Darts: Van Gerwen és Sherrock is búcsúzott, négyen maradtak

Michael Smith és Peter Wright jutott be az elődöntőbe a Grand Slam of Darts negyeddöntőjének második napján Wolverhamptonban. Előbbi Michael van Gerwen, utóbbi Fallon Sherrock ellen győzött szombat este. 

Darts: Elment az esze, vagy mi? – Sherrockról vitáznak

Fallon Sherrock a legjobb nyolc közé jutott az év egyik legrangosabb PDC dartsversenyén, a Grand Slam of Dartson, és a sportágon belül máris vita támadt arról, hogy érdemel-e különleges kiváltságokat a hölgy, akinek jelenleg nincs Pro Tour-kártyája.

Darts: Sherrock már a legjobb nyolc között, Wright lesz az ellenfele

Fallon Sherrock 10–5-re legyőzte Mensur Suljovicot a Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Darts csütörtöki nyolcaddöntőjében, így ott van a legjobb nyolc között. Továbbjutott Peter Wright, Michael van Gerwen és Michael Smith is. 

Darts: Sherrock és Van Gerwen rekordot döntött, Barney kiesett

Szombattól keddig tartottak a csoportküzdelmek a világbajnokságot megelőző egyik utolsó kiemelt tornán, a Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Dartson. A verseny eddigi szenzációja az egyik női résztvevő, Fallon Sherrock szereplése, aki bejutott a legjobb tizenhat közé – nem is akármilyen teljesítménnyel!

Darts: a „királynő” visszatér – Sherrock (is) kijutott a vb-re

A női mezőny képviseletében Fallon Sherrock és Lisa Ashton is kijutott a december 15-én kezdődő londoni PDC-dartsvilágbajnokságra – számolt be róla a sportág első számú szervezete a hivatalos honlapján.

Darts: Van Gerwen újra trófeát nyert, Sherrock a nap hőse

Michael van Gerwen nyerte meg a koppenhágai Viaplay Nordic Darts Masters tornát. A holland a fináléban 11–7-re győzte le Fallon Sherrockot, aki első nőként jutott idáig kiemelt PDC-versenyen.

Darts PL: már csak Van Gerwen hibátlan; Sherrock ikszelt

A világelső Michael van Gerwen nagyon simán legyőzte Daryl Gurneyt a darts Premier League 2020-as idényének 2. állomásán, Nottinghamben.

Két világszervezet harca a vezető pozícióért a dartstáblák mögött

PDC vagy BDO? Sokáig harc volt a dartsban, melyik lesz a vezető világ-szervezet, de mostanára eldőlni látszik. A honi sporttelevíziónak hála az elmúlt hetekben nyomon követhettük mindkettő világbajnokságát – nos, ha nem is volt ég és föld a különbség, sok szempontból már a laikusoknak is szembeötlő. És ha még tudnák, mi zajlik a színfalak mögött!

Darts: Luca Toniék legyőzték Phil Taylorékat – videó

Szombaton a németországi Bonnban rendezték meg a „Promi Darts világbajnokságot”, amelyen ezúttal is profi, illetve amatőr, de ismert, más sportágakban jeleskedő játékosok, vagy közszereplők alkottak vegyes csapatokat, majd feszültek egymásnak.

Darts: újoncok a PL-mezőnyben, Sherrock az egyik „kihívó” – a résztvevők!

Röviddel azután, hogy Peter Wright megnyerte a 2020-as dartsvilágbajnokságot, a PDC nyilvánosságra hozta az idei Premier League-sorozat mezőnyét, melyben két újonc, Glen Durrant és Nathan Aspinall is helyet kapott.

Darts: Fallon Sherrock nem indul a BDO-világbajnokságon

Az angol Fallon Sherrock nem indul a szombaton kezdődő londoni BDO darts-világbajnokság női versenyében.

Darts: Fallon Sherrock indul a World Series állomásain

Fallon Sherrock, a PDC-dartsvilágbajnokságok történetének első női meccsnyertese 2020-ban indulhat a World Series állomásain.

Darts-vb: véget ért a tündérmese, Dobey legyőzte Sherrockot

Chris Dobey 4:2-re legyőzte a PDC-világbajnokság történetének első női meccsnyertesét, Fallon Sherrockot a torna harmadik fordulójában, így a világranglista 22. helyezettje jutott a nyolcaddöntőbe az angol belharcból. Glen Durrant Daryl Gurney-t, Simon Whitlock Mervyn Kinget búcsúztatta.

Darts-vb: Miért ne nyerhetnék világbajnoki címet? – Fallon Sherrock

A Londonban zajló dartsvilágbajnokságon idén eddig minden Fallon Sherrockról szól: az első hölgy, aki a vb-n nyerni tudott egy mérkőzés, sőt, Mensur Suljovic kiejtése után már a másodikat is. A 25 éves dartos a világranglista 11. helyén álló osztrák legyőzése után már azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy akár a világbajnoki címért is tábla elé álljon.

Darts-vb: Fallon Sherrock újabb mesés győzelmet aratott!

Folytatta nagyszerű szereplését Fallon Sherrock a Londonban zajló PDC-világbajnokságon: az angol hölgy dartsozó fordulatos csatában 3:1-re legyőzte a 11. helyen kiemelt osztrák Mensur Suljovicot a szombat késő esti programban a londoni Alexandra Palace-ban, és bejutott a harmadik fordulóba.

Darts-vb: Suljovic felkészült a legnagyobb ellenszélre

Mensur Suljovic osztrák dartsozó tisztában van vele, hogy pokoli hangulat vár rá szombat este a PDC-világbajnokság helyszínén, a londoni Alexandra Palace-ban, ahol Fallon Sherrockkal, a vb történetének első női győztesével találkozik.

Darts: már nincs erősebbik nem, Sherrock ledöntötte a falakat

Sporttörténelmi pillanatnak lehettünk tanúi kedd késő este, amikor megszületett az első női győzelem a Professional Darts Corporation világbajnokságán: az angol Fallon Sherrock 3:2-es szettaránnyal múlta felül honfitársát, Ted Evettset. Szettet már nyertek a hölgyek, vasárnap a japán Szuzuki Mikuru kettőt is, ez azonban már nem csak részsiker. Az alábbiakban ezt próbáljuk – divatos kifejezéssel élve – kontextusba helyezni.

Darts-vb: történelmi női siker, Sherrock bejutott a 2. körbe!

Szenzáció! Fallon Sherrock sikerrel mutatkozott a londoni PDC-dartsvilágbajnokságon, a 25 éves női versenyző 3:2-re legyőzte Ted Evettset.

Darts: a hölgyeknek már egy győzelem is áttörés lenne a PDC-vb-n

Színesíti a 96 játékost számláló világbajnoki mezőnyt, hogy két nő is a tagja, de megdolgoztak érte: Fallon Sherrock a hölgyek számára kiírt brit kvalifikációs küzdelmeket nyerte meg, míg a japán Szuzuki Mikuru a nem britekét, a világ többi nemzetének indulói számára szervezettet.