Eb 2020: délután ismét lehet jegyet venni a magyar meccsekre

Indul a jegyértékesítés a magyar szurkolók számára – írja a Magyar Labdarúgó-szövetség az Európa-bajnokság híreivel foglalkozó aloldala. A bejelentés szerint szerda 14.00 órától lehet hozzájutni a belépőkhöz, a vásárláshoz UEFA-fiókra van szükség, s egy drukker legfeljebb négy jegyet vásárolhat.

Eb 2020: bővebb lesz a válogatottak kerete, 26 játékos nevezhető

A szokásosnál bővebb lesz a válogatottak kerete a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek társházigazdája Budapest.

Eb 2020: Rossi csütörtökön 13 órától hirdet bő keretet

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi csütörtökön hirdeti ki a nyári, részben Magyarországon rendezendő Európa-bajnokságra készülő bő keretét.

Válogatott: Álmodok arról, hogy hatvanezren szurkolnak nekünk – Marco Rossi

Marco Rossi nemcsak gondol rá, nemcsak elképzelte, hanem álmodni is szokott arról, hogy hatvanezer ember fogadja, amikor a magyar labdarúgó-válogatottal kivonul a pályára a Puskás Arénában, az első Európa-bajnoki mérkőzésén. A győztesnek járó és jelenleg Budapesten lévő kupát már megérintette, amely olyan különleges dolgot szimbolizál neki, amiről még évekkel korábban sem gondolta, hogy vele megtörténhet. 

Válogatott: eddig keretben sem volt, most képbe kerülhet Rossinál a légiós

Mint arról kedden beszámoltunk, egy javaslat szerint a nyári Európa-bajnokságra 23 helyett 26 játékost nevezhetnek majd a csapatok a bő keretükbe. Ez pedig olyan játékosoknak is esélyt adhat a bizonyításra, akik korábban talán maguk sem hitték volna, hogy bekerülhetnek a keretbe.

Eb 2020: újabb bizonytalanság, mégis lehetnek zárt kapus müncheni meccsek

Ha a hatóságok úgy döntenek, előfordulhat, hogy zárt kapuk mögött rendezik a németországi csoportmérkőzéseket.

Videó: élő adásban esett a földre az Eb-trófea Romániában

A „trófeatúra” részeként vasárnap Románia fővárosába, Bukarestbe is megérkezett a labdarúgó Európa-bajnoknak járó serleg, amelyet a nyári torna győztese emelhet majd fel. A kupát több helyszínre is elvitték, majd a fővárosban található Nemzeti Stadionba szállították, ahol élő televíziós bejelentkezés közben a szél feldöntötte a riporter mögött álló reklámfalat, amely így a trófeát is ledöntötte az állványról.

Videó: amikor Platini mennybe ment a portugálok ellen

Pontosan két hónap múlva, június 23-án 21 órától a címvédő Portugália és az aktuális világbajnok  Franciaország csap össze Budapesten a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának záró fordulójában. A Nemzeti Sport Online-on „Amikor” sorozatunkban ez alkalomból a két nagy múltú válogatott 1984-es marseille-i találkozóját elevenítjük fel, amely az Európa-bajnokságok történetének egyik legizgalmasabb párharca volt. 

Eb 2020: így készül Európa – íme, a nyári edzőmeccsek!

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt mindegyik válogatott bejelentette már az Eb-t megelőző felkészülési mérkőzéseit. Főképp a koronavírus-járvány miatt ugyan még vannak bizonytalanságok a programban, de az alábbiakban összefoglaljuk a már ismert találkozókat. Ezt a cikket az Eb-ig folyamatosan megtalálja majd címlapunkon, az eredményekkel is frissítjük majd.

