-->
Válogatott: nekünk, játékosoknak más élmény volt a müncheni meccs – Szalai Attila

A magyar labdarúgó-válogatott és a török első osztályú Fenerbahce védője, Szalai Attila a molcsapat.hu-nak adott interjújában idézi fel a tavaly nyári emlékeket, valamint beszélt az előttünk álló két meccsről is.

Egy közülünk – Marco Rossi csodát tett a magyar labdarúgó-válogatott élén

Egy budapesti telefonhívás vetett véget a DAC-korszaknak, Marco Rossi 2018. június 19. óta vallhatja magát szövetségi kapitánynak. A magyar futballválogatott azóta régen látott sikereket ért el, az 57 éves szakember pedig egy nemzet kedvencévé vált. Ráadásul még a töltött káposztát is imádja…

Dánia: „Egyáltalán nem félek” – Eriksen döntött a jövőjéről

Zöld jelzést kapott az orvosoktól a folytatásra és élni is akar ezzel a lehetőséggel Christian Eriksen. A dán válogatott karmestere június 12-én, a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen esett össze, a pályán újra is kellett éleszteni, ám sikerült megmenteni az életét. Bő fél év elteltével érezte úgy, eljött az idő, hogy a nyilvánosság elé álljon a terveivel.

Kvíz: ez nem könnyű – mire emlékszik 2021 sporteseményeiből?

Az év végén újra játékra hívjuk olvasóinkat. A 2021-es esztendő igazán gazdag volt kiemelkedő sporteseményekben, hiszen olimpiát és labdarúgó Európa-bajnokságot is rendeztek sok más fontos verseny, torna mellett. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi mindenre emlékszik ezekből, így hát arra kérjük önt, hogy játsszon velünk! Ez a Nemzeti Sport Online 96. kvízjátéka.

Válogatott: Még mindig kiráz a hideg, ha látom a franciáknak lőtt gólom – Fiola Attila

„Abban a pillanatban fel sem fogtam, mi történik velem, velünk. Azóta eltelt néhány hónap, s már tudatosult bennem, hogy mekkora boldogságot, milyen nagy élményt szereztünk az embereknek” – így vallott Fiola Attila a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon a franciáknak lőtt góljáról tízrészes videós sorozatunk befejező epizódjában. Bízunk benne, élvezték velünk az időutazást, szép emlékeket idézett fel Önökben is a nosztalgiázás klasszis sportolóinkkal. Nem kívánhatunk mást 2022-re sem: örömökben és (sport)sikerekben gazdag új évet!    

Válogatott: „Amíg csak lehet, Rossi maradjon a szövetségi kapitány!”

Bár még hátravan a lengyelek elleni, tét nélküli vb-selejtező, az NSO Tv már a San Marino elleni mérkőzés előtt arra kérte a szurkolókat, hogy értékeljék a magyar labdarúgó-válogatott 2021-es évét. A bravúros Európa-bajnoki szereplés maradt meg az emlékeikben vagy az Albánia elleni két vereség? Örülnek annak a hírnek, hogy Marco Rossi 2025-ig maradhat szövetségi kapitány? Ki lehet Szalai Ádám utódja, ha egyszer visszavonul a válogatottól? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ. 

A saját szurkolói is kifütyülik – Álvaro Morata, aki a világ legjobb támadója lehetne…

A spanyol szurkolók egy része a nemrég véget érő labdarúgó Európa-bajnokság meccsei alatt is rendszeresen kifütyülte a Juventus csatárát, aki hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

Eb 2020: „Fájt az olaszok sikere, mert utálom Mancinit”

Wayne Bridge-et, a Chelsea és a Manchester City korábbi labdarúgóját szinte jobban bántja Roberto Mancini sikere, mint az angol válogatott veresége az Európa-bajnoki döntőben. A korábbi balhátvéd ezt azzal indokolta meg, hogy ki nem állhatja az olasz nemzeti együttes szövetségi kapitányát.

