Uruguay: eltiltottak négy válogatott játékost

Négy uruguayi játékost tiltott el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken, mivel „agresszívan konfrontálódtak” a játékvezetőkkel csapatuk búcsúja után a katari világbajnokságon.

Labdarúgás: a FIFA rekordmennyiségű nemzetközi átigazolásról számolt be

A labdarúgóknál 2022-ben rekordmennyiségű nemzetközi átigazolás történt, közölt adatokat csütörtökön a nemzetközi szövetség (FIFA).

FIFA: kormánya miatt azonnali hatállyal felfüggesztettek egy szövetséget

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján számolt be róla, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Srí Lanka-i Labdarúgó-szövetséget (FFSL). Az indoklás szerint a szervezet 2023. január 14-i ülésén egy harmadik fél – a helyi kormány – indokolatlanul avatkozott be az FFSL végrehajtó bizottságának megválasztásába.

FIFA: Gianni Infantino Davosban a szaúdi vb-ért lobbizott?

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke nagy lobbizásba kezdett, a jelek szerint azért, hogy megágyazzon az olyan világbajnoki rendezéseknek, mint amilyen a katari volt.

Mexikó: jogosulatlanul játszott a középpályás, a FIFA megbüntette a szövetséget

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csaknem 11 ezer dollárra (mintegy 4 millió forintra) büntette meg a mexikói szövetséget, mivel 2021-ben pályára küldte a kettős állampolgársággal rendelkező Alejandro Zendejast, aki jelenleg is tagja az amerikai válogatottnak.

FIFA: egyéves tesztidőszakban ismertetni kell a VAR-döntéseket

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) eseményein a következő egy évben tesztjelleggel a játékvezetők mikrofonon keresztül ismertetik majd a stadionban szurkolókkal és egyben a tévénézőkkel a videobíró (VAR) által vizsgált szituációk után hozott döntéseket.

FIFA-gála: a Nemzeti Sport az olvasók segítségét kéri az év legjobbjainak kiválasztásához

Mint beszámoltunk róla, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján ismertette a Best FIFA Football Awards kategóriáinak szakértők által összeállított jelöltlistáit. Összesen nyolc kategóriában hirdetnek győztest. A hagyományoknak megfelelően idén is a válogatottak szövetségi kapitányainak, csapatkapitányainak, a média képviselőinek voksaiból, valamint a szurkolói online szavazatokból áll össze a végeredmény. Szöllősi György, a szavazáson a magyar médiát képviselő Nemzeti Sport főszerkesztője a saját döntésében is szeretné érvényesíteni a szurkolói szándékot, ezért az olvasók közreműködését kéri: hozzászólásaikkal segítsék lapunk döntését és voksolását!

Labdarúgás: beperelte a FIFA-t a La Liga – sajtóhír

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul a spanyol labdarúgás legfelső két szintjét irányító Nemzeti Professzionális Labdarúgóliga (La Liga) a FIFA 2025-ben esedékes, klubvilágbajnokságot érintő reformja miatt – írta meg saját forrásaira hivatkozva az AS.

Puskás Award: FIFA has cleared up an error pointed out by NS

On Thursday, we wrote that FIFA had announced the nominees for the 2022 Puskás Award. We noticed a serious error in the rules attached to the relevant page: four candidates did not fit into the time frame indicated. We asked the organization how this was possible - in the reply we received, they acknowledged the error and corrected it in the rulebook.

Videók: melyik játékos érdemelné meg a Puskás-díjat? Szavazzon!

Csütörtökön megírtuk, hogy a FIFA közzétette a 2022-es Puskás-díj jelöltjeit. Mario Balotelli, Kylian Mbappé és Richarlison mellett Théo Hernandez és három női játékos gólja is bekerült a legszebbek közé. A FIFA honlapján február 3-ig lehet szavazni, a három legtöbb voksot kapó gólból egy szakmai testület (a FIFA-legendák) választja ki a legszebbet. Ön kinek adná a díjat?

