Katalán szellemváros, városnéző kijeviek – ferencvárosi futballmese

Katalán szellemváros, városnéző kijeviek, minitragédia és ukrajnai mínuszok: összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.

Az álmok színházában – minden, amit az FTC idei BL-szerepléséről tudni kell

Negyedszázad után szerepelt ismét a legrangosabb európai kupa csoportkörében a Ferencváros, amelyben ismét két igazi európai sztárcsapat jutott neki, továbbá egy harmadik, ugyancsak rágós falat.

BL: élő hagyomány – a Dinamo Kijev akadémiájának titkaira voltunk kíváncsiak

A Dinamo Kijev a mai napig bátran támaszkodik labdarúgó-akadémiájára, s a számos kiváló futballistát képző boszorkánykonyha titkaira mi is kíváncsiak voltunk kijevi túránk idején. A koronavírus-helyzet miatt az akadémia zárva tartja kapuit a média munkatársai előtt, ám a Dinamo Kijev sajtóosztályának segítségével elértük az akadémia igazgatóját, Olekszandr Iscsenkót. A szakemberrel telefonon, a kárpátaljai származású Rózsa Sándor segítségével beszélgettünk, aki több határon túli magyar játékos – többek között Kusnyír Erik és a Puskás-díjas Zsóri Dániel – útját segítette az NB I-ben.

BL: csak egy FTC-játékos zárt 6 felett az osztályzatok alapján

Több mint 5600 Nemzeti Sport Online-olvasó osztályozta a Ferencváros labdarúgóinak teljesítményét a Dinamo Kivej elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés kapcsán (0–1). A szavazók szerint Aissa Laidouni volt a budapestiek legjobbja szerda este.

BL: 60 percig tartott a sakkjátszma Kijevben – ukrán lapszemle

A Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencvárost 1–0-ra legyőző Dinamo Kijev teljesítménye kapcsán az ukrán sajtóvélemények egyértelműen fogalmaznak: a mérkőzés eredménye volt a lényeg, a mutatott játék másodlagosnak tekinthető.

BL: A játékosok büszkék lehetnek magukra – Szerhij Rebrov

A Dinamo Kijev elleni 1–0-s vereséget követően érhetően bosszúsan és némileg csalódottan értékelt Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a kijevi Olimpiai Stadion sajtótermében.

BL: Alakulhatott volna ez másképp is – Dibusz

Mint ismert, a Ferencváros 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijev otthonában a Bajnokok Ligája-csoportkör 6., záró fordulójában, így a zöld-fehérek az utolsó helyen végeztek a G-csoportban. A lefújást követően Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő értékelték a találkozót az M4 Sport kamerái előtt.

BL: értékelje a Ferencváros játékosainak kijevi teljesítményét!

Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 6. fordulójában a Ferencváros idegenben 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől, így a negyedik helyen zárt, az Európa-ligában pedig az ukrán együttes folytathatja a szereplését. Értékelje a magyar bajnok játékosainak kijevi teljesítményét!

BL, G-csoport: az FTC kikapott Kijevben; sima Juve-siker Barcelonában

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 6. fordulójában a Ferencváros idegenben 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől, így a negyedik helyen végzett, az Európa-ligában pedig az ukrán együttes folytathatja a szereplését. A kvartett másik mérkőzésén a Juventus 3–0-ra nyert a Barcelona vendégeként, ezzel megszerezte a csoportelsőséget.

Elszállt a remény, a Ferencváros kikapott Kijevben

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 6. fordulójában a Ferencváros idegenben 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől, így a negyedik helyen végzett, az Európa-ligában pedig az ukrán együttes folytathatja a szereplését. A kvartett másik mérkőzésén a Juventus 3–0-ra nyert a Barcelona vendégeként, ezzel megszerezte a csoportelsőséget.

BL, G-csoport: Lovrencsics a jobbhátvéd, Laidouni a középpályán – kezdők

Elérkezett a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulója: a Ferencváros 21 órától a tavaszi Európa-liga-folytatást érő 3. helyért lép pályára a Dinamo Kijev otthonában. Íme, a kezdőcsapatok!

Vitalij Klicsko: Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak, de...

Vitalij Klicsko Kijev polgármestereként minden tőle telhetőt megtesz a koronavírus elleni harcban, feszített napirendje mellett azért a labdarúgásra is igyekszik időt szakítani.

