Eb 2016: Három szőkével az ágyban ébredtem… – CR

Eddig is elég egyértelmű volt, hogy Cristiano Ronaldo nem az az izgulós típus. A portugál most elmondta, hogyan érezte magát az Európa-bajnokság döntője előtt – ez még jobban alátámasztja az első mondatot.

Eb 2016: Griezmann meglátta Miamiban CR-t, csak egy szót mondott

A France Football hamarosan közöl egy exkluzív interjút Cristiano Ronaldóval, amelyben a portugál klasszis beszél többek közt a magánéletéről, az Aranylabdáról és az Európa-bajnokságról is. Kis ízelítőt máris kaptunk, egy érdekes sztorival.

Eb 2016: a portugál hős apja börtönben ül, meggyilkolta a feleségét

A portugál Éder korábban nem volt a sajtó kedvence, de most, hogy hazája Európa-bajnoki győzelmét jelentő gól fűződik a nevéhez, rengetegen kíváncsiak rá. Nemrég egy portugál tévé készített vele interjút, amelyben megrázó vallomást tett.

Eb 2016: ezt mondta a portugál fiú a síró francia drukkernek

Interjút készítettek a portugál kisfiúval, aki az Európa-bajnokság döntője után megvigasztalta elkeseredett, francia szurkolótársát. A kisfiú elárulta, mit érzett, mikor megölelte a francia drukkert, és azt is, mit mondott a férfinak.

Eb 2016: „Gólos köcsög a ketchupös üvegből” – zseniális kérdés CR-ről, Szalaival

Rendesen próbára tette a tolmács Szalai Ádámot az Izland elleni 1–1-es döntetlenre végződő Európa-bajnoki csoportmérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A magyar csatárt a portugál Récord újságírója kérdezte angolul, szavait magyarra fordították. Érdemes meghallgatni. A felvételt a TrollFocin találtuk.

Santos terve tökéletes volt – „csúnya” futballal az aranyéremért

Fernando Santosnak volt egy terve: megnyerni a franciaországi Európa-bajnokságot – nem feltétlenül látványos játékkal. A portugálok terve tökéletesre sikerült, a franciák nem tudták megakadályozni. Elemzés.

Eb 2016: így lettek főszereplők a molyok az aranycsatában

Az Európa-bajnokság döntőjének egyik szimbolikus jelenete volt, amikor a térdsérülése miatt sírva a gyepszőnyegre ülő Cristiano Ronaldo szemöldökére repült egy molylepke. A rovarok az egész Eb-döntőn zavarták a játékosokat és a pálya mellett dolgozókat – de hogy kerültek oda?

Eb 2016: miért ünnepelt fehér kesztyűben a finálét eldöntő Éder?

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy örömében a bal kezére fehér kesztyűt húzott Éder, aki a 109. percben szerzett találatával eldöntötte a Portugália–Franciaország (1–0) Európa-bajnoki finálét. Vajon miért tette?

Eb 2016: portugál kisfiú vigasztalta a síró francia drukkert – videó

A franciák szomorkodtak, a portugálok örömkönnyeket hullajtottak a 2016-os Európa-bajnokság vasárnapi fináléja után. A 120 percig tartó finálé lefújását követően csak úgy záporoztak az ellentétes érzelmek a franciaországi szurkolói zónákban. Az alábbi jelenetet érdemes kiemelni, mert egész egyszerűen minden benne van. Egy felnőtt francia férfi, aki nem bírja magában tartani csalódottságát, és egy rendkívül figyelmes portugál fiú, aki próbál vigaszt nyújtani egy „rivális” szurkolónak. Sikerrel.

Eb 2016: Kassai hiába próbálta visszafogni az edzősködő CR-t – videó

A sérülés miatt korán lecserélt Cristiano Ronaldo új elfoglaltságot talált magának a Portugália–Franciaország Eb-döntőre: a hosszabbításban edzőként dirigált Fernando Santos szövetségi kapitány mellett. A negyedik játékvezető, Kassai Viktor egyszer megpróbálta jobb belátásra bírni Ronaldót (1:14-től), de gyorsan feladta a próbálkozást.

Eb 2016: a számok nem hazudnak? Ki nem találná, ki volt a döntő legjobbja…

Az Európa-bajnokság döntőjében Franciaországot 1–0-ra legyőző portugál válogatott legjobbja a kapus, Rui Patrício volt az InStat statisztikai elemzőrendszer mutatói alapján. Némi meglepetésre az ezüstérmes csapatból Paul Pogba érte el a legjobb indexet.

Eb 2016: a fellegekben járó CR-t „második apja” is megölelte – fotó

Nem akárki köszöntötte az Európa-bajnokság fináléjának megnyerése és az aranyérmek átvételét követően a portugál válogatott Manchester Unitedben egykor szereplő futballistáit, Cristiano Ronaldót és Nanit. Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” korábbi legendás menedzsere.

Eb 2016: Pepe elhányta magát a döntő után – videó

Pepét, a Real Madrid hátvédjét választották a meccs emberének a Portugália győzelmével véget érő Európa-bajnoki finálét követően.

Eb 2016: kiemelkedő védőmunka, Pepe a döntő legjobbja

Az Európai Labdarúgó-szövetség a kontinenstornát megnyerő portugál válogatott rutinos középhátvédjét, Pepét nevezte meg a döntő legjobbjának.

Eb 2016: CR előbb bánatában, majd örömében sírt

Portugália nyerte meg a labdarúgó Eb-t, miután a kontinensbajnokság túlórás döntőjében Éder góljával 1–0-ra legyőzte a házigazda franciákat. A portugálok azt is elbírták, hogy Cristiano Ronaldo sérülés miatt korán kiszállt a játékból. Tekintse meg a döntő legjobb képeiből összeállított galériánkat!

Eb 2016: CR nélkül is megoldotta, Portugália Eb-első!

Portugália nyerte meg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot, miután hosszabbításban, Éder 109. percben szerzett góljával 1–0-s győzelmet aratott a házigazda Franciaország felett. Ez a portugál labdarúgó-válogatott történetének első nagy trófeája és legnagyobb sikere.

Eb 2016: nem született gól, hosszabbítás a döntőben

Nem született gól a Portugália–Franciaország Európa-bajnoki döntő rendes játékidejében, így kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik.

Éder mesteri lövésével Európa-bajnok Portugália

Portugália nyerte meg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot, miután Éder góljával hosszabbításban 1–0-ra legyőzte a házigazda franciákat. Az első Eb-aranyukat megszerző portugálok sikerének értékét növeli, hogy sérülés miatt a 25. percben le kellett cserélni Cristiano Ronaldót.

Eb 2016: újabb tíz csapás? A „havazás” után molylepkék támadtak

Nem mondhatni, hogy a legtökéletesebb körülmények között várják a franciák és a portugálok az Európa-bajnokság döntőjét. Túl azon, hogy havazással „riogat” az európai szövetség, molylepkék szállták meg a Stade de France-t.

Eb 2016: 28 fok, hó: ez van a döntő hivatalos meccslapján – kép!

Vicces kis hiba került a Portugália–Franciaország labdarúgó Eb-döntőre kiadott hivatalos meccslapra. Az összeállításokat, formációkat és néhány háttér-információt tartalmazó lapon mindig szerepel az aktuális időjárás is, amelyet 28 Celsius-fok, hó, 38 százalék páratartalomban adtak meg –a készítő minden bizonnyal a nap (angolul sun) opciót akarta kiválasztani, de mellékattintott.