Eb 2020: Király Gábor szerint az eufória megrázza majd Magyarországot

Az erős csoportellenfelekkel együtt is bízik a magyar labdarúgó-válogatott jó Európa-bajnoki szereplésében Király Gábor, aki a Hertha BSC korábbi kapusaként adott interjút a Kickernek.

Juhász Rolandban nincs félelem, csak megnyugvás és boldogság

Tizenegy évesen ült a tévé előtt, és az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságot nézve határozta el végérvényesen: márpedig válogatott futballista lesz! Harminchat évesen, megannyi sikeren, no és egy Európa-bajnoki szereplésen túl, visszavonult. Egy csodás karriert lezáró beszélgetés Juhász Rolanddal családról, értékekről, csapatokról, mérföldkövekről és boldogságról.

Kvíz: emlékszik még a 2016-os Eb-n szereplő magyar válogatottra?

Újabb saját készítésű kvízünk következik, a téma ezúttal a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott a csoportját megnyerte, majd a nyolcaddöntőben Belgium búcsúztatta. Meg tudja nevezni a Bernd Storck szövetségi kapitány által irányított válogatott 23-as keretét? Figyelem: a keretet az UEFA hivatalos honlapja alapján készítettük, egyes játékosok más pozícióban szerepelhetnek, mint napjainkban. A labdarúgóknál az akkori, azaz a 2016-os klubjukat tüntettük fel.

Megvan a tizedik győztes: a döcögve induló Portugália

Március 21-én tíz mérkőzéssel – köztük a Szlovákia–Magyarország találkozóval – megkezdődött a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozata. Ez alkalomból a Nemzeti Sport Online az olvasó elé tárja a labdarúgó Európa-bajnokságok történetét. Az alábbiakban a tizenötödik, legutóbbi torna, a Franciaországban megrendezett 2016-os Eb eseményeit foglaljuk össze.

Eb 2016: 62 milliárd euró értékben fogadtak a meccsekre

Világszerte 62 milliárd euró (több mint 19 ezer milliárd forint) értékben fogadtak a tavaly nyári franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire.

Zürichből és Brüsszelből nézve a magyar futball

Másként néznek ránk, magyarokra az elmúlt másfél évben? Vajon visszanyertünk-e valamit a réges-rég elvesztet tekintélyünkből? Jobb, értékesebb lett-e a magyar futball a tavalyi Európa-bajnokság óta? Költői kérdések, amelyekre nagyjából mindenki tudja a választ.

Nem is a portugálok nyerték meg az Eb-t! Hanem a kozákok!!!

Miután szerkesztőségi körben a különböző korosztályokhoz tartozó kollégáknál közvélemény-kutatást végeztem, arra az eredményre jutottam, hogy hiányzik az az élmény, kulturális megtapasztalás, amire jómagam olyan szívesen emlékszek. Több évtizedes múltra visszatekintő, sportos témájú szovjet rajzfilmekre utalnék, amelyek gyorsasága talán a mai szemnek inkább már lassúság, ám a kidolgozása, de még inkább az ötletessége nemcsak felveszi a versenyt a jelenkor alkotásaival, tőlem a győzelmi pálmát is megkapja. Mint a németeket, a franciákat és az angolokat legyőző kozák labdarúgó-válogatott. (Érdemes belepillantani a téma modernebb, de csupán 2-3 perces feldolgozásaiba is – képletesen szólva labdába sem rúgnak az eredeti mellett.) Az ünnepek alkalmával a magunk részéről átnyújtjuk fiatalabb, vagy a rajzfilmekért felnőttként is rajongó olvasóink elé az alábbi, korszakokon átívelő sportos témájú alkotásokat.

Eb 2016: Három szőkével az ágyban ébredtem… – CR

Eddig is elég egyértelmű volt, hogy Cristiano Ronaldo nem az az izgulós típus. A portugál most elmondta, hogyan érezte magát az Európa-bajnokság döntője előtt – ez még jobban alátámasztja az első mondatot.

