FFT: a Vardy-parti, amely sosem ér véget

A Leicester – mára nyugodtan mondhatjuk – legendája, Jamie Vardy betöltötte a 34-et, de egyelőre semmi jele annak, hogy fáradna.

FFT: mindjárt 40, de kit érdekel? Zlatan él és virul

A sikerek ma is ugyanúgy kísérik a pályafutását, a 39 éves legenda, Zlatan Ibrahimovic ereje teljében van, és lesz is még egy ideig.

FFT: Bozsik József, a kapitány

Bozsik Józsefnek játékosként és edzőként is egyetlen klubja volt (Kispest, majd Honvéd), miközben a válogatottban is szolgálta Magyarországot. A pályán 101-szer, szövetségi kapitányként egyszer: egy 1974-es bécsi vereség alkalmával.

FFT: Tíz éve tombolt tetőfokán a bundabotrány – interjú Declan Hill-lel

A FourFourTwo magazin 2011-ben interjút készíthetett a világhírű könyv, a Bunda (eredeti címén: Fix) szerzőjével, a brit Declan Hill-lel, akihez stílszerűen 13+1 kérdést intézett. Vajon mennyire aktuális tíz év távlatából az interjú? Javult azóta a helyzet?

Szenzáció az új FourFourTwo-ban: „Kalap”, a legendás lelátói fruttiárus besúgó volt!

Megjelent a FourFourTwo magazin februári lapszáma. Aranylabda híján a magazin megválasztotta az Év legjobbját 102 ország újságírójának szavazata alapján, és a történeti levéltárban egy nagy felfedezést is tett.

FFT: a meggyilkolt MLSZ-elnök története

100 éve született Bauer Miklós, az ÁVO, majd az ÁVH rettegett kihallgatótisztje. Az évfordulón elővett FourFourTwo-cikk bemutatja, milyen szerepet játszott a „Körmös Bauer” néven elhíresült szadista alezredes dr. Ries István MLSZ-elnök megkínzásában és meggyilkolásában 1950-ben.

FFT: a magyar sajtó leghíresebb edzésriportja

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi a magyar sajtótörténet leghíresebb edzésriportját.

FFT: A szalmától a pályafűtésig – a fagy és a futball küzdelmének hosszú története

1937-ben jött szóba először, bár csak 2014-től lett kötelező a Premier League-ben. A pályafűtés színes történelmében főszerepet játszik a fagy, a lángszórók és Alex Ferguson is.

FFT: Ha Belichick azt mondaná, rohanjak neki a falnak, nekirohannék – Dombi Tibor

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Dombi Tibor válaszolt az olvasók kérdéseire. Tényleg papuccsal dobálta otthon a Kiprich-posztert? Miért szereti a New England Patriots edzőjét, és miért Csank Jánost? Hogyhogy nem lett belőle sprinter? Zavarja, hogy Czvitkoviccsal él együtt a volt felesége? Ezekre a kérdésekre is válaszol a debreceni legenda.

FFT: Erwin kifinomultabb játékos volt, mint én – Ronald Koeman

Hogyan járta meg a három legnagyobb holland klubot? Milyen volt testközelből José és Pep? Edzhette volna a Manchester Cityt is? Megtörölközött a német mezzel? A FourFourTwo magazin olvasóinak kérdéseire Ronald Koeman válaszolt.

FFT: Maradona hagyatéka – el nem mondott történetek, 1. rész

Letaglózó volt a hír: november 25-én elhunyt az argentin legenda, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Diego Armando Maradona. A világfutball egyik legszórakoztatóbb figurája előtt tisztelgünk, végigvéve pályája örömeit, dühkitöréseit és válogatott őrültségeit.

FFT: úton a 2022-es vb felé – Katar a világ ellen

A Perzsa-öböl fekete báránya, Katar Ázsia legjobbja tudott lenni, mert nagyívű átalakításokkal felvirágoztatta a hazai labdarúgást. Vajon mik a válogatott esélyei két évvel a világbajnoki bemutatkozás előtt?

FFT: felfutó bekkek – avagy miért a szélen a legnehezebb?

A labdarúgás taktikai fejlődésének következtében az utóbbi években egyik poszt feladatköre sem változott, nehezedett meg annyira radikálisan, mint a szélső védőké. A FourFourTwo előttük tiszteleg.

FFT: Storcktól a Puskás Arénáig, ismét Európa elitjében – 2. rész

Magyarország nemzeti együttese ma már újra Eb-résztvevőnek vallhatja magát, miközben a Nemzetek Ligájában is kiharcolta az elitmezőnybeli tagságot! Ha akadtak is bukkanók, Rossi és csapata célba ért.

FFT: Storcktól a Puskás Arénáig – ismét Európa elitjében, 1. rész

Marco Rossi 2018 nyarán egy mélyponton lévő válogatottat vett át a magyar futballtörténelem egyik legrosszabb kapitányától, Georges Leekenstől. Addigra a 2016-os Eb-részvétel okozta eufória végképp elszállt, de az olasz szakember vett egy mély levegőt, munkához látott, és...

FFT: állambiztonsági akcióterv: Czibor kontra Puskás

Mindössze két labdarúgóról lehet elmondani, hogy olimpiai, világbajnoki és Bajnokcsapatok Európa-kupája-döntőben is gólt szerzett: Puskás Ferenc és Czibor Zoltán. E páratlan sportteljesítmény előtt a világon mindenhol meghajtják a fejüket. A kommunista Magyarországon azonban nem nagyon törődtek az eredményekkel; ugyanis az iratok szerint azért próbálták beszervezni Czibort ügynöknek, hogy megfigyelje Puskást.

FFT: Nem tudsz mindent az Aranycsapatról? Az bizony ciki...

Túl a negédes nosztalgiázáson: 10 égető kérdés, amin máig folyik a vita, pedig a világverő magyar futballválogatott története és hatásának elemzése az általános műveltség része kellene, hogy legyen.

FFT: 10 vicces reakció kapott gólra

Ideggörcs, nevetés, beszólás – mindenki másként reagál. A FourFourTwo összegyűjtött 10 emlékezetes reakciót.

FFT: tényleg magyar volt-e Maradona?

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal egy békéscsabai városi legenda nyomába eredt.

FFT: az ügynök élete – de ki is valójában Jorge Mendes?

Ő mozgatja a háttérből az átigazolási piac szálait, és dönt a topklubok sztárjainak sorsáról. De mit is tudunk valójában Jorge Mendesről?