Női kézilabda: közülük kerülhet ki a Győri ETO új vezetőedzője – sajtóhír

Mint arról korábban norvég sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, Ole Gustav Gjekstad lehet az idény végén távozó spanyol szakvezető, Ambros Martín utódja a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztján. A Kisalföld információi szerint a norvég szakember mellett dán, német és francia edzők is a jelöltek között vannak.

Női kézilabda: Mayonnade marad a Metz edzője – hivatalos

A francia Metz női kézilabdacsapata pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Thierry Weizman klubelnök és Emmanuel Mayonnade vezetőedző részvételével. Sajtóhírek szerint a francia szakembert a Győri Audi ETO KC is csábította, ám az eseményen elhangzottak szerint marad a Metznél.

Női kézi: Danyi Gábor a nyáron elmondja, miért nem hosszabbított az ETO-val

Mint ismert, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata kedden a hivatalos honlapján tudatta, hogy az idény végén távozik az alakulattól Danyi Gábor vezetőedző – ezzel párhuzamosan a Siófok bejelentette a szakember nyári érkezését. Az 56 éves edző az ETO közleményében nem szólalt meg, a Nemzeti Sportnak viszont röviden nyilatkozott.

Női kézi Eb: Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk – Danyi Gábor

Csalódottságának adott hangot Danyi Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya, miután egy jó első félidő után végül négygólos vereséget szenvedtünk Hollandiától a dániai Európa-bajnokság csoportkörének záró fordulójában, így pont nélkül kezdjük a középdöntőt. Lois Abbingh szerint ilyen védekezéssel bárkit legyőzhetnek. 

Videó: edzője rántotta le pályára lépő játékosáról a maszkot

Habár lassan hozzászokhatunk ahhoz, hogy sok helyen maszkot kell viselni, van, aki még mindig hajlamos megfeledkezni erről – vagy éppen arról, hogy mikor veheti le. Erre ékes példa a Metz kézilabdázója, Méline Nocandy, akinek pályára lépésekor edzőjének, Emmanuel Mayonnade-nak kellett lerántania arcáról a maszkot a CSM Bucuresti elleni vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Kézilabda: győri és kieli játékos a világ legjobbja az IHF-nél

Niklas Landin és Stine Oftedal lett a 2019-es év legjobbja a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnél (IHF), a Kiel dán kapusa és a Győr norvég irányítója is első alkalommal részesült a kitüntetésben.

Női kézi BL: A hit volt a döntőbe jutás kulcsa – Martín

Az első félidő alapján sima is lehetett volna, a második játékrészben azonban alaposan meg kellett szenvednie a fináléba jutásért a Rosztov-Donnak, amely az elődöntő második mérkőzésén 27–25-re múlta felül a francia Metzet. Ambros Martín szerint együttese győzelmének kulcsa a hit volt, amelynek köszönhetően vasárnap korábbi csapatával, a Győri Audi ETO KC-val nézhet farkasszemet a szezon legfontosabb klubtrófeájáért.

Női kézi: kinevezte új szövetségi kapitányát a holland válogatott

A Holland Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja szerint Emmanuel Mayonnade, a francia Metz edzője lett a női válogatott új szövetségi kapitánya.


Kézilabda Eb: Tudta-e?