Ökölvívás: Erdei Zsoltot kihívónak jelölték Európa-bajnoki címmeccsre

Az Európai Bokszunió (EBU) félnehézsúlyban hivatalos kihívónak tette meg a Bokszvilágtanács (WBC) cirkálósúlyú bajnoki címéről januárban lemondó Erdei Zsoltot.

Profi ökölvívás: Erdei Zsolt októberi visszatérésre készül

Erdei Zsolt úgy készül, hogy október 10-én Németországban védheti meg legközelebb félnehézsúlyú WBO-világbajnoki címét. A veretlen bajnoknak hivatalosan még nem szólt senki a részletekről az Universum Box-Promotiontól, de a magyar bokszoló nagyon bízik benne, hogy véget ér a január óta húzódó kálváriája, hiszen azóta nem lépett ringbe.

Profi ökölvívás: Erdeinek kezd elege lenni az Universumból

Egyre türelmetlenebb az Universum Box Promotionnál kialakult helyzete miatt Erdei Zsolt. A WBO félnehézsúlyú világbajnoka január óta csak üres ígéreteket kap a német klubtól, és továbbra sem tudja, mikor bokszolhat legközelebb.

Erdeinek címegyesítést érhet Brähmer kitérője

Minden bizonnyal Jürgen Brähmer is kitér Erdei Zsolt útjából, és inkább Budapesten bokszol egy lengyel riválissal. Madár a német öklöző lépésével közelebb került a címegyesítő mérkőzéshez, vélhetően a spanyol Gabriel Campillo ellen.

Ökölvívás: Erdei októberben léphet legközelebb szorítóba

Bár több helyen már tényként közölték, hogy Erdei Zsolt szeptember 12-én védheti meg tizenkettedik alkalommal a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki övét, úgy tűnik, csúszik az összecsapás.

Profi ökölvívás: az Universum dolgozik Erdei nagy meccsén

2007 óta mindössze két alkalommal bokszolt Erdei Zsolt, akinek kapcsolata az utóbbi időben látványosan megromlott az Universum Box Promotionnal. A német cég továbbra sem tud semmi biztosat Madár következő meccséről, de állításuk szerint egy nagy dobáson dolgoznak.

Erdei Zsolt az elmúlt időszak után már álmodni sem mer

Az elmúlt hétvégén Vladimir Klicsko imponáló teljesítményére fókuszált a bokszvilág, pedig közben félnehézsúlyban – Erdei Zsolt súlycsoportjában – gyökeres változások történtek. Két szervezetnél is új világbajnokot avattak. Ennek tükrében is megsüvegelendő, hogy Madár 2004 januárja óta világbajnok. De lesz-e a közeljövőben címvédése?

Madár korábbi kihívójának legyőzője: „Erdei a leggyengébb világbajnok"

Újabb negatív kritikával illették a WBO félnehézsúlyú világbajnokát, Erdei Zsoltot. Az elkövető ezúttal a 29 éves Yusaf Mack (28-2-2; 17 K. O.) volt, aki a múlt héten a negyedik menetben semmisítette meg Madár egykori kihívóját, DeAndrey Abront.

Ökölvívás: Sumenov számára Erdei az elsődleges célpont

A félnehézsúly egyik legnagyobb ígéreteként tartják számon Bejbut Sumenovot, aki nyolc profi mérkőzése alatt már két egykori világbajnok trófeáját is begyűjtötte. A 25 éves kazah Byron Mitchell elleni sikere után Erdei Zsolt és Hugo Hernan Garay ellen is kihívást intézett, de legutóbbi nyilatkozatában már csak a WBO világbajnok Madárt jelölte meg elsődleges céljaként.

„Erdei az ökölvívás leginkább semmibe vett veretlen bajnoka”

A szombat esti Chad Dawson–Antonio Tarver félnehézsúlyú címmeccs előtt Erdei Zsoltról beszélt Jim Lampley, az HBO kommentátora, aki híres arról, hogy pár szóban is tökéletes „jellemzést” ad a bokszolókról, azok pályafutásáról. A szakember kijelentette, alighanem Erdei az ökölvívás történetének leginkább semmibe vett veretlen világbajnoka.

Miért nem Madár a Dawson–Tarver összecsapás egyik résztvevője?

Vasárnap hajnalban Las Vegasban az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, Chad Dawson Antonio Tarver ellen bokszol. De miért nem a WBO-világbajnok, Erdei Zsolt az összecsapás egyik résztvevője? Rácz Félix a közelmúlt magyar bokszmenedzsere nyilatkozott az NSO-nak.