Puskás-díj: a FIFA tisztázta hibáját, amire az NS hívta fel a figyelmét

Csütörtökön megírtuk, hogy a FIFA közzétette a 2022-es Puskás-díj jelöltjeit. A vonatkozó oldalhoz mellékelt szabályzatban súlyos hibára lettünk figyelmesek: az ott megjelölt, vonatkozó határidőbe négy jelölt találata sem fért bele. Megkérdeztük a szervezetet, ez hogyan lehetséges – a kapott válaszlevélben elismerte a hibát, és a szabálykönyvben is javította azt.

FIFA: Messi, Mbappé, Modric, Haaland, Benzema? Ők lehetnek az év legjobbjai

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján ismertette a Best FIFA Football Awards kategóriáinak jelöltjeit. A szurkolók összesen nyolc kategóriában szavazhatnak a jelöltekre (férfi és női játékosok, férfi és női edzők, férfi és női kapusok, Puskás-díj és a legjobb szurkoló).

Puskás-díj: Richarlison, Balotelli és Mbappé is az idei jelöltek között

Mario Balotelli, Kylian Mbappé és Richarlison mellett Théo Hernandez és három női játékos gólja is bekerült a 2022-es Puskás-díj jelöltjei közé. A FIFA honlapján február 3-ig lehet szavazni, a három legtöbb voksot kapó gólból egy szakmai testület (a FIFA-legendák) választja ki a legszebbet.

Puskás-díj: ma jelenti be a FIFA a jelölteket, hamarosan indul a szavazás

Csütörtökön jelenti be a FIFA, mely tíz gól közül kerül ki az idei Puskás-díjas találat. Az internetes szavazás meg is indul a bejelentést követően, és február 3-ig tart.

Vb 2026: új lebonyolítási rendszer, furcsa ötletek színesíthetik a tornát

Az már biztos, hogy a korábbi 32 helyett 48 csapatos mezőny vág neki a 2026-os világbajnokságnak, minden más kapcsán rengeteg a kérdőjel az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó által közösen rendezendő tornán.

Gyász: a FIFA elnöke visszautasítja a Pelé temetésén készült szelfi miatt kapott kritikát

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke megvédte magát azokkal a kritikákkal szemben, amelyeket a kedden végső nyugalomra helyezett Pelé ravatala közelében készített szelfi miatt kapott.

FIFA: azt kérték, tartsanak világszerte gyászszünetet Pelé emlékére

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) arra kérte a futballsorozatok szervezőit világszerte, hogy a soron következő mérkőzéseken egyperces néma csenddel adózzanak a sportág és a sportvilág csütörtökön elhunyt legendás brazil alakja, Pelé emléke előtt.

Oroszország: napirenden az átlépés az UEFA-ból az ázsiai szövetségbe

Az Orosz Labdarúgó-szövetség ma (pénteken) tárgyal arról, hogy kilépjen az UEFA-ból, és kérje felvételét az ázsiai szervezetbe (AFC) – írja a TASZSZ nyomán a Kicker.

Vb 2022: a vb-trófeával pózolt a sztárséf, eljárást indított ellene a FIFA – videók

Nusret Gökce, ismertebb nevén Salt Bae török sztárséf a múlt vasárnapi vb-döntő egyik legnagyobb botrányát okozta azzal, hogy a meccset követően ő is együtt ünnepelt az argentin játékosokkal, stábbal, s fotózkodott a trófeával, amit több alkalommal is a kezébe vett. Utóbbi rengeteg szurkolóból ellenérzést váltott ki, most pedig a FIFA is eljárást indított.   

FIFA-világranglista: a magyar válogatott továbbra is a 36.

A magyar válogatott továbbra is a 36. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet a vasárnap befejeződött katari világbajnokságon győztes Argentína előtt.


Kézilabda Eb: Tudta-e?