Kosárlabda: az MKOSZ letesztelteti a férfi és a női NB I teljes mezőnyét

A magyar férfi kosárlabda-válogatott koronavírusos esete miatt új módszert vezetett be a nemzetközi szövetség, amely kapcsán az MKOSZ úgy döntött, saját költségén letesztelteti a női és a férfi NB I-es klubokat – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Női kosár Euroliga: széles összefogással valósul meg a soproni „buborék”

Az elitsorozat első csoportkörét Sopron rendezheti, az esemény fontos tesztje lesz annak, hogy Magyarország képes-e megfelelni a buborék elvárásainak.

Kosár: a férfiak Szlovéniában, a nők Hollandiában Eb-selejtezőn

A magyar szövetség (MKOSZ) csütörtöki tájékoztatása alapján a férfi kosárlabda-válogatott szlovéniai, míg a női csapat hollandiai „buborékban” folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Női kosár Euroliga: a Bourges ellen kezd a Sopron

A francia Bourges ellen kezdi meg a női kosárlabda Euroliga átszervezett idényét a Sopron Basket.    

Kosárlabda: Hanga Ádám bekerült a FIBA álomötösébe

Hanga Ádám az Európa-bajnokságok legjobbjai közé került a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség európai szekciója (FIBA Europe) által szervezett internetes szavazáson.

Kosár: lefújták mindhárom európai kupasorozatot

Az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) befejezettnek nyilvánította mindhárom kupasorozatát, és döntött az Európa-bajnoki selejtezők folytatásáról.

Férfi kosár BL: rendhagyó módon fejezik be az idényt

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) hivatalos honlapján közölte, hogy a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírását ősszel fejezik be, méghozzá egy minitorna keretében.

Kosárlabda: elhunyt a FIBA korábbi főtitkára

Kilencvennégy éves korában, pénteken elhunyt Boriszlav Sztankovics, a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) korábbi főtitkára. Halálának okát nem közölték.

Kosár: a nemzetközi szövetség minden sorozatot felfüggeszt

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) hivatalos közleményben jelezte, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt minden sorozatot felfüggeszt, így sem válogatott mérkőzéseket, sem nemzetközi kupameccseket nem rendeznek.

Női kosár: döntött a FIBA, meccs nélkül kikapott a Sopron!

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség döntött, 20–0-s különbséggel az olasz Schiónak ítélte meg a Sopron elleni mérkőzést, mert a magyar csapat nem állt ki.

Kosár: az NBA korábbi vezére nekiment a FIBA-nak az USA vb-kiesése után

David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi első embere nekiment a nemzetközi szövetségnek (FIBA) az Egyesült Államok szerdai vb-kiesése után.

Kosárlabda: megvan a nemzetközi szövetség új elnöke

A mali Hamane Niang lett a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) elnöke.

Kosárlabda: nem leszünk társrendezők a 2021-es Eb-n

Magyarország nem rendezhet Európa-bajnoki mérkőzéseket férfi kosárlabdában 2021-ben – erről hétfőn döntött Münchenben a FIBA, amely a hét pályázó ország közül négynek adott jogot arra, hogy házigazda legyen.

Jók az esélyeink a 2021-es férfi kosár Eb társrendezői helyére

A FIBA Europe vezérkarának magyar tagját, Bodrogváry Ivánt kérdeztük a kosárlabda belharcairól, az elpasszolt marketingjogokról és a férfi Európa-bajnokság megrendezésének esélyéről.

FIBA NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2019

A 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokságot a FIBA égisze alatt június 27. és július 7. között rendezték meg Szerbiában és Lettországban 16 válogatott, közte a magyar nemzeti csapat részvételével. Az Európa-bajnokság első hat helyezettje jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az olimpiai kvalifikációs tornán.

Kosár: Bodrogváry Iván a FIBA Europe végrehajtó bizottságában

Bodrogváry Iván bekerült a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség európai tagszervezetének (FIBA Europe) végrehajtó bizottságába.

Férfi kosár Eb: Budapest csoportmeccsek helyszíne lenne 2021-ben

Magyarország pályázik a 2021-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportküzdelmeinek a megrendezésére, a mérkőzéseknek a budapesti Papp László Sportaréna adhat otthont.

Gyász: elhunyt a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség főtitkára

A Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia alatt elhunyt Patrick Baumann, a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) főtitkára, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja.

Gyász: meghalt Cziffra Mihály, az MKOSZ örökös tagja

Életének 88. évében elhunyt Cziffra Mihály kosárlabdaedző, nemzetközi játékvezető, FIBA-komisszár, a sportág magyarországi Halhatatlanok Csarnoka és az MKOSZ örökös tagja.

Férfi kosár: végre mi is felkerültünk a világranglistára

Megújult a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) világranglistája, így a magyar férfi válogatott felkerült rá, s a 41. helyen áll.