Sakk: a FIDE elnöke szerint a csalás a sportág modern problémája

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) orosz elnöke, Arkagyij Dvorkovics szerint a csalás valóban probléma a modern sakkban, de elsősorban az online játékhoz kapcsolódik.

Sakk: kínai siker a női világbajnok-jelöltek első tornáján

A kínai Lej Ting-csie nyerte a női sakkvilágbajnok-jelöltek első tornáját, amelyet Monte-Carlóban rendezett meg a sportág nemzetközi szövetsége (FIDE).

Sakk: Nyepomnyascsij és Ting Li-zsen vívja a vb-döntőt

Végleges, hogy az orosz Jan Nyepomnyascsij és a kínai Ting Li-zsen vív meg a sakkvilágbajnoki trónért, miután a jelenlegi világbajnok norvég Magnus Carlsen nem vállalta a címért kiírt páros mérkőzést – írja a Magyar Távirati Iroda.

Női sakk Grand Prix : Lagno nyerte az első tornát

Az orosz Jekatyerina Lagno sikerét hozta a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) körmérkőzéses rendszerű női Grand Prix-sorozatának első versenye, amelynek a Nurszultánról Asztanára visszanevezett kazah főváros adott otthont.

Sakk: így vette át Szabó László a FIDE zászlaját Chennaiban

Az indiai Chennaiban megtartott sakkolimpia záróünnepségén a Magyar Sakkszövetség elnöke, Szabó László átvette a nemzetközi szervezet, a FIDE zászlaját, 2024-ben ugyanis Magyarország lesz a következő sakkolimpia házigazdája.

Sakk: újraválasztották a FIDE orosz elnökét

Arkagyij Dvorkovicsot vasárnap újraválasztották a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnökének.

Sakk: a FIDE-elnök reméli, Carlsen hajlandó lesz játszani világbajnoki címért

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) orosz elnöke bízik benne, hogy a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsen hajlandó lesz kiállni a jövő évi címvédő páros mérkőzésre a világbajnokjelöltek jelenleg is zajló tornájának győztesével.

Sakk: negyedmillió euró a tét a női világbajnokjelölteknél

Minden korábbinál nagyobb pénzdíjért, 250 ezer euróért ülnek asztalhoz idei tornájukon a női sakkvilágbajnok-jelöltek a nemzetközi szövetség (FIDE) döntése nyomán.

Sakk: az oroszok az év végéig játszhatnak FIDE-zászló alatt

Az orosz és fehérorosz sportolók egyéniben továbbra is indulhatnak bármely sakkviadalon, de továbbra sem a saját országuk színeiben, hanem semleges státuszban, a nemzetközi szövetség (FIDE) zászlaja alatt.

Sakk: vezető orosz nagymesterek hagyják el a hazájukat

Az orosz–ukrán háború miatt jó néhány vezető orosz sakkozó döntött úgy, hogy a továbbiakban nem kívánja képviselni Oroszországot, és vagy a nemzetközi szövetség (FIDE), vagy más nemzet zászlaja alatt folytatja pályafutását – írta meg az egyik legnevesebb szaklap, a ChessBase internetes oldala.

Sakk: visszalépett Rapport egyik riválisa a GP-sorozatban

Dmitrij Andrejkin nem indul a sakkozók Grand Prix-sorozatának utolsó állomásán Berlinben, miután személyes okokra hivatkozva visszalépett a hétfőn kezdődő tornától – jelentette be a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE). Ezzel tovább javult Rapport Richárd amúgy is kifejezetten nagy esélye a világbajnokjelölti tornára.

FIDE: úgy tűnik, az oroszok a sakkolimpiát is elfelejthetik

A nemzetközi szövetség (FIDE) a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, hogy visszavonásig felfüggeszti a fehérorosz és az idén nyáron esedékes sakkolimpián favoritnak számító orosz csapatot, amely így nem vehet részt a szervezet által rendezett versenyeken.

Sakkolimpia: India kapta meg a rendezési jogot

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) keddi bejelentése értelmében Indiában rendezik az idei sakkolimpiát.

Sakk: nem rendezik meg az olimpiát Oroszországban

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) biztosan nem rendezi meg Moszkvában a nyárra tervezett sakkolimpiát – áll a szövetség pénteki közleményében.

Sakkolimpia: a hazai szövetség aláírta a szerződést a budapesti rendezésről

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE), a Nemzeti Sportügynökség és a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) szerdán ünnepélyes keretek között aláírta a szerződést a 2024-es budapesti, 45. sakkolimpia megrendezéséről – számolt be róla az MTI.

Sakk: a FIDE kártérítést követel Fehéroroszországtól

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) anyagi jóvátételt követel Fehéroroszországtól, amiért visszalépett a világkupa lebonyolításától.

Sakk: online női világtornát rendeznek gyorssakkban

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) online világtornát hirdetett meg a nőknek gyorssakkban, 64 ezer dolláros nyereményalappal – írja az MTI.

Sakkolimpia: a FIDE támogatja Magyarország pályázatát

Az Európai Sakk Unió és a kontinens sakkvezetői is támogatják, hogy Magyarország rendezze meg a 2024-es a sakkolimpiát. A nemzetközi szövetség (FIDE) vasárnap dönt a pályázatról.

Sakk: a Mikulás hozhatja Budapestnek a 2024-es olimpiát

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) december 6-i online kongresszusán várhatóan Budapestnek adja a 2024-es sakkolimpia rendezését.

Sakk: a férfiaknál Carlsen, a nőknél Lagno győzött a FIDE online tornáján

A férfiaknál a világbajnoki címvédő norvég Magnus Carlsen, a nőknél az orosz Jekatyerina Lagno nyerte a nemzetközi szövetség (FIDE) által kiírt és 30 ezer euróval dotált online villámsakktornát, amelyet péntektől vasárnapig rendeztek meg mindkét nemnél tíz résztvevővel.


Kézilabda Eb: Tudta-e?