Vb 2022: a FIFA kijelölte a játékvezetőket, Kovács István is a névsorban

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kijelölte az idei katari világbajnokság játékvezetői keretét. A 36 fős névsorban a Nagykárolyban született magyar játékvezető, Kovács István is helyet kapott – írja a FIFA honlapja.

Labdarúgás: FIFA-diplomás lett a Groupama Aréna vezérigazgatója

FIFA-diplomát szerzett Igaz András, a Groupama Aréna és az MVM Dome üzemeltetéséért felelős Sportfive vezérigazgatója, aki több világsztárral együtt vett részt az oktatáson.

E-sport: jövőre már nem FIFA néven fog polcokra kerülni a legnépszerűbb futballjáték

30 év után jövőre véget ér a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a videojáték-ipar vezető cége, az Electronic Arts együttműködése. Utóbbi bejelentette, hogy 2023-tól nem FIFA, hanem EA Sports FC címmel fogja kiadni a nagy népszerűségnek örvendő futballjátékát – számolt be róla a BBC.

Vb 2022: a chileiek szerint jogosulatlanul szerepelt egy ecuadori

A Chilei Labdarúgó-szövetség (FFC) a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordult, mert álláspontja szerint jogosulatlanul szerepelt egy játékos az ecuadori válogatottban a november 21-én kezdődő katari világbajnokság selejtezősorozatában.

Vb 2022: Szenegált és Nigériát is megbüntette a FIFA

A márciusi világbajnoki selejtezőkön történtek miatt Szenegált és Nigériát is pénzbírsággal, valamint zárt kapus büntetéssel sújtotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – írja az MTI.

FIFA, UEFA: Blatter és Platini júniusban áll bíróság elé

Júniusban áll bíróság elé Svájcban Joseph Blatter és Michel Platini, a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) korábbi elnöke.

Vb 2022: 100 perces meccsek? A FIFA reagált!

Hivatalos közleményt adott ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), miután a nemzetközi sportsajtón végigfutott a hír, hogy változhat a 2022-es világbajnokságon a mérkőzések játékideje.

Vb 2022: lehet, nem 90 percesek lesznek a meccsek – sajtóhír

Meglehetősen érdekes hírrel állt elő több olasz lap is: a hírek szerint a FIFA azt tervezi, hogy megnyújtja a 2022-es világbajnokságon a mérkőzések játékidejét.

FIFA: Michel Platini beperelte Gianni Infantinót

A Juventus és a francia válogatott egykori legendája, a korrupciós botrányba belebukott korábbi UEFA-elnök Michel Platini befolyással való visszaélés gyanújával feljelentette az FIFA-t jelenleg irányító Gianni Infantinót – írja a Football Italia.

Vb 2022: jegyértékesítés – elindult a második szakasz

Elindult kedden a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza – írja a Magyar Távirati Iroda.

FIFA: Oroszország tag maradt, az orosz is hivatalos nyelv lett

Jóllehet Oroszországot kizárták az idei labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőjéből, válogatottjait és klubcsapatait pedig kitiltották a sportági eseményekről, tagságát ugyanakkor – ukrajnai háborúja ellenére – megtarthatta a nemzetközi szövetségben (FIFA).

FIFA: a szervezet nem javasolja a kétévenkénti vb-rendezést

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 72., dohai kongresszusán Gianni Infantino elnök megnyitójában azt mondta, hogy az általa irányított szervezet nem javasolta a kétévenkénti világbajnokságok megrendezését – közölte az MTI.

Vb 2022: Németország a második kalapban – sorsolási információk

A FIFA április 1-jén pénteken elkészíti a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását. Íme, minden fontos információ a sorsolásról!

Vb 2022: Nevetségesnek találom, hogy Katarban kell játszanunk – Van Gaal

A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal nevetségesnek találja, hogy Katarban lesz a 2022-es világbajnokság – írja az ESPN.

Oroszország: Csercseszov is aláírta a kizárás ellen tiltakozó levelet

A szovjet és az orosz labdarúgás jelenlegi és korábbi neves játékosai is aláírták azt a nyílt levelet, amelyet a FIFA elnökének, Gianni Infantinónak és az UEFA elnökének, Aleksander Ceferinnek címeztek az orosz válogatott kizárása ellen tiltakozva.

UEFA, FIFA: a CAS fenntartja az orosz klubcsapatok európai felfüggesztését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) továbbra is vizsgálja az ügyet, de egyelőre fenntartja az orosz klubcsapatok felfüggesztését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) versenysorozataiban. Az orosz válogatottról egyelőre nem döntött a grémium – írja az MTI.

FIFA 22: meglepetés? Ő lett az EA-nél a hónap legjobbja a Serie A-ban

Az EA Sports Ruszlan Malinovszkijt választotta meg az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) február hónap legjobb játékosának – hívta fel a figyelmet az esport1.hu.

Vb 2022: a lengyelek játék nélkül továbbjutottak – hivatalos

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) júniusra halasztotta az ukrán válogatott vb-pótselejtezőjét, míg a lengyel csapat játék nélkül továbbjutott az elődöntőből az orosz együttes kizárása miatt – számolt be róla az MTI.

FIFA, UEFA: az oroszok a CAS-tól kérik a szankciók felfüggetsztését

Az Orosz Labdarúgó-szövetség azt kéri a nemzetközi Sportdöntőbíróságtól (CAS), hogy függessze fel a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) szankcióit, azaz a végső döntés meghozataláig az orosz válogatottak és klubcsapatok indulhassanak a nemzetközi sorozatokban – írja a Magyar Távirati Iroda.

FIFA: június 30-ig bárhová aláírhatnak az oroszországi légiósok

A profi futballisták nemzetközi szakszervezetének (FIFPro) korábbi kérésére a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben reagált, melyben bejelentette, hogy az oroszországi játékosok és edzők az idény végeztéig bárhová aláírhatnak.


Kézilabda Eb: Tudta-e?