Női kézi-vb: 55 holland gól, nem dőlt meg a mieink csúcsa

Hollandia 55–15-re győzte le Puerto Ricót a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, ezzel a szerzett gólok számának tekintetében majdnem beállította a magyar válogatott 2005-ös, Ausztrália elleni csúcsát (57–9). A román csapat 28, az orosz 22 gólos győzelmet aratott, hozzájuk képest a franciák szoros meccset játszottak Angolával (30–20). Az esti programban Norvégia és Svédország is 46 gólt dobva nyert, míg a Dragan Adzsics által irányított szlovén együttes simán megverte Montenegrót (28–18).

Női kézi: olimpiai ezüstérmes mester ül a szlovén kispadra

A montenegrói női kézilabda-válogatottat Európa-bajnoki címig és olimpiai ezüstéremig vezető Dragan Adzsics lett a szlovén hölgyek szövetségi kapitánya, miután a korábbi mester, Uros Bregar két héttel a világbajnoki selejtező előtt váratlanul lemondott.

Női kézi: kinevezték Adzsics utódját a Buducsnosztnál – hivatalos

Ahogy arra számítani lehetett, a Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról közel 11 év után lemondó Dragan Adzsics helyét segítője, a korábbi kiváló átlövő, Bojana Popovics veszi át – számolt be róla a montenegrói klub hivatalos honlapja.

Női kézi: öt góllal kikapott Győrben, tíz év és tíz hónap után lemondott

Dragan Adzsics szombat este elköszönt a Buducsnoszt Podgorica kispadjától. Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 9. fordulójában a Győri Audi ETO KC hazai pályán 34–29-re legyőzte a montenegrói együttest. A csapatot 10 éve és 10 hónapja irányító szakvezető ezt követően adta be lemondását.

Női kézi: hosszabbított sikeredzőjével a Buducsnoszt

A Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapata jövő nyárig meghosszabbította a vezetőedző, Dragan Adzsics szerződését.

Női kézi: Siófokon köthet ki a Podgorica szélsője

Montenegrói sajtóhírek szerint a Buducsnoszt Podgoricát a nyáron elhagyó Itana Grbics a Siófok női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását, bár a 22 éves válogatott balszélső még nem adott választ egyik kérőjének sem.

Női kézi BL: „Sokkal több problémánk van, mint a Győrnek”

Mint megírtuk, a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a tartalékosan felálló Győri Audi ETO KC simán, 26–20-ra nyert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában. Dragan Adzsics, a montenegróiak vezetőedzője az összecsapás kapcsán elmondta, csapata sokkal inkább tartalékos volt, mint a Győr.

Női kézi vb: leváltották kapitányukat a montenegróiak

Másfél héttel a németországi világbajnokság előtt meglepetésre szövetségi kapitányt váltott a montenegrói női kézilabda-válogatott: Dragan Adzsics helyére a svéd Per Johansson került.

Női kézi BL: Nem úgy működik, hogy megnyomok egy gombot – Grimsbö

A  magabiztos teljesítménnyel Bajnokok Ligája-fináléba jutó Győri Audi ETO-nál Ambros Martín edző és a játékosok is egyetértettek abban, hogy a kiváló kezdés alapvetően meghatározta a Buducsnoszt Podgorica elleni elődöntőt. A mezőny legeredményesebbjeként kilenc gólig jutó Görbicz Anita szerint döntő volt, hogy élvezni tudták a játékot, míg a kiválóan védő Kari Aalvik Grimsbö a társait is méltatta. Montenegrói részről sportszerűen elismerték, hogy a Győr a játék minden elemében jobb volt.

Női kézi: Adzsics maradt a Podgorica edzője, nincs büntetés

A Ferencvárostól elszenvedett súlyos hazai Bajnokok Ligája-vereség után ugyan utalt arra Dragan Adzsics, hogy távozhat a montenegrói Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatának éléről, de a vezetőséggel történt egyeztetést követően kiderült, nem lesz váltás a vezetőedzői poszton, és a gyengén teljesítő játékosok sem kapnak büntetést.

Női kézi BL: „Katasztrofális Buducsnoszt” – Adzsics távozik a történelmi vereség után?

Több szempontból is történelmi verést mért a Ferencváros a montenegrói Buducsnoszt Podgoricára a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, amely után az ellenfél edzője, Dragan Adzsics kilátásba helyezte, hogy távozik a vezetőedzői posztról.

