F1: Pérez elnapolná Verstappen csúcsdöntését, és először nyerne Mexikóban

Nincs megállás, szünet nélkül folytatódik a 2022-es Formula–1-es világbajnokság, a 19. állomás Mexikóváros, ahol a 22. Mexikói Nagydíjat rendezik meg. Noha Max Verstappen után a Red Bull is bebiztosította a címét, és a legfontosabb kérdések már eldőltek idén, a holland egy újabb sikerrel történelmet írhat vasárnap, és a csapat is fontos mérföldkőhöz érhet, miközben Sergio Pérez azon lesz, hogy meghiúsítsa a csapattárs sikerét, és megszerezze Mexikó első hazai győzelmét.

F1: Verstappen utolérheti Schumacheréket; a Red Bull bajnok lehet Austinban

Egy szabad hétvége után folytatódik a 2022-es Formula–1-es bajnokság, a 19. állomás Austin, ahol a 43. Amerikai Nagydíjat rendezik meg. Noha Max Verstappen újra felülhetett a sportág trónjára, a csapatbajnoki cím sorsa még nem dőlt el, hiszen a Red Bullnak most hétvégén lesz először lehetősége lezárni a csatát. Az időzítés ugyanakkor nem nagyon lehet rosszabb, hiszen a költségvetési botrány továbbra sem ült el, már biztos, hogy az alakulat túllépte a határt. 

F1: a Red Bull 2021-ben átlépte a költségvetési határt – hivatalos

A Red Bull és az Aston Martin az elmúlt idényben megsértette a költségvetési korlátozásra vonatkozó szabályt – állapította meg a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA).

F1: Verstappen megvédi vb-címét a Honda hazai nagydíján?

Nincs megállás, szünet nélkül folytatódik a 2022-es Formula–1-es világbajnokság, a 18. állomás Szuzuka, ahol a 36. Japán Nagydíjat rendezik meg. Noha múlt héten elmaradt a bajnokavatás, a Red Bull már Szingapúr előtt is arról beszélt, hogy jobban örülne, ha Max Verstappen a Honda hazai versenyén ünnepelhetne, és a hollandnak minden esélye meg is van rá, hogy megvédje címét vasárnap. A költséghatárral kapcsolatban kirobbant botrány ugyanakkor némileg beárnyékolhatja a „koronázást”...

F1: az FIA egyelőre tagadja, hogy a Red Bull szabályt szegett volna

Az utóbbi napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a tavalyi idényben melyik csapatok lépték át a költségkeretet. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) viszont minden ehhez kapcsolódó információt tagadott, és közölte, hogy az ügyben hétfőn hoz döntést.

F1: a Red Bull szabályt sértett Verstappen bajnoki évében – sajtóhír

Olasz és német sajtóértesülések szerint a Red Bull és az Aston Martin is szabályt szegett a költséghatár átlépésével a 2021-es Formula–1-es idényben.

F1: rekordszámú futam a jövő évi versenynaptárban – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalos honlapján kedd délután megjelent a 2023-as Formula–1-es idény hivatalos versenynaptára, amelyben rekordszámú, 24 verseny kapott helyet: a Magyar Nagydíj jövőre július 23-án lesz, és utána következik a belga futam, ami azt jelenti, hogy – dátum szerint nézve – soha ilyen korán nem rendeztek még Magyar Nagydíjat, mint amilyet 2023-ban fognak rendezni.

F1: az FIA elnöke szerint „jó úton haladnak” a magyar szövetséggel

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökének tavaly decemberben megválasztott Mohammed ben Szulajem szerint a szervezet „jó úton halad” a Magyar Nemzeti Autósport-szövetséggel (MNASZ) zajló közös munkával, ugyanakkor jelezte, mindkét fél számára „sok még a teendő”.

F1: távozott az FIA kötelékéből a korábbi versenyigazgató

Nem dolgozik tovább a Nemzetközi Automobil-szövetségnél (FIA) Michael Masi, korábbi Formula-1-es versenyigazgató, aki visszaköltözik Ausztráliába. 

