Női kézi: „Árulók” – az orosz bajnok sztárja üzent Amoriméknak

A Rosztov-Don nyerte meg az orosz női kézilabda-bajnokságot, mivel a döntőben jobbnak bizonyult a CSZKA Moszkvánál. Julija Managarova az ünneplés után keményen beszólt a klubot az orosz–ukrán háború miatt az idény közben elhagyó játékosoknak és edzőnek – hívta fel rá a figyelmet a svéd Aftonbladet.

Női kézi: Amorim a CSM Bucuresti-hez igazolt – hivatalos

Szerda délelőtt beszámoltunk róla, hogy az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Eduarda Amorimmal, este pedig a hivatalos oldalán jelentette be a CSM Bucuresti, hogy az idény végéig szerződtette a brazil játékost.

Női kézi: fordulat – Amorim szerződést bontott a Rosztovval

Az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Eduarda Amorimmal.

Női kézilabda: vége a BL-álomnak – ezért döntött úgy Amorim, hogy marad Rosztovban

Kemény hetek vannak Eduarda Amorim mögött. A Rosztov-Don női kézilabdacsapatának átlövője mindent megtett azért, hogy a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában érdekelt klubban fejezhesse be a karrierjét, voltak is érdeklődők, azonban nem jött össze az átigazolás.

Videó: Görbicz visszavonult, Budapest futballfőváros lett – ez történt 2021-ben

Véget ért a 2021-es esztendő: ismét egy mozgalmas év van mögöttünk, az NSO Tv mögött is, rengeteg sportolóval beszélgethettünk, ott jártunk sikereknél és kudarcoknál, ünnepléseknél és sírásoknál. Összegyűjtöttük 2021 legemlékezetesebb pillanatait.

Női kézi: Amorim bejelentette a visszavonulását a válogatottól

Bejelentette búcsúját a brazil nemzeti csapattól Eduarda Amorim. A 35 esztendős kézilabdázó közleménye szerint már a koronavírus-járvány előtt úgy tervezte, 2020-ban, a tokiói olimpiát követően lemondja a szereplést a válogatottban. Végül most jött el a búcsú pillanata.

Női kézi BL: Amorim két gólt lőtt, a Rosztov legyőzte a Brestet

Az orosz Rosztov-Don 26–24-re legyőzte a francia Brest Bretagne-t a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 1. fordulójában. A Buducsnoszt nagy pofonba szaladt bele Horvátországban.

Eduarda Amorim: Ugyan most búcsúzom Győrtől, de nem örökre

Tizenkét sikerekben gazdag év után távozik a Győri Audi ETO-tól Eduarda Amorim. A mindig mosolygó brazil átlövőért rajonganak a szurkolók, és ő is fájó szívvel int búcsút, de mint mondja, biztosan nem örökre. Összegzésként arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

Női kézi: A kisfiam könyörgött, hogy ne hagyjam abba – Görbicz

Mint beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO korszakos legendája, Görbicz Anita befejezte pályafutását. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyaróvár elleni idényzáró bajnokival tett pontot kivételes karrierjére. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Görbicz mesélt az érzéseiről, de az NSO Tv két csapattársát, Fodor Csengét és Estelle Nze Minkót is megkérdezte, hogy mit gondolnak a legenda visszavonulásáról.

Videó: Görbicz könnyei potyogtak, a közönség tombolt, a mezét visszavonultatták

Mint beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO korszakos legendája, Görbicz Anita befejezte pályafutását. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyaróvár elleni idényzáró bajnokival tett pontot kivételes karrierjére. A lefújás után Bartha Csaba klubelnök bejelentette, hogy visszavonultatják Görbicz 13-as számú mezét. Nézze meg velünk a találkozó utáni megható, egyben ünnepi pillanatokat!

Női kézilabda: Görbicz Anita lejátszotta utolsó meccsét, az ETO visszavonultatta a mezét

A Győri Audi ETO korszakos legendája, Görbicz Anita befejezte pályafutását. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyaróvár elleni idényzáró bajnokival tett pontot kivételes karrierjére. Háromszor volt eredményes a meccsen, amelyet jelképes módon irányítóban fejezett be. A lefújás után Bartha Csaba klubelnök bejelentette, hogy visszavonultatják a 13-s számú mezét. 

Női kézi: „A szívem fáj”; „Csak szépet kaptunk” – a szurkolók Görbiczről és Amorimról

A biztosan bronzérmes Mosonmagyaróvár ellen zárta a női kézilabda NB I-et az ezüstérmes Győri Audi ETO KC. A találkozó után búcsúzhatnak el a szurkolók a visszavonuló Görbicz Anitától, illetve az Oroszországba távozó Eduarda Amorimtól. A mérkőzés előtt beszélgettünk a győri szimpatizánsokkal a két játékosról.

Női kézi BL: Lukács Viktória is elérzékenyült Görbiczék búcsújától

A női kézilabda BL-bronzérem megszerzése után csupa mosolygós győri arcot láthattunk a Papp László Arénában, ám a mosoly mellett a könnycseppek is megjelentek az arcokon. Ennek oka elsősorban Görbicz Anita visszavonulása és Eduarda Amorim távozása volt. Lukács Viktória elárulta az NSO Tv-nek, nem csak a pályán volt emiatt sírás-rívás. 

Női kézi BL: Ez egy szomorú pillanat, de mindenért hálás vagyok – Amorim

A győri szempontból sikeres bronzmeccsen túl az érzelmek játszották a főszerepet a CSZKA Moszkva elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-helyosztó lefújása után. A visszavonuló Görbicz Anita és a távozó Eduarda Amorim utolsó nemzetközi kupameccsét játszotta az ETO-ban, a két főszereplő egyaránt kereste a szavakat.

Megszerezte a bronzérmet a Győri Audi ETO a BL-ben

A női kézilabda Bajnokok Ligájában megszerezte a harmadik helyet a Győri Audi ETO, amely a bronzmérkőzésen 32–21-re megverte az újonc orosz CSZKA Moszkvát. Ez volt Görbicz Anita pályafutásának utolsó nemzetközi mérkőzése, a lefújás után hosszan búcsúztatták a társak és a szurkolók, csakúgy, mint a távozó Eduarda Amorimot.


Kézilabda Eb: Tudta-e?