Eb 2016: Griezmann meglátta Miamiban CR-t, csak egy szót mondott

A France Football hamarosan közöl egy exkluzív interjút Cristiano Ronaldóval, amelyben a portugál klasszis beszél többek közt a magánéletéről, az Aranylabdáról és az Európa-bajnokságról is. Kis ízelítőt máris kaptunk, egy érdekes sztorival.

Hertha: Az álmaimat élem, nem szeretném pénzre váltani – Dárdai

Dárdai Pállal készített interjút az M4 Sport. A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője beszélt a Wolfsburg megkereséséről, hogy miért boldog Berlinben, hogy meddig marad a csapat edzője, minek köszönhetően tartanak előrébb a tavalyi szezonhoz képest, és hogy szerinte miért nem tudtuk meglovagolni itthon az Európa-bajnoki eufóriát.

NS: „Az éjjel soha nem érhet véget!” című könyv az előfizetéshez!

Élje át újra a nyári labdarúgó Eb legszebb pillanatait! Októberben megjelent „Az éjjel soha nem érhet véget!” című könyv, amely feleleveníti a magyar válogatott szereplését a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Ha előfizet a Nemzeti Sportra negyedéves időtartamra, akkor ajándékba megkapja a kötetet!

Détári Lajos: Hol vannak a tehetségek?

Az egykoron világválogatott Détári Lajos hiányolja a labdarúgó Európa-bajnokság idején tapasztalt összefogást, de a játszótéren minden gyereknek odadobna egy labdát. Utolsó, világviszonylatban is jegyzett labdarúgónk nem látja a tehetségeket a magyar futballban.

Kép: szavaztunk, kettőt találhat, ki lett az Eb legjobbja!

Mint beszámoltunk róla, a cseh fotbal.idnes.cz oldal megszavaztatta olvasóit a labdarúgó Eb legjobb játékosáról, és Dzsudzsák Balázs is ott volt a jelöltek között. Ezt követően pedig jöttek a magyarok, azaz „a szavazások királyai”. Cristiano Ronaldo? Griezmann? Nem lehetett kérdés, ki a legjobb!

Válogatott: CR meze? Guzmicsék inkább a szurkolókat választották

Guzmics Richárd, a Wisla Kraków magyar labdarúgója szerint a nyári Európa-bajnoki szereplés a válogatottal egy csodálatos álom beteljesülése volt számára.

Eb 2016: könyv a magyar válogatott Eb-szerepléséről

A CSAPAT 2016 címmel mindössze tíz nappal a döntő lefújása után könyv jelent meg az idei labdarúgó Európa-bajnokságról, melynek középpontjában a magyar válogatott franciaországi szereplése áll.

Eb 2016: ő volt a „legkeresettebb” magyar játékos az interneten

Egy felmérés szerint kiderült, ki volt a „legkeresettebb” magyar labdarúgó az interneten a franciaországi Európa-bajnokság ideje alatt.

Belgium: világbajnok edző lehet a szövetségi kapitány

Belga sajtóértesülés szerint az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerző Marcello Lippi is jelölt a szövetségi kapitányi posztra.

Bundesliga: Szalai Ádám edzésbe állt a Hoffenheimnél – fotó

Véget ért Szalai Ádám jól megérdemelt szabadsága az Európa-bajnokságot követően. A magyar válogatott támadó a német élvonalbeli Hoffenheimnél állt edzésbe.

Real Madrid: az Eb-győztes középpályás 50 millióért jöhet

Spanyol sajtóhírek szerint a Real Madrid közel áll ahhoz, hogy szerződtesse André Gomest, a Valencia 22 éves portugál középpályását.

Eb 2016: több mint 4000 letartóztatás az illegális fogadások miatt

Több mint négyezer embert tartóztattak le világszerte a franciaországi labdarúgó Európa-bajnoksággal összefüggő illegális sportfogadások miatt.


Kézilabda Eb: Tudta-e?