Párizs 2024: harmadik olimpiai aranyát vette célba Kipchoge

Eliud Kipchoge, a maratonfutás kétszeres olimpiai címvédője azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 2024-es párizsi olimpián harmadik ötkarikás diadalát is megszerzi.

Atlétika: Kipchoge világcsúcsot döntött a berlini maratonin

A vasárnap rendezett berlini maratonin saját rekordját megdöntve, 2:01:09 órára javította a klasszikus szám világcsúcsát a kétszeres olimpiai bajnok, 37 esztendős kenyai Eliud Kipchoge.

Atlétika: megdőlt a 24 órás futás világcsúcsa, több mint 45 ezren neveztek a berlini maratonra

A litván Aleksandr Sorokin 319.614 kilométerre javította saját világcsúcsát 24 órás futásban – írja az MTI.

Atlétika: Kipchoge nyerte meg a tokiói maratonit

A kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge nyerte a vasárnapi Tokió Marathont 2:02:40 órás idővel – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Tokió Marathon: a 37 éves világcsúcstartó is indul

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Eliud Kipchoge részt vesz a tavaszi Tokió Marathonon – közölte az MTI.

Atlétika: Kipchoge magabiztos győzelme a hollandiai maratonin

A kenyai Eliud Kipchoge magabiztos győzelmet aratott vasárnap a hollandiai Enschede város repülőterén megrendezett maratonin.

Maratoni: a világcsúcstartó is nevezett a hamburgi versenyre

Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge indul az április 11-i hamburgi maratonin – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Csupasport: az Alphafly az olimpiai bajnok saját márkás cipője

Eliud Kipchoge, kenyai olimpiai bajnok szintet lépett az egyik vezető sportszergyártó cégnél, amellyel hazája hírnevét is öregbítheti, közben pedig címvédésre készül Tokióban.

Atlétika: hét év után legyőzték Eliud Kipchogét 42 km-en

Az etióp Shura Kitata nyerte meg a férfiak versenyét a vasárnapi London Marathonon, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge így 2013 után maradt le ismét az első helyről a klasszikus távon.

Atlétika: Kipchoge és Bekele csatája a győzelemért és a világrekordért

Rendhagyó időpontban, szokatlan helyszínen, szűkebb mezőnnyel és nézők nélkül rendezik meg vasárnap az idei London Marathont, ugyanakkor a kiugró eredmények várhatóan nem maradnak el, mivel a férfiaknál a két legendás atléta, a minden idők két legjobb eredményével rendelkező Eliud Kipchoge és Kenenisa Bekele, a nőknél pedig a világcsúcstartó Brigid Kosgei is ott lesz a rajtnál.

Ajánló: nem futhat az olimpián speciális cipőjében Eliud Kipchoge

Noha jelenleg a téli felkészülését végzi az olimpiai és világbajnok Eliud Kipchoge, azért így is hallani felőle, akár a cipőjét, akár az idei versenyeit illetően.

Tokió 2020: Kenya bombaerős csapattal indul a maratonin

A Kenyai Atlétikai Szövetség pénteken bejelentette férfi és női futóinak névsorát a tokiói olimpia szapporói maratoni versenyére, melyen Eliud Kipchoge, a férfi és Brigid Kosgei, a női világcsúcstartó is ott lesz.

Atlétika: Kipchoge és Bekele is ott lesz a londoni maratonin

A világ két legjobb maratoni idejének birtokosa, a világcsúcstartó kenyai Eliu Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele is ott lesz idén a London Marathonon.

AIPS: Messi, Nadal, Hamilton és a Liverpool is jelölt a Laureus-díjra

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) a hivatalos honlapján bejelentette a Laureus-díj 2020-as jelöltjeit.

Tokió 2020: Kipchoge címet védene, bárhol is kelljen

A világ idei legjobb atlétája, a címvédő Eliud Kipchoge vállalja a szereplést a férfi maratoni versenyben a jövő évi olimpián, amennyiben a kenyai csapatban számítanak rá.

Atlétika: Kipchoge és Muhammad lettek az év atlétái

A férfiaknál a kenyai Eliud Kipchogét, a nőknél pedig az amerikai Dalilah Muhammadot választották az év legjobbjának a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél (WA).

Ajánló: kritikák Eliud Kipchoge 2 órán belüli eredményéhez

A kenyai Eliud Kipchoge Bécsben a világon elsőként teljesítette két óra alatt a maratoni távot, de szakértők szerint csak speciális cipővel, szinte laboratóriumi körülmények között volt erre képes.

Atlétika: ezrek ünnepelték Kipchogét a szülővárosában – videó

Szombat délelőtt robbantotta fel az internetet a kenyai Eliud Kipchoge, amikor a történelem során először két órán belüli idővel futotta le a maratoni távot Bécsben. Kenyában azonnal hatalmas ünneplés vette kezdetét.

Atlétika: történelmi pillanat – először két órán belül a maratoni

Eliud Kipchoge két órán belül futotta Bécsben a maratonit szombat délelőtt, ezzel a kenyai futó az első, aki 120 percen belül teljesítette a 42 195 méteres távot.

Atlétika: „A két órán belüli maratoni olyan, mint a Holdra szállás”

Ismét a Holdra szálláshoz hasonlította a két órán belüli maratonit Eliud Kipchoge, aki szombaton Bécsben kísérli meg 120 perces időn belül teljesíteni a klasszikus távot.


Kézilabda Eb: Tudta-e?