A Dinamo abban gyenge, amiben a Ferencváros sem erős

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában a Ferencváros ellen készülő Dinamo Kijev még nem tudta megmutatni a valós erejét. Az FTC elleni, 2–2-vel záruló budapesti meccsen csak az első félidőben játszott jól, míg a Juventus és a Barcelona ellen az ukránoknak sem volt reális esélye a pontszerzésre. Ezért a Dinamo selejtezős meccseit, az AZ és a Gent elleni győzelmeket alapul véve vizsgáltuk meg, mire is számíthat a Fradi a sorsdöntő, kijevi meccsen – mint ismert, a magyar bajnok győzelem (vagy hatgólos döntetlen) esetén készülhet az Európa-liga tavaszi folytatására.

A Dinamo Kijev és a magyarok: közelebb, mint gondolná

Biztosan sokan ismerik a viccbeli Kohn bácsi történetét, aki az Osztrák–Magyar Monarchiában született, felnőttként a Csehszlovák Köztársaságban, a Magyar Királyságban és a Szovjetunióban dolgozott, és ott is halt meg, és mivel jó ember volt, a sírjához azóta is járnak a rokonok, előbb a Független Államok Közösségébe, majd Ukrajnába – nem, nem bolyongott életében és halála után Kohn bácsi, ő maga, majd a földi maradványai ki sem mozdultak Munkácsról. Csak éppen ez a furcsa világ forgott körötte és saját maga körül ilyen furcsán... Hogy miért jutott eszünkbe a régi vicc? Mert a Ferencváros Bajnokok Ligájabeli ellenfélnek, a Dinamo Kijevnek a történelme ezer szálon kötődik a magyarsághoz, a magyarokhoz. Akiknek az életét nem a nagy D, hanem inkább a nagy SZU forgatta fel fenekestül, és ő életükből is harapott ki jó nagyokat...

„Mindannyian élünk, amíg emlékeznek ránk.”

A kijevi Bajkove temetőben egész alakos szobor őrzi Valerij Lobanovszkij emlékét.

BL: az Európa-ligáért küzd a Ferencváros – ez volt a felvezetés

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 6. fordulójában a Ferencváros a Dinamo Kijevvel találkozik. Az ukrán fővárosban a harmadik hely és az ezzel együtt járó Európa-liga-szereplés a tét. A 21 órakor kezdődő találkozó előtt élő felvezetésben számoltunk be az összes fontos eseményről.

BL: ez kell az FTC-nek az El-hez; a 16-ból még 7 hely kiadó a nyolcaddöntőben

Szerdán zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének csoportköre, ezért az utolsó forduló mérkőzései előtt áttekintettük a különböző forgatókönyveket a továbbjutókról (a 16 helyből 9 már elkelt) és a kiesőkről. A magyar bajnok Ferencváros a harmadik hellyel járó Európa-liga-folytatásért küzd a Dinamo Kijev vendégeként. Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg az Atlético Madrid, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig pedig a Manchester United ellen harcolhatja ki a továbbjutást BL egyenes kieséses szakaszába.

BL: az első meccs számai, a legértékesebb játékosok – Kijev–FTC infografika

A Bajnokok Ligája G-csoportjában a Dinamo Kijev–Ferencváros mérkőzés dönt a 3. hely sorsáról. A Fradi akkor kapcsolódhat be az Európa-liga tavaszi küzdelmeibe, ha nyer az ukrán fővárosban vagy legalább hatgólos döntetlent játszik. A párharccal kapcsolatos fontosabb tudnivalókat infografikánkon összegeztük! 

BL: svéd bíró vezeti a Ferencváros kijevi mérkőzését

A svéd Andreas Ekberg vezeti a Dinamo Kijev–Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést kedden – derül ki az Európai Labdarúgó-szövetség bíróküldéséből.

BL: A drukkereket nem lehet becsapni – Rebrov

Családias légkör fogadta a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként Kijevbe visszatérő Szerhij Rebrovot, aki úgy véli, hiába ismerik nagyon jól egymást Mircea Lucescuval, a Dinamo elleni keddi Bajnokok Ligája-meccset nem a szakemberek, hanem a játékosok döntik el.