szombaton három gólt szerzett a DVTK otthonában, s már a Ferencváros történetének tíz legeredményesebb játékosa közé tartozik az NB I-ben és minden tétmeccset is figyelembe véve – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Elismerés: Fenyvesi Mátét és Pénzes Istvánt is kitüntették

Fenyvesi Máté, a Ferencváros 76-szoros válogatott labdarúgója, valamint Pénzes István professzor, az orvostudomány doktora, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja vehette át az Emberi Méltóságért kitüntetést.

Gyász: Soha nem lehetek elég hálás Szepesinek – Nyilasi Tibor

Göröcs János nagy tudású, művelt emberként emlékezett vissza Szepesi Györgyre, a 96 éves korában szerdára virradóra elhunyt sportriporterre. Nyilasi Tibor sokat köszönhetett neki, mert korai visszavonulása után ő terelte vissza a futballpályára. Dunai Antal őrzi azt a rádióinterjút, amelyet a 300. NB I-es meccse után Szombathelyen készített vele a legendás rádiós. Összeállításunkban megszólal Balczó András, Bozóky Imre, Bölöni László, Fenyvesi Máté, Gedó György, Hajdú B. István, Magyar Zoltán, Németh Miklós és Schmitt Pál is.

Egy szerény fradista nagy napjai – az osztrákok is bánták

A Nemzeti Sport Online a magyar labdarúgó-válogatott 2016-os Európa-bajnoki szereplése alkalmából indított sorozatában olyan mérkőzések évfordulóit elevenítette fel korabeli szemelvények, videofelvételek segítségével, amelyeken a mieink az Eb-n szintén részt vevő válogatottakat múltak fölül. A 2016. tavaszi sorozat utolsó fejezetében, június 13-án egy Ausztria elleni győzelemre emlékezhettünk: a bécsi Práterben 1965-ben azon a napon nyertünk 1:0-ra világbajnoki selejtezőn.

FTC: az ötvenéves VVK-sikert ünnepelték a stadionban

A magyar klubfutball egyetlen európai kupagyőzelmének, a Ferencváros 1965-ös Vásárvárosok Kupája-sikerének 50. évfordulója alkalmából rendeztek kedden ünnepséget a zöld-fehérek otthonában.

Emlékezés: U13-asok és öregfiúk a Novák Dezső-tornán

Február 21-én, szombaton első ízben rendeznek utánpótlás-labdarúgótornát a tavaly februárban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó, Novák Dezső emlékére. A helyszín a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnok.

Videó: Mészöly, Fenyvesi, Dunai az Eb videoklipjében

Mint beszámoltunk róla, ma este kezdődik az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek Magyarország ad otthont. A torna himnuszát az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójából megismert Honeybeast zenekar játssza. A hivatalos videoklipben Mészöly Kálmán, Fenyvesi Máté és Dunai Antal is szerepel.

Gyász: végső búcsút vettek Grosics Gyulától

Déli 12 órától hosszú sorokban érkeztek az emberek a Szent István-bazilikába, hogy leróják kegyeletüket a június 13-án, 88 éves korában elhunyt legendás kapus, Grosics Gyula ravatala előtt.

Videó: 80 évesen is gólt szerzett a Fradi legendája

Fenyvesi Máté is szerzett gólt a Veterán Fesztiválon, amelyet szombaton rendeztek meg 12 csapat részvételével. A döntő előtti gálamérkőzésen pályára lépett az Érmihályfalva és az „Old Star" együttese, utóbbiban a 80 esztendős Fradi-legenda Fenyvesi Mátéval, aki még gólt is szerzett Hevesi Tamás passzából.

MLSZ: a 80 éves Fenyvesi Mátét kristályvázával köszöntötték

A 80. születésnapját nemrégiben ünneplő legendás labdarúgó, Fenyvesi Máté a MLSZ székházában, ünnepélyes keretek között vette át a szövetség ajándékát – adta hírül az mlsz.hu.

Videó: a VVK-döntőn is betaláló Fradi-legendát ünnepelték

Csütörtökön ünnepelte 80. születésnapját Fenyvesi Máté. A Ferencváros legendás támadóját, akinek góljával a Fradi 1:0-ra legyőzte a Juventust az 1965-ös Vásárvárosok Kupájának döntőjében, természetesen szeretett klubja is köszöntötte. A FradiMedia videója.

Tüske - aki több mint Czibor Zoltán utódja

Fenyvesi Máté, a doki, a csapattársaknak Tüske, ma ünnepli a 80. születésnapját. Az FTC (Bp. Kinizsi) balszélsője az Aranycsapat árnyékából nőtte ki magát, hogy a legendás időszakot követő korszak, a Baróti-féle majdnem aranycsapat nélkülözhetetlen játékosa legyen.