-->
Anglia: „Elkerülhetetlen büntetés; az FA olcsón megúszta” – sajtóvisszhang

Megnéztük, miként kommentálja az angol sajtó a nyári Eb-döntőben történt, angol szurkolói rendbontások kapcsán született hétfői UEFA-döntést. Több portál csak a tényt közli, de ahol véleményt is formálnak, ott jogosnak érzik a büntetést, sőt az a vélemény is megfogalmazódott, hogy sokan érezhetik túl enyhének, miközben a Magyarországgal szemben született büntetéseket sem felejtik el felsorolni.

PL: mégis pályára léphetnek a brazil játékosok a hétvégén

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) visszavonta a FIFA-nak benyújtott panaszát, így az Angliában futballozó brazil játékosok mégis pályára léphetnek a Premier League előttünk álló fordulójában; a Liverpool, a Chelsea és a Manchester United is bejelentette, hogy számíthat Alisson, Fabinho, illetve Thiago Silva, valamint Fred játékára a hétvégén.

Vb 2022: „kirekesztő” szurkolás – az angolok vizsgálatot kérnek a FIFA-tól

A csütörtök esti magyar–angol (0–4) vb-selejtezőt követően a vendégek labdarúgó-szövetsége (FA) vizsgálatot kér a FIFA-tól, a magyar labdarúgó válogatott szurkolóinak kirekesztő megnyilvánulásai miatt.

Eb 2020: arra kérik az angol szurkolókat, ne utazzanak a negyeddöntőre

Az angol labdarúgó-válogatott szombaton 21 órától az ukránok ellen lép pályára az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Rómában, a Stadio Olimpicóban. Csakhogy Gareth Southgate csapatának szurkolói ellehetetlenült helyzetbe kerültek: az olasz szabályok szerint az Angliából érkező személyeknek ötnapos karanténba kell vonulniuk.

Anglia: először lesz női elnöke a futballszövetségnek

Debbie Hewitt lesz az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) következő, első női elnöke – írja az MTI.

Eb 2020: az angolok az osztrákokkal és a románokkal találkoznak majd

Az angol labdarúgó-válogatott a szintén kontinensbajnoki résztvevő osztrákokkal, valamint a románokkal játszik felkészülési mérkőzést a nyári Európa-bajnokság előtt – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Játékossors: elutasított fellebbezés – Trippier február végéig nem játszhat

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn elutasította az Atlético Madrid fellebbezését, így ismét életbe lépett a spanyol klub angol védőjének, Kieran Trippiernek az eltiltása. A futballista – aki hazájában megsértette a sportfogadásra vonatkozó szabályokat – február végéig nem játszhat.

FIFA: egyelőre felfüggesztették Trippier tízhetes eltiltását

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vasárnap megerősítette a spanyol sajtóinformációkat,  amelyek szerint felfüggesztette Kieran Trippier tízhetes eltiltását, amelyet a sportfogadásra vonatkozó szabályok megsértése miatt kapott az Atlético Madrid angol válogatott játékosa.

PL: Uruguayban „baráti köszöntés”, Angliában rasszizmus – eltiltották Cavanit

Három mérkőzésről tiltotta el Edinson Cavanit rasszista kifejezés használata miatt az angol Labdarúgó-szövetség (FA) – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Eb 2020: újabb vészterv – az Egyesült Királyságban lehet a torna?

Brit sajtóértesülések szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tárgyalásba kezdett az angol szövetséggel, aminek az apropója, hogy ha a körülmények úgy hozzák, akkor jövőre az Egyesült Királyság adhasson otthont az Európa-bajnokság összes mérkőzésének.

FA: rasszista megnyilvánulása miatt lemondott az elnök

Alig néhány órával azt követően, hogy egy parlamenti bizottságnak adott válaszában a játékosok bőrszínére tett sértő megjegyzést, lemondott posztjáról Greg Clarke, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnöke.

PL: radikális reform jöhet, itt a vége a 25 éve működő struktúrának?

Elsőként a Daily Telegraph számolt be arról a hírről, amit azóta az összes nagyobb angol médium (BBC, Sky Sports, The Guardian) átvett: óriási változások várhatóak az angol labdarúgás rendszerében, többek között létszámcsökkentést, a bevételek átcsoportosítását és új szavazati rendszert is bevezethetnek a nem is olyan távoli jövőben.

Anglia: a válogatott nők náluk is megkapják a férfiak bérét

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) bejelentése szerint a férfi és női válogatott játékosai ugyanolyan díjazásban részesülnek. Minderről azután számoltak be, hogy a brazil szövetség csütörtökön bejelentett egy hasonló intézkedést.

FA-kupa: a következő idényben nem lesz újrajátszás

A 2020–2021-es idényben az angol labdarúgó FA-kupa minden fordulójában egyetlen mérkőzés dönt majd a továbbjutásról.

Anglia: diszkrimináció miatt 6-12 meccsre szóló eltiltást adhatnak

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) új fegyelmi határozatának értelmében diszkriminatív megnyilvánulás miatt 6-12 mérkőzésre szóló eltiltást kaphatnak a vétkesek.

Labdarúgás: szándékos köhögésért akár piros lap is járhat

A BBC a labdarúgás szabályalkotó testületére (IFAB) és az angol Labdarúgó-szövetségre (FA) hivatkozva azt írta, a koronavírus-járvány miatt akár piros lappal büntethető az a játékos, aki egy mérkőzésen szándékosan ráköhög egy másik játékosra vagy a játékvezetőkre.

Anglia: az FA 124 fővel csökkenti dolgozói létszámát

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) hétfőn bejelentette, 124 fővel csökkenti dolgozói létszámát a koronavírus-járvány utóhatásai miatt.

Anglia: az FA elnöke szerint még 2021-ben is zárt kapus meccsek lesznek

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnöke úgy véli, a közeljövőben elképzelhetetlen, hogy nézők előtt rendezzenek mérkőzéseket.

PL: akár egy edzőközpontban is rendezhetnek meccseket – sajtóhír

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) a Wembleyt, valamint a válogatott staffordshire-i edzőközpontját, a St George’s Parkot is felajánlhatja Premier League-mérkőzések otthonául, hogy elősegítse a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény gördülékeny befejezését – írja a Sky Sports.

PL: a ligaelnök szerint 56 nap alatt lehetne befejezni a szezont

Rick Parry, az Angol Labdarúgóliga (EFL) elnöke úgy számol, hogy 56 napra lenne szükségük a 2019–2020-as idény befejezéséhez.


Kézilabda Eb: Tudta-e?