Vízilabda: „Benedek egyszerre volt csillag, csapatember, csapatkapitány”

Mint ismert, életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra korábbi edzői és csapattársai emlékeznek.

Vízilabda: elképesztő görögök, bizonytalan olaszok – európai körkép

Több mint másfél hónapos kihagyás után a magyar csapatok is elkezdhetik a medencés edzéseket: a horvátoknál kedvezőek az első tapasztalatok, bár még messze járnak a valódi vízilabdától, Szerbiában csak a válogatottak gyakorolhatnak, a spanyolok lefújták a bajnokságokat.

Tiszteli és csodálja a magyar vízilabdázókat – mi meg őt

Már 15 évesen világbajnokságon szerepelt a brazil-spanyol vízilabdázó, Felipe Perrone, aki Kvangdzsuban kilencedszer játszott a sportág csúcseseményén. A közvetlen, laza, ugyanakkor a vízben roppant sokoldalú és munkás játékos megkapó tisztelettel beszélt a magyar pólósokról, arról, milyen feladatot vállalt magára, amikor spanyolból ismét brazil válogatott lett a riói olimpia miatt, és miként tudja 183 centijével felvenni a versenyt a modern kori vízilabda gladiátoraival.

Vízi: spanyol lett az év játékosa, Keszthelyi harmadik a nőknél

A Total Waterpolo szaklap szakmai és közönségszavazásának végeredményeként a spanyol Felipe Perrone lett az év legjobb férfi vízilabdázója, a nők között Keszthelyi Rita a harmadik helyen végzett.