F1: a pole pozíciós Strollt is beidézték a sportfelügyelők

Lance Stroll szerezte meg a pole pozíciót az F1-es Török Nagydíj őrült időmérőjén, ám nem kizárt, hogy elveszti az elsőségét, hiszen a sportfelügyelők több pilótatársa mellett őt is vizsgálják.

F1: Lehetne másképp is – Leclerc, Verstappen és Vettel a büntetőpontokról

Max Verstappen, Sebastian Vettel és Charles Leclerc egyetért abban, hogy a Formula–1 nem megfelelően alkalmazza a büntetőpontok kiosztását.

F1: Hamilton nagyon közel került az egyfutamos eltiltáshoz

Lewis Hamilton a rossz helyen elvégzett próbarajtjai miatt részesült időbüntetésben az Orosz Nagydíj versenyén, s kapott mellé két büntetőpontot is, aminek eredményeképp nagyon közel került az egyfutamos eltiltáshoz.

WTCR: a Hyundai bekeményített, Micheliszék nem indulnak

A túraautó-világkupában szereplő Hyundai bejelentette, hogy nem indíja el autóit a hét végén a Nürburgringen. Ez azt jelenti, hogy a bajnoki címvédő Michelisz Norbert sem áll rajthoz.

F1: a partimód betiltása megmenti a Ferrarit a hazai blamától?

A második állomásához érkezik a Formula–1 2020-as idényének harmadik tripla hétvégéje, a helyszín Monza, ahol egy korszak ér véget. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által bevezetett direktíva értelmében ugyanis a csapatok a hétvégén már nem játszadozhatnak a különféle motormódokkal, így a várakozások szerint sokkal szorosabb csata alakulhat ki az időmérőn. A favoritnak azonban továbbra is a Mercedes tűnik a sebesség templomában, ahol a Renault akár az első dobogóját is megcélozhatja, míg a Ferrari a spáinál is nagyobb mélységekbe merülhet.

F1: az FIA újratervezi a szuperlicencrendszert

A koronavírus-járvány miatt újratervezi a szuperlicencrendszert a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA).

F1: Hamilton és Verstappen nagy csatáját hozhatja a spái eső

A Formula–1 2020-as idénye a harmadik tripla hétvégéjének első állomáshoz érkezett: a helyszín Spa-Francorchamps, ahol a mercedeses jövőjét illetően továbbra is hallgató Toto Wolff szerint befejezetlen ügye van a csapatának. Az „ezüstnyilak" ugyanis legutóbb 2017-ben tudtak diadalmaskodni Belgiumban, ahol a mostani versenyhétvégére végig hűvös és esős időt jósolnak, ami nagy ütközetet vetít előre Lewis Hamilton és Max Verstappen között.

F1: A motormódok tiltása erősebbé tesz minket a versenyen – Wolff

Sajtóértesülések szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) úgy határozott, hogy további egy hétvégét biztosít a csapatoknak a felkészülésre az időmérős motormódok betiltása előtt, így a változtatás az Olasz Nagydíjon léphet hatályba. A Mercedest irányító Toto Wolff nem tart a módosítástól, szerinte kontraproduktív is lehet, hiszen a W11-es még gyorsabbá válhat a versenyeken.

F1: mindenki aláírta az új Concorde-egyezményt – hivatalos

A Formula–1 vezetősége és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan bejelentette, hogy valamennyi csapat aláírta az új Concorde-egyezményt.

F1: Az FIA le akar minket lassítani – Hamilton

Egyre biztosabb, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a most hét végi Spanyol Nagydíjat követően betiltja az időmérős motormódok használatát. A vb-éllovas Lewis Hamilton tudja, a Mercedes veszíteni fog a tempójából, nem érzi úgy azonban, hogy a szabálymódosítás a várt hatást fogja kiváltani.

F1: a McLaren visszalépett; a Ferrari megerősítette a fellebbezését

A Ferrari és a Renault megerősítette, hogy fellebbezni kíván a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Racing Point-ügyében hozott döntése ellen, míg a McLaren visszalépett.

F1: folytatódik a Racing Point-ügy – két csapat fellebbezett

A Ferrari és a McLaren péntek este megerősítette, fellebbez a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Racing Point-ügyben hozott döntése ellen.

F1: bajban a Racing Point, döntés született a másolás ügyében – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) péntek délelőtt hivatalos közleményben tudatta, hogy helyt adott a Renault óvásainak, és pontlevonással, valamint pénzbírsággal sújtotta a Racing Pointot.

F1: Minden részlet a helyén – interjú Jean Todttal, az FIA elnökével

Sikeres navigátor, sikeres csapatfőnök a terepraliban, a raliban, a Formula–1-ben, és a Nemzetközi Automobil-szövetség valaha volt egyik legerősebb kezű elnöke. Az autósport Jean Todt életének szerves része – és ő minden fejezetét egyformán élvezte.

Salgó rali: Jean Todt FIA-elnök is ellátogatott a versenyre

Jean Todt, a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) elnöke személyesen tekintette meg a helyszínen a rali országos bajnokság idénynyitó futamának, a Salgó ralinak az előkészületeit, és részt vett a verseny rajtceremóniáján is.

Magyar Nagydíj: A Formula–1 reményt ad – Palkovics László

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton a Hungaroringen találkozott Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökével, valamint Chase Careyvel, a nemzetközi jogtulajdonos Formula One Group vezérigazgatójával.

F1: a Red Bull a hungaroringi éjszakában is az autón dolgozott

A Red Bull a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein nyújtott rossz teljesítmény után túlórázott a Hungaroringen, így máris elhasználta az egyik „dzsókerét". 

F1: Az elnöki tevékenységem értékelését meghagyom másoknak – Todt

Jean Todt, a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) elnöke azt mondta, izgalmas tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt tizenegy évben, amióta vezeti a szervezetet, de elnöki tevékenységének értékelését meghagyja másoknak.

F1: a Renault óvott, zár alatt a Racing Point alkatrészei

A Stájer Nagydíj után óvást nyújtott be a Renault a Nemzetközi Automobil-szövetségnél (FIA), mert továbbra is úgy véli: a Racing Point lemásolta a Mercedes tavalyi konstrukcióját, továbbá tiltott információcserének köszönhetően sikerült annyira jól az RP20-as. Az FIA úgy találta, a Renault óvása megalapozott, vizsgálatra érdemes, és ebbe bevonta a Mercedest is.

F1: Hamilton rajtbüntetést kapott az Osztrák Nagydíjra – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) nem sokkal az F1-es Osztrák Nagydíj rajtja előtt három rajthelyes büntetéssel sújtotta a szombaton a második helyet megszerző Lewis Hamiltont.