FFT: Megjelent a FourFourTwo magazin magyar kiadásának búcsúszáma!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 146., avagy 2022. májusi száma – amely egyben a 2010 óta megjelenő magyar kiadás búcsúszáma is!

FFT: A futball legnagyobb kóklere – Carlos Henrique, a Császár

Két évtizeden át élte a profik földrészeket járó álomvilágát, pedig egy labdát is alig képes odébb gurítani. A FourFourTwo bemutatja a brazil szabadúszót, aki minden cselt bevetett, hogy rászedje klubjait, edzőit, csapattársait és szurkolóit.

FFT: Éric Cantona, a forradalmár zseni, aki visszahelyezte az MU-t a futballtérképre – 2. rész

Akkoriban nem úgy intézték a dolgokat, ahogyan Éric Cantona, de ma sem úgy szokták. A francia csatár körül rendszeresek voltak a balhék, mégsem sok mindenkinek volt hozzá hasonló aurája a futballtörténelem során. Éppen harminc éve kezdte meg tündöklését Angliában. 2. rész.

FFT: Éric Cantona, a forradalmár zseni, aki visszahelyezte az MU-t a futballtérképre – 1. rész

Akkoriban nem úgy intézték a dolgokat, ahogyan Éric Cantona, de ma sem úgy szokták. A francia csatár körül rendszeresek voltak a balhék, mégsem sok mindenkinek volt hozzá hasonló aurája a futballtörténelem során. Éppen harminc éve kezdte meg tündöklését Angliában. 1. rész.

FFT: Futballista a szomszédod? Véged van!

Guminők, megszökött tevék és Vinnie Jones esete a baseballütővel... A FourFourTwo összeszedte a 10 legidegesítőbb futballistaszomszédot.

FFT: Nekünk kellett volna a döntőt játszanunk Franciaországban! – Pierre van Hooijdonk

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Pierre van Hooijdonk válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire. Őrültebb volt, mint Di Canio? Megbánta, hogy sztrájkolt a Forestnál? Mi baja volt Van Persie-vel? Tényleg lehetnének a macskák is edzők? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a korábbi holland csatársztár.

FFT: tiszavirágzás – a Tiszakécske egyetlen idénye az NB I-ben

A Palingenia longicauda, vagyis a tiszavirág a kérészek rendjébe tartozó 8–12 centis, színpompás rovar. Párzáskor ellepi a Tisza vízfelszínét, amely olyan, mintha virágozna abban a néhány napban. Közismerten rövid életű. A Tiszakécske sem töltött el hosszú időt az NB I-ben, egyetlen idény jutott neki, az 1997–1998-as. De micsoda év volt az!

FFT: a 25 leggyűlöltebb csapat a futballtörténelemben

Az 1974-es Leeds? A 2005-ös Chelsea? A 2004-es görög válogatott? Csontzene, kimerít­hetetlen bankszámla és unalom a cél érdekében. A FourFourTwo utánajárt, kiket szerettünk utálni...

FFT: tragédiából majdnem bravúr, avagy a Verebes-féle Rába ETO a BEK-ben

Amit az 1981–82-es bajnoki idényben a győri Rába ETO művelt, arra ma is alig vannak szavak. A Mágussá lett Verebes József irányításával 102 gólt szerzett a csapat, hatan iratkoztak fel legalább tízzel a góllövőlistára, amelynek első két helyezettje Hannich Péter és Szentes Lázár lett. Nem véletlen, hogy nagy reményekkel vágott neki a csapat 1982 őszén a BEK-sorozatnak.

FFT: Nem tudom elmondani, milyen érzés pályára lépni az Anfielden. Ezt át kell élni – Reina

„Kikaptunk a Barcával az Anfielden, de életem egyik legjobb estéje volt. A Kop megtapsolt, és egymásba szerettünk.” Pepe Reina válaszolt az FFT olvasóinak kérdéseire az FC Barcelonáról, a Liverpoolról, a strandlabdáról, a benzinkutakról és arról, milyen, mikor megüt valakit egy szurkoló.

FFT: harminc dolog, amit nem tudtál az FA-kupáról

A világ legrégebbi kupaviadala 150 éves lett. Az elmúlt tizenöt évtized számtalan emlékezetes pillanattal ajándékozta meg a labdarúgó-rajongókat, ezeket gyűjtötte össze nekünk Brian Beard futballtörténész.

FFT: odamentek, és rabul ejtették a szíveket – a Premier League jópofa légiósai

A mókás külföldiek hosszú éveken át kuriózumnak számítottak Angliában. Eleinte tartottak tőlük, de végül nagyon megszerették őket. Talán még annál is jobban.

FFT: a pozsonyi csata, avagy hogyan verték össze az FTC-szurkolókat 1992-ben

A FourFourTwo magazin Döglött akták sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézi a közös szlovák–magyar futballmúlt leggyalázatosabb napját.

FFT: a 13 légiós, aki útjára indította a Premier League-et

Tizenhárom gyanakodva fogadott légiós indította útjára a Premier League-et. Húsz év múlva ők irányították a játékot. Vajon jót tettek az angol futballal?

FFT: már harminc is elmúlt Macheda, a Manchester United elfeledett csodája

A 17 éves Federico Macheda 2009 áprilisában többször is úgy állt be csereként, hogy fontos kései gólokat szerzett a Manchester Unitednak, klubja így nyomta le a Liverpoolt a bajnoki címért folytatott harcban. De mi következett ezután?

FFT: Tino Asprilla, az őrült kolumbiai, aki mellett képtelenség volt unatkozni

Faustino Asprilla azért jött a behavazott newcastle-i vidékre, hogy megtolja Kevin Keeganék szekerét, de a kudarcot követően hamar bűnbak lett belőle. Hogyan maradhatott a mosolygós kolumbiai még így is népszerű a klubnál? Főszerepben a fegyverek, rossz lányok és mesterhármasok... 

FFT: a futballtörténelem 10 híres köpése

Dárdai Pál szövetségi kapitányként a Feröer elleni meccs után azt mondta: „Moss fogat, köpj, és felejtsd el az egészet”. De voltak ennél sokkal jobbak is...

FFT: amikor félresikerülnek a futballszívatások

Az ártalmatlan viccek, egymás ugratása mindennapos egy futballöltözőben. De ha egy történetben Gascoigne mellett fegyverekről és töméntelen piáról is szó van, akkor tudhatjuk, hogy annak nem lesz jó vége... A FourFourTwo összegyűjtötte a legrázósabb eseteket.

FFT: a boltoni galaktikusok története

Először eljött Youri Djorkaeff, és megmentette a Bolton Wandererst; őt követte egy csapat világklasszis, akik valami különlegesre vágytak. Északnyugat-Anglia egy eldugott sarkában még mindig él a vadromantika...

Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin áprilisi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 145., avagy 2022. áprilisi száma!


Kézilabda Eb: Tudta-e?