Női kézi Eb: parádé! Montenegró kiütésével továbbjutottunk

A magyar női kézilabda-válogatott parádés védekezéssel 21–14-re legyőzte Montenegrót a svédországi Európa-bajnokság csoportkörének zárásán, így kiharcolta a középdöntőbe jutást. A mieink nem visznek pontot magukkal.

Remek játékkal megvan a középdöntő női kéziseinknek

A magyar női kézilabda-válogatott parádés védekezéssel 21–14-re legyőzte Montenegrót a svédországi Európa-bajnokság csoportkörének zárásán, így kiharcolta a középdöntőbe jutást. A mieink nem visznek pontot magukkal Helsingborgba, ahol vasárnap Romániával folytatják. 

Csak az egyikük maradhat: ki-ki meccs vár női kéziseinkre Montenegróval

Két vereség után az utolsó szalmaszálat kell megragadnia a magyar női kézilabda-válogatottnak, ha tovább szeretne jutni a svédországi Európa-bajnokság csoportköréből. Ehhez alapesetben Montenegrót kellene legyőznünk legalább négy góllal (kezdés: 18.30, Tv: M4, élőben az NSO-n), ami még úgy sem ígérkezik könnyű feladatnak, hogy Dragan Adzsics együttese alapos átalakuláson ment keresztül az olimpiához képest. Nemanja Szavicsot, az európai szövetség szakíróját kértük meg, mutassa be, milyen is ez a formálódó montenegrói válogatott.

Női kézi: Adzsics maradt, öt játékos „repült” Montenegróban

A 2020-as olimpiáig Dragan Adzsics marad a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Óriási csatában döntős a Győri ETO a Bajnokok Ligájában!

A két évvel ezelőtti győztes a címvédő ellen, a „házigazda” az egyik legkeményebb rivális ellen, az elmúlt négy esztendő uralkodópárosa egymás ellen: a Győri Audi ETO KC a Buducsnoszt Podgoricával mérkőzött meg a női kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának nyitó találkozóján a döntőbe kerülésért. Az első félidőben az ETO háromgólos előnyt szerzett, amelyet gyorsan eladott a szünet után. Heroikus küzdelem kezdődött, amelyben kicsivel jobb volt a magyar csapat, és egy gólt megőrzött a vezetéséből, így 2014 után újra fináléba jutott! Az ETO ellenfele a döntőben a román CSM Bucuresti lesz.

Női kézi BL: A szombati meccs az első döntő… – Martín

A két évvel ezelőtti győztes a címvédő ellen, a „házigazda” az egyik legkeményebb rivális ellen, az elmúlt négy esztendő uralkodópárosa egymás ellen: a Győri Audi ETO KC a Buducsnoszt Podgoricával mérkőzik a női kézilabda Bajnokok Ligája final four nyitó találkozóján a döntőbe jutásért. Így várják a meccset a főszereplők!

„A Buducsnoszté az egyik legígéretesebb projekt a női kézilabdában”

A kétszeres győztes Győri Audi ETO szombaton a címvédő Buducsnoszt Podgoricával küzd meg a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti final fourjának elődöntőjében. Felvezetőnk első részében az ellenféllel foglalkozunk, bemutatjuk, hogyan épül fel a mai női kézilabda egyik fellegvára. Mindehhez az európai szövetség Podgoricát és Dragan Adzsicsot jól ismerő szakíróját, Nemanja Szavicsot hívtuk segítségül.  

Női kézi BL: a címvédő edzője szerint a Győr a favorit

A címvédő Buducsnoszt Podgoricát irányító Dragan Adzsics szerint a Győri Audi ETO KC a legnagyobb esélyese a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének.

Videó: íme, az Amorim–Adzsics affér a Győr kézimeccsén!

Mint arról beszámoltunk: érdekes momentuma volt a Győri Audi ETO–Buducsnoszt Podgorica (22–20) női kézilabda Bajnokok Ligája-középdöntős mérkőzésnek, amikor a magyar csapat brazil átlövője, Eduarda Amorim elesett az ellenfelet irányító Dragan Adzsics mellett az oldalvonal közelében. Most nézze meg az esetről készült felvételt!


Kézilabda Eb: Tudta-e?