Padlóra küldheti a ZDF Balzsay Károlyék klubját, az Universumot

Egy év múlva, 2010 nyarán véget ér a ZDF televíziós társaság és az Universum Box-Promotion kapcsolata, a csatorna a 2007-ben megújított szerződés letelte után nem közvetíti a bokszgálákat. Ez a döntés a német klub magyar világbajnoka, Balzsay Károly életét döntően befolyásolhatja.

Erdei Zsolt „zsebpénzért” nem akar szorítóba lépni Garay ellen

Továbbra sincs egyezség Erdei Zsolt következő mérkőzéséről, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka leghamarabb augusztus 22-én, Budapesten lép szorítóba. Már ha megfelelő feltételeket kínálnak neki, illetve találnak neki ellenfelet. Az viszont biztosnak tűnik, hogy nem az övé, hanem egy kazah-német hölgyé, Ina Menzeré lesz a főmeccs.

Erdei alábecsülte magát, Balzsay áprilisban bokszolhat újra

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy augusztus 22-én Budapesten léphet kötelek közé a Bokszvilágszervezet (WBO) két magyar világbajnoka, Balzsay Károly és Erdei Zsolt. A múlt szombati, magdeburgi gálán győztes két ökölvívó pénteki sajtótájékoztatóján Kovács István, a WBO alelnöke elmondta: a német ZDF televízió már december végén megkereste őket, jelezve, hogy augusztus 22-én szeretne egy gálát Magyarországon.

Erdei Zsolt és Balzsay Károly sikerét „A boksz Bibliájában” is elismerik

Erdei Zsolt és Balzsay Károly magdeburgi sikere óriási örömöt adott a magyar bokszkedvelő társadalomnak, ám győzelmük híre a tengeren túlra is eljutott. Olyannyira, hogy az ESPN szakírója, Dan Rafael után a magát „A boksz Bibliájaként” aposztrofáló The Ring című magazin szakírója, Doug Fischer is külön cikket szánt a két magyar bunyós sikerének blogjában.

Blog: Erdei Zsoltnak kedve támadt bunyózni Barasjan ellen

Újabb írással jelentkezett a fanzone.hu-n olvasható blogjában Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívónk. Madár ezúttal leírja, miért ment bele olyan belharcba Jurij Barasjan ellen, amely nem szerepelt az előzetes taktikában, valamint kifejti véleményét Balzsay Károly és Bedák Pál mérkőzéséről is.

Videó: a legnagyobb pofonok Erdei és Balzsay meccséről

A szombati magdeburgi gála után két magyar világbajnokot ünnepelhettek a szurkolók. Videomegosztónk segítségével most megmutatjuk Erdei Zsolt és Balzsay Károly mérkőzésének legszebb jeleneteit.

Blog: Erdei ürességet érez, de így is motivált lesz Barasjan ellen

A mérlegelés után blogjában is kifejtette véleményét a délután történtekről Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívónk. Madár végig biztos volt benne, hogy Jurij Barasjan tudja hozni a súlyát, végül egy újságírótól tudta meg, hogy ellenfele 90 dekával volt több a limitnél, így világbajnok maradt.

Blog: nem tartott túl sokáig Erdei és Balzsay nyílt edzése

Újabb bejegyzéssel jelentkezett a fanzone.hu-n olvasható blogjában Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó. Erdei Zsolt és Balzsay Károly ma nyilvános edzésen vettek részt. Erről, valamint az elkövetkező napok programjáról írt mai naplójában a WBO világbajnoka.

Erdei elsősorban a lábmunkájában, Balzsay az ütőerejében bízhat

Január 10-én a magdeburgi Bördelandhalléban Erdei Zsolt (29 győzelem, 0 vereség, 0 döntetlen, 17 K.O.-T.K.O.) az ukrán Jurij Barasjan (25-4–0, 17) ellen a WBO félnehézsúlyú, Balzsay Károly (19–0–0, 14 K.O.-T.K.O.) pedig az orosz Gyenyisz Inkinnel (34–0–0, 24) szemben a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki övéért indul harcba. Ha mindketten győznek, sporttörténelmet írnak, mert korábban egy időben még nem ült két honfitársunk rangos szervezet vb-trónján. Írásunkban a két magyar öklöző esélyeivel foglalkozunk. Szavazzon ön is a mérkőzések kimenetelére!