Eb 2020: a svédek kapitánya lemondta a válogatottságot

Visszavonult a svéd labdarúgó-válogatottól Sebastian Larsson csapatkapitány.

Eb 2020: Patrik Schick gólját választották meg a legszebbnek

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán jelentette be, hogy a szurkolók a cseh válogatott támadó, Patrik Schick Skócia elleni, 45 méterről lőtt gólját választották meg az Európa-bajnokság legszebb találatának.

Eb 2020: az olasz diadal letéteményesei közül sokan pályán sem voltak

Az olaszokat 1968 után újabb Eb-győzelemre vezető szövetségi kapitány, Roberto Mancini három év alatt megújította a válogatottat, de a háttérben serényen dolgozott a szürkeállomány is.

Eb 2020: Kubatov Gábor egy személynek külön köszönetet mondott a szervezésért

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Facebook-oldalán mondott köszönetet Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó-szövetség első emberének a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság megszervezéséért.

Eb 2020: különös elismerést kapott Szalai Ádám a The Athletictől

A The Athletic szaklap a labdarúgó Európa-bajnokság befejeztével készített egy listát a torna legjobbjairól, alternatív kategóriákban. Megválasztották a legjobb kommentátort és a legjobb bemelegítési formátumot is, de Szalai Ádámnak is jutott egy díj.

Eb 2020: Nem ünnepeltem, mert le sem esett, hogy nyertünk – Donnarumma

Érdekes történetet osztott meg a labdarúgó Eb-döntőt követően a torna legjobb játékosának megválasztott Gianluigi Donnarumma. Az olaszok hőse nem ünnepelt, miután kivédte Bukayo Saka lövését, mert nem tudta, hogy ezzel már véget ért a tizenegyespárbaj. 

Eb 2020: Úgy éreztem, cserben hagytam a társaim – Rashford

Mint ismert, Anglia tizenegyesekkel kapott ki Olaszországtól a labdarúgó Európa-bajnokság fináléjában. Az angolok támadója, Marcus Rashford egy hosszú Twitter-bejegyzésben kért bocsánatot kihagyott tizenegyeséért, valamint elmondta azt is, hogy önbizalomhiányban szenved.

Gigi után Gigio: egy 196 centis srác útja a Vezúv lábától Európa csúcsáig

Egészen lenyűgöző fizikai tulajdonságai mellett számtalanszor bizonyított alázatos hozzáállása segítette Dél-Olaszországból Milánón át Európa csúcsára jutni Gianluigi Donnarummát. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának is megválasztott kapus már 11 évesen 180 centiméter magas volt, szűk négy évre rá pedig a Milan bajnoki keretének tagja. Vasárnap óta igazi nemzeti hős, ám volt már áruló, pénzéhes és túlértékelt „Dollarumma” is. Mindezt úgy, hogy még mindig csak 22 éves. Íme, Gigio, a srác, aki kisdiákként milanos füzetbe írta a történelemórai jegyzeteit, hogy aztán milanosként írjon történelmet a futballpályán is.

Eb 2020: „Vigyázunk rá” – zseniális képpel üzentek Bonucciék

Érthető okokból óriási az öröm az olasz válogatott háza táján az Európa-bajnokság megnyerése után. A győztesek klasszis védőpárosa, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini nem mindennapi fotóval üzent.

Eb 2020: végtelen gyötrelem; végtelen boldogság – angol-olasz lapszemle a döntő után

Míg a nemzetközi sajtó a legyőzhetetlen olasz labdarúgó-válogatott teljesítménye előtt tiszteleg, az angolok az oly közeli, végül mégis elszalasztott esélyt siratják. A Wembleyben lejátszott Eb-döntő másnapján szinte elvétve találni olyan brit lapot, amelynek címlapjáról ne az utolsó tizenegyest elhibázó, szomorkodó Bukayo Saka köszönne vissza az olvasóra. Az olaszok ünnepelnek, Roberto Mancini szövetségi kapitányt éltetik – s azt sem felejtik el, tökéletes volt nekik a július 11-e!


Kézilabda Eb: Tudta-e?