Formula–E: rekordhosszúságú lesz a 2023-as versenynaptár

Bár néhány versenyhétvége helyszínéről csak később tesznek bejelentést, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsa jóváhagyta a Formula–E kilencedik idényének versenynaptárát.

WTCR: idén sem versenyez a mezőny Ázsiában – hivatalos

A koronavírus-járvány miatt ebben az évben sem rendezik meg a túraautó-világkupa (WTCR) ázsiai versenyhétvégéit – olvasható a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsának legfrissebb közleményében.

F1: a Red Bull mindent visz Kanadában is, vagy közbeszól az eső?

Szünet nélkül folytatódik a 2022-es Formula–1-es bajnokság, a kilencedik állomás Montreal, ahol az 51. Kanadai Nagydíjat rendezik meg. A vb-éllovas Max Verstappen kihasználva a rivális, Charles Leclerc újabb kiesését, több mint egy futamgyőzelemnyire növelte az előnyét az egyéni összetettben, így a Ferrarinak minél hamarabb vissza kell vágnia, ha nem akar még inkább leszakadni. 

F1: mindkét versenyigazgató covidos lett, de nincs veszélyben a Miami GP

A Sky Sports információi szerint az idén februárban a távozó Michael Masi helyére érkezett mindkét F1-es versenyigazgató legutóbbi koronavírustesztje pozitív lett, ám ez egyelőre nem veszélyezteti a jövő hét végén esedékes első Miami Nagydíj megrendezését, annak ellenére sem, hogy Eduardo Freitasnak és Niels Wittichnek nincs hivatalosan kijelölt helyettese.

FIA: lelőtte magát a korábbi elnök, miután megtudta, hogy rákos

Tavaly májusban beszámoltunk róla, hogy életének 82. évében elhunyt Max Mosley, egykori brit autóversenyző, a March Formula–1-es istállójának alapítója és csapatfőnöke, valamint 1993 és 2009 között a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke. Halálának oka akkor még nem volt ismert, mostanra azonban befejeződött a rendőrségi nyomozás, s kiderült: öngyilkosság történt.

F1: változatlanul folytatódik a Szaúdi Nagydíj programja – hivatalos

A Formula–1 vezetősége, valamint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a rakétatámadás ellenére az eredeti terveknek megfelelően folytatódik a Szaúdi Nagydíj programja. A történtekkel kapcsolatban az F1-es pilóták érdekvédelmi szervezete (GPDA) is kiadott nyilatkozatot.

F1: fennállt a bojkott lehetősége – a versenyzők 4 órán át vitáztak Dzsiddában

Noha a Formula–1 vezetősége, valamint a Szaúdi Nagydíj szervezői már péntek este hivatalosan bejelentették, hogy a dzsiddai rakétatámadás után változatlanul folytatódik a hétvége programja, a versenyzők között a jelek szerint már nem volt ilyen nagy az egyetértés – több mint négy órán keresztül vitáztak és a bojkott lehetősége is fennállt.

F1: beismerte az FIA, hogy hibás döntés született a szezonzárón

Hivatalos közleményt adott ki a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA), melyben elismeri, az akkori versenyigazgató, Michael Masi hibás döntést hozott a tavalyi szezonzáró végén.  

F1: változtattak a biztonsági autós szabályon a botrányos idényzáró után

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) több ponton is módosította az idei sportszabályzatot, melynek értelmében többek között változtak a biztonsági autós újraindításokra vonatkozó előírások

F1: az FIA pontosította az orosz versenyzőkre vonatkozó előírásokat

Nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) az orosz, illetve fehérorosz sportolókra vonatkozó szabályait. Emellett figyelmeztette a versenyzőket, hogy továbbra is lehetősége van megvonni tőlük a versenyeken való indulás jogát. 

Autósport: ki is tiltotta az oroszokat az FIA, meg nem is...

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökének kezdeményezésére összehívott rendkívüli ülésen döntés született az orosz-ukrán háború miatt. Az orosz és fehérorosz csapatok nem vehetnek részt a nemzetközi szövetség által szervezett versenyeken, de a versenyzők bizonyos feltételek teljesítése mellett rajthoz állhatnak.


Kézilabda Eb: Tudta-e?