Vb 2022: Koulibaly különleges karszalaggal emlékezett

Mint ismert, Szenegál 2–1-re legyőzte Ecuadort a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjában a 3. fordulóban, és továbbjutott a legjobb tizenhat közé. A találkozón a győztes gólt szerző Kalidou Koulibaly különleges karszalagot viselt, amellyel a korábbi szenegáli válogatottról, Papa Bouba Diopról emlékezett meg.

Képek: mintha jelmezversenyen lennének az Ecuador–Szenegál meccsen

Sorsdöntő mérkőzést játszik egymással Ecuador és Szenegál a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjában. Galériánkban összeszedtük a legjobb fotókat, melyeket a helyszínen szurkoló nézőkről készítettek a találkozó előtt.

Koulibaly hőssé vált – Szenegál az Ecuador elleni győzelmével továbbjutott

Szenegál 2–1-re legyőzte Ecuadort a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjában a 3. fordulóban. Az afrikai együttes összesen hat pontot gyűjtött a csoportkörben, és Hollandia mögött a második helyen továbbjutott a legjobb tizenhat közé.

Videó: ők azok a szenegáliak, akik végigdobolják a meccseket

Hamarosan kezdődik Ecuador és Szenegál egymás elleni mérkőzése a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében. A szenegáli szurkolók az első két meccset is végigdobolták, s minden bizonnyal most is így fognak tenni.

Vb 2022: villanyszerelőből vb-hős lehet a szenegáli Boulaye Dia

Néhány évvel ezelőtt még kétkezi munkából élt Boulaye Dia, kedden pedig sokat tehet azért, hogy Ecuadort legyőzve Szenegál bejusson a tizenhat közé a katari labdarúgó-világbajnokságon. 

Döntetlen a kérlelhetetlenség és az őszinteség rangadóján – Csillag Péter jelenti Dohából

A világbajnokság eddigi talán legtüzesebb szurkolótábora, az ecuadori közönség hangulatát „másfél” gól fokozta a Kalifa Nemzetközi Stadionban a hollandok elleni mérkőzésen, az elsőt azonban hiába ünnepelte a nép, les miatt nem adták meg. Az A-csoport első körös győzteseinek rangadóján Hollandia és Ecuador 1–1-es döntetlenre végzett egymással.

Vb 2022: 56 éve nem lőtt olyan keveset európai csapat, mint a hollandok

Mint ismert, Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Ecuadorral a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának 2. fordulójában. Nézzük a legérdekesebb statisztikákat a mérkőzéssel kapcsolatban!

Vb 2022: korán vezetett, majd nem bírt Ecuadorral Hollandia

Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Ecuadorral a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának 2. fordulójában.

Hiába a korai és szép vezető gól, Hollandia nem bírt Ecuadorral

Hollandia korán vezetést szerzett, de nem tudta legyőzni Ecuadort a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának pénteki második mérkőzésén: a két válogatott csatája 1–1-es döntetlenre végződött. Mivel azonos pontszám esetén elsőként a gólkülönbség dönt, továbbjutója még nincs a csoportnak, csak egyvalami vált biztossá: az egyelőre pont nélküli házigazda, Katar kiesése. 

Vb 2022: a japánok szedték fel a szemetet a nyitó meccs után

Tegnap a vb nyitó meccse után a japán szurkolók kitakarították a stadiont távozásuk előtt. „Mi, japánok sosem hagyunk szemetet magunk után” – mondta egy japán nő.

Vb 2022: ilyen első gólt még nem láttunk; Valencia ötöse

Mint ismert, Ecuador 2–0-ra legyőzte Katart a 2022-es labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésén. Nézzük, melyek voltak gyepen és azon kívül a legérdekesebb történések a világbajnokság első napján.

Galéria: önfeledt ecuadori öröm, világbajnoki hangulat

Ahogyan azt megírtuk, Katarban a labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésén Ecuador 2–0-ra legyőzte a házigazdát. Íme, összegyűjtöttük a meccs legemlékezetesebb pillanatait!

Vb 2022: Valencia duplázott, kikapott Katar a vb-nyitányon

A házigazda Katar 2–0-ra kikapott odahaza Ecuadortól a 2022-es labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésén.

Valencia duplájával Ecuador legyőzte Katart a torna nyitányán

Katarban a labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésén Ecuador 2–0-ra legyőzte a házigazdák válogatottját.

Vb 2022: Csercseszov csapata a nyitómeccsek királya

Már a 22. labdarúgó-világbajnokság kezdődik vasárnap Katarban, mégis csak a 18. alkalommal indul klasszikus nyitómeccsel a torna. Történelmi találkozó lesz, mert most fordul elő először, hogy Katar és Ecuador révén egy ázsiai és egy dél-amerikai együttes összecsapásával kezdődjön a torna. A nyitómérkőzésekhez kapcsoló rekordoknak közvetett módon magyar vonatkozása is van, hiszen négy éve Oroszország aratta az eddigi legnagyobb különbségű győzelmet, amelyet akkor még a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov irányított.

Katarnak közeleg az igazság pillanata, míg Hollandia újabb menetelésre készül

A milliárd dolláros dohai elitakadémia vizsgája is lesz az idei vb, amelynek A-csoportjában a rendező Katar továbbjutása meglepetést keltene, nem úgy Hollandiáé és Szenegálé.

Vb 2022: a CAS megbüntette Ecuadort, amely azért ott lehet a tornán

Kedden ítéletet hozott a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) Byron Castillo ügyében. A vád szerint a játékosnak hamis útlevele van, és valójában kolumbiai, nem pedig ecuadori állampolgár, aki így jogosulatlanul lépett pályára a világbajnoki selejtezőkön. Ecuador válogatottja a döntés értelmében részt vehet a katari világbajnokságon, de az Ecuadori Labdarúgó-szövetséget pontlevonással és pénzbüntetéssel sújtották.

Vb-felkészülés: Szon Hung Min góljával nyert Dél-Korea

A katari világbajnokságra készülő dél-koreai labdarúgó-válogatott Szöulban 1–0-ra legyőzte a szintén vb-résztvevő kameruni együttest. Kedden további számos válogatott mérkőzést rendeztek a vb-felkészülés jegyében.

Vb 2022: magabiztos brazil győzelem felkészülési mérkőzésen

A brazil labdarúgó-válogatott az első félidőben duplázó Richarlison vezérletével 3–0-ra legyőzte a hozzá hasonlóan világbajnoki résztvevő ghánai együttest a két csapat pénteki, Le Havre-ben rendezett felkészülési mérkőzésén.

Vb 2022: a FIFA másodszor is elutasította a chileiek beadványát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetékes testülete helybenhagyta a fegyelmi bizottság korábbi állásfoglalását, ezzel másodszor is elutasítva a chilei szövetség (FFC) beadványát, amely szerint jogosulatlanul szerepelt egy játékos az ecuadori válogatottban a katari világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában.


Kézilabda Eb: Tudta-e?