Kajak-kenu: Bodonyi az egyes után párosban is nyert 500-on

A Bodonyi Dóra, Kőhalmi Emese páros nyerte a női kajak kettesek 500 méteres döntőjét csütörtökön délelőtt a szegedi Maty-éren, a kajak-kenusok válogató- és tájékoztató versenyének második napján – jelentette az MTI.

Kajak-kenu: Fazekas-Zur szerint van esélye kijutni az olimpiára

A kajak négyes tagjaként kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina azt mondta, úgy érzi, van esélye kijutni a jövő évre halasztott tokiói játékokra, így – bár korábban máshogy tervezte – folytatja a felkészülést.

Kajak-kenu: hazai klub nélkül maradt olimpiai bajnokunk

A küzdelmes tél ellenére a korábbiaknál is jobbak az eredményei az Amerikában élő kétszeres olimpiai bajnok kajakosnak, Fazekas-Zur Krisztinának, aki itthon váratlanul klub nélkül maradt.

Kajak-kenu: kétszeres olimpiai bajnokunk újabb fiút szült

Megszületett a második gyermeke a kétszeres olimpiai bajnok kajakosnak, Fazekas-Zur Krisztinának.

Kajak-kenu: a női kajak négyes vb-győzelme 2017 legjobb pillanatai között

A magyar női kajak négyes világbajnoki győzelme a második helyre került 2017 legszebb pillanatai között a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) szavazásán.

Kajak-kenu: kétszeres olimpiai bajnokunk gyermeket vár

Ismét gyermeket vár a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Fazekas-Zur Krisztina, aki emiatt kihagyja a jövő évi szezont.

Kajak-kenu: Fazekas-Zur bekerült az ICF sportolói bizottságába

Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai bajnok kajakozót a racicei világbajnokságon a nemzetközi szövetség (ICF) Sportolói Bizottságába választották.

Kammerer: Ezek a srácok még meg sem születtek, amikor már versenyeztem

Mint ismert, a racicei kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben a Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakkettős és a női kajaknégyes is első helyen végzett. Ezüstérmes lett a férfi 1000-es kajaknégyes és Horváth Bence, Devecseriné Takács Kincső és a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros pedig bronzot nyert. Délután Bodonyi Dóra 5000 méteren diadalmaskodott, így öt arannyal és tíz éremmel zártunk, a második helyen.

Öt arany és tíz érem a magyar termés a kajak-kenu vb-n

A recicei kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben a Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakkettős és a női kajaknégyes is első helyen végzett. Ezüstérmes lett a férfi 1000-es kajaknégyes és Horváth Bence, Devecseriné Takács Kincső és a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros pedig bronzot nyert. A délutáni 5000-es finálékban ráadásul még Bodonyi Dóra is aranyérmet szerzett, így a magyar küldöttség öt arannyal és tíz éremmel fejezte be a világbajnokságot.

Kajak-kenu vb: a női kajak négyes is aranyérmet szerzett!

A racicei kajak-kenu világbajnokság női K–4 500 méteres döntőjében a Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta négyes aranyérmet szerzett!

Kajak-kenu vb: „Ha edzésen evezünk hasonlóan, azt mondjuk, jó volt, de itt...”

Mint ismert, péntek délelőtt a férfi 1000 méteres kajaknégyesünk magabiztos versenyzés után futamelsőként jutott be a döntőbe a racicei kajak-kenu világbajnokságon, ahogyan a női 500-as egységünk is. Szintén készülhet a vasárnapi finálékra a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenukettes és a Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakpáros, valamint Bodonyi Dóra is. A Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenukettes, Lucz Dóra, Horváth Bence, Devecseriné Takács Kincső, Fekete Ádám, Kopasz Bálint és a férfi 500 méteres kajaknégyes is az elődöntőben folytatja.

Kajak-kenu: Nagyon vonz a tokiói olimpia, de... – Fazekas-Zur

A tokiói olimpia még túlságosan messze van Fazekas-Zur Krisztinának, aki évről évre dönt a folytatásról. A kétszeres olimpiai bajnoknak civilben is jelentős céljai vannak: alapítványa munkáját nemzetközi programmá bővítené.

Év sportolója: olimpiai aranyak és a nemzetegyesítő válogatott – még 2 nap!

Két nap múlva rendezik meg az Év sportolója gálát, amelyen az Év csapatát is megválasztják. Szabó és Kozák kettesben és Csipessel, valamint Fazekas-Zurral négyesben is bekerült a top 3-ba, a magyar labdarúgó-válogatotthoz hasonlóan.

Rio 2016: Ez az olimpia a korona! – Kozák Danuta

Mint arról beszámoltunk, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kajaknégyes olimpiai bajnoki címet szerzett 500 méteren a riói olimpián. A bajnokok az M4 Sportnak értékelték a sikert.

Rio 2016: olimpiai bajnok a női kajak négyesünk!

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kajak négyes olimpiai bajnoki címet szerzett 500 méteren!

RIO 2016 – KAJAK-KENU

A RIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – KAJAK-KENU ALOLDAL.

Rio 2016: „Minden adva van, hogy a dobogó felső fokára álljunk”

A női kajak négyesnek néhány hétnyi közös munka is elegendő volt ahhoz, hogy összecsiszolódjon, és a K–4 500 méteres versenyszám esélyese legyen. Az egységet kiforrott technika, gyorsaság, stabilitás és magabiztosság jellemezi – mindez aranyat (is) érhet Rióban.

Kajak-kenu: Kárász lemarad az Eb-ről, Fazekas-Zur a négyesben

Nincs több kiadó hely a magyar kajak-kenusok Európa-bajnoki csapatában. A három női kajakos, Kárász Anna, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta különversenyét a londoni olimpián aranyérmes versenyző nyerte meg, így Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara társaként ő utazhat a jövő hétvégi moszkvai Eb-re. És nagy valószínűséggel majd a riói olimpiára is.

Kajak-kenu: Csipes visszatért és legyőzte Kozákot Szolnokon

Tavalyi eltiltását követően győzelemmel tért vissza kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara. A BHSE világbajnoka szombaton, az idénynyitó szolnoki tájékoztató versenyen legyőzte a szám olimpiai bajnoki címvédőjét, Kozák Danutát.

Kajak-kenu: Douchev-Janics párja elfogadta Fazekas-Zur ajánlatát

Fontos döntéssel a háta mögött kezdte meg a felkészülést a 2016-os idényre az ifjúsági világbajnok Homonnai Luca. A Douchev-Janics Natasával augusztusban 200 méter párosban vb-ezüstérmet szerző tizenhat éves kajakos, feladva a háromszoros olimpiai bajnokkal folytatott közös munkát, az egyéni felkészülésre helyezi a hangsúlyt a következő hónapokban. Ráadásul tavasszal az Egyesült Államokban készül.