Amikor a Dán Dinamitok felrobbantották a labdarúgó Eb-t

Az Henri Delaunay-trófeáért zajló Európa-bajnokság (pontosabban 1968 előtt a Nemzetek Európa-kupája) 1960 óta íródó története telis-tele van emlékezetes csatákkal. Hasonló varázslatot várunk a nyári, 12 helyszínen rendezendő tornától is – a rajtig felidézzük az eddigi tizenöt futballünnep legcsodásabb pillanatait.

Eb 2020: Bilbao helyett Sevilla lehet az egyik helyszín

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) felajánlotta a sevillai La Cartuja Stadiont arra az esetre, ha az európai szövetség kizárja a bilbaói létesítményt a június 11-én kezdődő Európa-bajnokság helyszínei közül.

„Jobbak lettünk! Igaz, Ronaldo 36 éves, de ez sem probléma”

Pontosan két hónap múlva, június 15-én, 18 órától Portugália ellen, a Puskás Arénában megkezdi Eb-szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A héten már a Nemzeti Sport Online-on is elkezdünk hangolódni a tornára: múltidézésekkel és elemzésekkel is jelentkezünk a következő napokban, illetve szétnézünk az ellenfelek háza táján is. Ezúttal a portugál Record újságíróját, Pedro Pontét kérdeztük, mennyi esélyt látnak arra, hogy a portugál válogatott megvédi Európa-bajnoki címét, és hogyan vélekednek Portugáliában a magyar válogatottról…

Videó: amikor Szőke a románoknak a hajrában lőtte be az Eb-elődöntőt érő gólt

Pontosan két hónap múlva, június 15-én, 18 órától Portugália ellen megkezdi Eb-szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A héten már a Nemzeti Sport Online-on is elkezdünk hangolódni a tornára: múltidézésekkel és elemzésekkel is jelentkezünk a következő napokban, illetve szétnézünk az ellenfelek háza táján is. Újraindítjuk például „Amikor" sorozatunkat is – kezdésnek a magyar válogatott Eb-történetének egyik legizgalmasabb párharcát, a románok elleni 1972-es mérkőzést elevenítjük fel.

Olaszország: Rómában legalább negyedház lehet az Eb-n

Az olasz kormány engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék meg a nyári labdarúgó Európa-bajnokság római mérkőzéseit.

Eb 2020: a belga kapitány is a keretbővítést támogatja

Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya támogatja azt a kezdeményezést, hogy az európai szövetség emelje 23-ról 26 fősre a nyári Európa-bajnokságon szereplő csapatok keretének létszámát. 

Eb 2020: három város elveszítheti a rendezés jogát – sajtóhír

Bilbao, Dublin és Glasgow elveszítheti a rendezés jogát, Szentpéterváron fél házat várnak a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon.

MTK: Kolumbiából is vezethet út az Eb-re – Sebastián Herrera

Az MTK labdarúgócsapatának bajnoki aranyéremre vágyó hátvédje, Sebastián Herrera Medellínből indulva az északmacedón válogatott tagjaként szerepelhet az Európa-bajnokságon.

Eb 2020: nem utazhatnak a drukkerek, az egész jegyértékesítést újrakezdenék? – sajtóhír

A The Times beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vezetése szerdán határozott arról a vészforgatókönyvről, mely szerint a 2021 nyarára halasztott torna mérkőzéseire jó részt csak a rendező országokból érkezhetnek drukkerek, a csapatokat nem lehet elkísérni a külföldi helyszínekre. Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin korábban úgy nyilatkozott, márciusban vagy áprilisban dőlhet el a torna sorsa, amelyet továbbra is az eredeti lebonyolítás szerint szeretnének megrendezni. A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Ceferin nyilatkozata továbbra is iránymutató, és nem született azzal ellentétes döntés. 

Eb 2020: az UEFA kitart az eredeti rendezési tervek mellett

A rendezőkkel folytatott megbeszélést követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) továbbra is kitart amellett, hogy az egy évvel elhalasztott kontinensviadalt az eredetileg kijelölt 12 város az eredeti időpontban rendezze meg.